Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 oktober 2011

Svenskt Näringsliv. Det du binder på jorden blir bundet i himlen.

Vartefter medlemmar av privategoismens filosofi Svenskt Näringsliv försöker smyga in sina genomskinliga budskap, fångar jag upp deras horoskop för att bilden av materialisten ska klarna. 

Folk kan naturligtvis inte hjälpa att de är outvecklade. Ur det gudomliga perspektivet är alla "på väg" - åtminstone om man väver in en slags darwinistisk myt i sin föreställning om själens eviga vandring. Det är inte sant. I mina försök att rekonstruera ett liv av drömfragment som förefaller låna stoff från andra tider och liv tycks det som om jag levt goda liv, följda av liv i ynkedom! 

Antingen är min själ ovanligt vacklande eller också är det så här saker går till: konventionell moral existerar inte bortom egot, som splittrar livet i motsatspar. Varför då propagera för ett "vänsterperspektiv"? 

För att detta, vad den här jorden beträffar, är det korrekta perspektivet. Egoism separerar och förbryter sig mot den gyllene sanningen att allt Liv har en källa, inte driljarder insiktslösa egokällor som bekämpar varandra. (Svenskt Näringsliv står vid sidan av och ler åt den utmärkta lönepress egoisternas inbördes kamp om arbetena skapar åt dem.)

Från föregående inlägg kommer den här propagandisten för anställningsskyddets avskaffande:




Carina Lindfelt är avdelningschef för SN, Arbetsmarknad och [Löne-]förhandlingsservice. Hon bistår alltså arbetsgivarna när de fått problem med anställda som vill ha betalt för sitt arbete. Hon har valt att bekämpa den vanliga människan genom deras rättmätiga krav på rättvis lön.

Låt oss ta den fallna Månen i Skorpionen som Chandra lagna, en ascendent som inte utgår från den fysiska kroppen och det imaginära ego som uppstår ur upplevelsen att vara en distinkt kropp (den normala ascendenten). Ur hennes sinnes perspektiv lägger sig då i livsuppdragets Sol i andra huset, ett artha-hus, dvs en sektor som har med kroppens försörjning att göra i former av resurser, pengar. (Se vidare detta horoskop med exakt tid och en Sol i 2a artha-huset.)

Månen i Skorpionen beskriver här istället kvinnans "själsliga kropp" - vad vi brukar kalla en ande. Månen är den del av människosjälen som ibland vägrar "gå vidare" och blir kvar som ett spöke som stör och irriterar. Den här kvinnan kan mycket väl bli en osalig ande sedan hon lämnat detta livet för horoskopet beskriver en extremt jordbunden ande. 

Psyket eller den lägre "förbrukningsdelen" av själen är nämligen disponerad av Mars som ligger tillfångatagen i slavdrivarens tecken Stenbocken, där det mest påfallande är att diktatorn Saturnus håller total och snål kontroll på Venus/pengarna! 

Vi behövde inte gå långt i det här horoskopet för att hitta Svenskt Näringslivs förbluffande simpla natur. HÅLL DE ANSTÄLLDA KORT, HÅLL I ERA PENGAR FÖRETAGARE, FÖR NI VILL DU HA ER VINST OCH INTE BEDRIVA EN VÄLGÖRENHETSINRÄTTNING.

Detta är Satans budskap, Den Onde som visar i örat på de svaga själar som ännu inte förstått mycket av vad man har att lära sig på den här planeten. Den här kvinnan ser ut att vara fast för en miljon år till här. 

MEN MAN VET ALDRIG! Jupiter i Fiskarna står fint placerad för att i högre medvetande (Sattva guna) vinna självinsikt om sina lägre drifter. Den välvilliga Jupiter i medlidsamma (och självförsakande) Fiskarna stöttar visserligen en ovärdig ideologi, så individen måste i en viljeakt förbinda Jupiter-Fiskarna med ett högre perspektiv.

Skulle hon t.ex. genomgå en nära döden-upplevelse i detta liv och genomskåda sina illusioner skulle hon mycket möjligt reinkarnera under en helt annan typ av himmel redan i nästa jordeliv.

*****

Här är ett exempel på ett eget tidigare liv jag lokaliserat via en kläraudient upplevelse i mogen ålder - jag hörde en röst mitt på ljusan dag som i två knapphändiga ord gav exakt så mycket information som krävdes för att identifiera "budbäraren" som en historisk gestalt.

Eftersom det är en makthavare som fått en liten fotnot i ett europeiskt lands historia, kan ett namn distrahera. Jag vill istället bara peka på hur förunderligt väl 1400-talshoroskopet harmonierar med den himmel jag föddes under, utan att på något sätt vara en ren kopia:


Horoskopet för den här mannen, som fick tillnamnet "den vise" eftersom han härskade utifrån kristna principer, är intressant då både Sol och Måne konvergerar i en gemensam disponent: religionens och lagens Jupiter härskar över både Skytten och Fiskarna.

Och det var här jag fick rysningar efter att ha lokaliserat en kandidat till det namn och det årtal (kröningsåret visade det sig) jag hört i mitt inneröra. 

Dubbelkartan visar tydligt varför. Den här människans filosofisk-religiösa Jupiter - som alltså styrde både hans hjärta och hjärna - är intensifierad av energiska Mars, och den här eldhärden överlappar nästan exakt min nuvarande födelsedag i Vågens tecken! (Se respektive planetklump som en helhet.)

Är det så här vi reinkarnerar på jorden? Det goda vi gör överlever från liv till liv som permanenta tillgångar i den andliga kroppen. I detta svenska liv var det meningen att jag åter skulle engagera mig på samma "våglängd" som den här europén. Med kosmiska mekanismer människan inte ens kan förställa sig tajmas födelsen så att himlarna möts över århundradena och bokstavligen talar till varandra. Jag hörde mig själv från det förflutna påverka den situationen i vilken den kläraudienta upplevelsen ägde rum. 

Numera förstår jag också en dröm från unga år där en djupblå spindel vävde en nät mellan mitt nuvarande liv och en gammal egyptisk scen... Jag har hela mitt liv haft drömmar med några års mellanrum som antytt vilka tidigare liv som spelat i bakgrunden på de faser jag då genomgått. 

Spindeln som väver sin väg fram är förstås precis samma symbolik som t.o.m. finns i fornnordisk mytologi med nornorna som väver tidens och ödets väv! (Notera svenska Wikipedias korkade försöka att slå in en kil mellan två uppfattningar - som om inte kristendomen förstått mytens innebörd!)

Motivet med ödesväven har indoeuropeiska rötter och är absolut inte en exklusiv nordisk föreställning. Dessa tankar är mycket gamla. Och kanhända fanns verkligen en "blå spindel" i det gamla Egypten som fyllde samma funktion i en variant på samma tanke.

Notera skillnaden mellan 1400-talshärskaren och propagandisten från Svenskt Näringsliv. De delar båda Solen i Skytten och en Måne i Vattenelementet, men sedan upphör alla likheter. Månen/sinnelaget är viktigt för hur man orienterar sig mot eller från Livets (Solens) tilltal.

Inga kommentarer: