Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 oktober 2011

Sulan! Ännu en hederns man bakom Juholt

Hur roligt för dem som är gamla nog att minnas Ingvar Carlsson, vår utmärkte statsminister de kaotiska åren efter mordet på Olof Palme, att se honom stiga fram från pensionärslivet för att coacha den friska och skarpa tänkaren Juholts vad gäller hans möjliga akillesshäl - yvigheten!

Men nog fortsätter de inbäddade högersvinen på Aftonbladet att jävlas så mycket de kan, deras sätt att digitalt bearbeta det förstorade fotot på Carlsson var det sämsta jag sett. 

Är det någon artonåring på redaktionen som verkligen försöker göra honom till ett monster genom att abnormt förstärka varenda rynka man fått efter ett långt och lärorikt liv? (Ingen i sina sinnens fulla bruk använder skärpeverktyg på en så stor bild.)

Norska Schibsted: lägg av anständighetsskäl ner AB, tidningen genererar sig värre för var dag som går!

Det är också härligt att se en äkta tänkare tillbaka i ringen. För det var ju det jag tyckte mig se som socialdemokratins möjlighet på den här löftesrika himlakartan. Med slashasen Reinfeldt har svenskarna sjunkit ner i något letargiskt, halvt otillfredställt konsumismleverne och slår ifrån sig varje gång de spännande frågorna, de stora frågorna som gäller ett lands plats och inriktning i historien och dess många idéströmmar.

Carlsson har allt det Reinsväldt saknar: genuint intresse för rättvisa, Det är inte förvånande att hans Venus och Guru (Jupiter) matchar Juholts Venus i Rättvisans tecken Vågen. Det är detta tecken som representerar det som är bra med Sverige (t.ex. jämlikhetssträvandena) och nationalhoroskopet har enligt mitt förmenande Vågen som ascendenttecken!

Det har varit en sorglig vecka att se att svenska folket är som den värsta underklass som låter den högerinfiltrerade pressens lögner styra deras tänkande så totalt. Hur sanna är inte orden från de här miljöpartisterna i SvD om att landet måste bejaka lärandet och utbildningen, och särskilt då det "onyttiga" och "olönsamma" lärande som Svenskt Näringsliv sökte utvisa från landet.

VI ÄR SÅÅ NÄRA EN INTELLEKTUELL KATASTROF I SVERIGE och alla BLÅ TÄNKARSJÄLAR behövs!

Ingvar Carlssons t.ex:



Se vidare förra inlägget om den före detta statsministern (han dyker upp i slutet av den långa texten).


1 kommentar:

Anonym sa...

Pöbel som pöbel, om än i gyllene mediekorridorer. Mentalt förvirrade mänskliga vildsvin som bökar i informationsträsket efter något som i första hand kan tillfredställa deras planlöst irrande ego Bidragskaoset kan kokas ner till en enda fråga. Finns det klara regler eller inte? Har bidraget tillkommit för att i första hand minska kostnaden för dubbelt boende eller för att ingen av ekonomiska skäl skall hindras att ta ett arbete i demokratins tjänst. Reseräkningar fylls i allmänhet i klump, långt i efterhand. Två fel på fem år. Mycket att bråka om? Men .., Ingvar Carlsson, hedersman eller inte? En äkta tänkare? Ja, i varje fall om man jämför med Rheinfeldt! I vilket fall som helst var det Ingvar Carlsson som genomförde kommandopolitiken i Sverige. Innan dess grundades de politiska besluten på vad gräsrötterna tyckte. Men med Ingvar Carlsson fattades besluten av den ledande nomenklaturan, sedan inleddes försöken att förankra dem på gräsrotsnivå. Öststatstänkande, eller hade I.C. observerat den mentala degenereringen som idag utmärker skrämmande delar av Sveriges befolkning? Tyvärr lutar det mer åt öststatstänkande.Som tack för den insatsen i Svensk politik fick han ett muntligt rekommendationsbrev av illuminaterna, vilket gav honom ett välbetalt jobb för FN. Undrar om han någonsin har fattat hur det hela gick till? I.C., en naiv blå tänkatsjäl eller ...?