Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 oktober 2011

"Tjejporr" och horoskopsymboler



Jag är inte alls kallad att kommentera sakfrågan - om nödvändigheten av att tjejer läser porr. Men DN:s blänkare till artikeln, en illustration av artisten Lina Neidesten, var en så uppenbar allusion till Stenbocken - bloggens gamle häradspåsättare för den som minns de inläggen - att jag var tvungen att inspektera horoskopet!

I illustrationen av ett köttberg under den förryckta fullmånen påminns man direkt om stengeten, ett av tecknen i den lidelsefyllda gruppen enligt den sideriska zodiaken. Geten stångar och kämpar sig upp till bergets kulmen, och dess instinkt är mer självhävdelse än sex, men i den här medvetenhetsregionen - kan det vara helvetets lägsta krets? - är det ju bara segraren som får komma till!



Visst är den babylonisk-indiska zodiaken skrämmande! Neidesten föddes med all säkerhet just med Månen (dock inte fullmåne) i Stenbocken!

Dessutom är det träffsäkert att hitta den sataniska axeln, som frestar människan att fastna i enbart kroppsmedvetande, väl utvecklad på den här himmelen. Den svarta driftens Mars står i härskarläge i Skorpionen och interagerar med Algol mittöver. Här kan det passa att istället för Satan visualisera han med bockhornen som Pan, rådaren över den animala delen i människan.

Och de behornade tecknen bara dräller in - Solen står i baggens tecken Väduren och i opposition till Stenbockens härskare Saturnus.

Och här faller en pusselbit på plats. Saturnus är upphöjd i konstfärdiga Vågen detta år. En bättre disponent kunde inte sinnelaget/Månen ha än den formsäkra Saturnus i sitt upphöjda läge! Det finns inga skador mot Saturnus så det här är en högpresterande formgivarplanet. (Till skillnad från tokan Annie Lööf som bara bluddrar inom sitt fack.)

Den varning för låg intelligens som ibland måste utfärdas när begränsaren Saturnus attackerar Solen (de här två är ömsesidiga fiender), kan här avblåsas genom att lyckobringaren Jupiter välsignar Solen - ett generellt omen om framgång i sin dagaktiva verksamhet. Dessutom är Eld och Luft en kreativ kombination och Saturnus högre sida är ju luftig, så placeringen är ideal för den med "blick" (Solen upphöjd i Väduren) för det artegna eller pregnanta.

Jag läste igenom artikeln och noterade åter detta med vikten för kvinnor att bejaka sin drift. Det är oerhört träffsäkert att se just bestraffande eller bestraffade Draksvansen söka göra sig kvitt Mars blinda fortplantningsenergi i Skorpionen (sex utan estetik)! 

Här har helt klart ett ämne hittat sin utvalda illustratör.


Inga kommentarer: