Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 oktober 2011

Snittbetyg på regeringen: "Omänsklig behandling"

Det finns anledning att stanna upp inför dagens svenska skandal: Europadomstolen går akut in och med en timeout för att reda ut Regeringen Reinfeldts beteende som enligt artikel 3 närmast kan liknas vid "omänsklig behandling" av människor! 

Förstå! Tobias "invandrare ger oro" Billström (m) skulle köra en senil 91-årig kvinna ur landet - rakt mot en säker död. Så långt har det gått nu tack vare Moderaternas sjuka ideologi. (AB, Expr, DN, SvD)

"Allvarligt, Reinfeldt" utbrister AB i en summering av två folkrättsexperter.

Men det är ju det bl.a. den här bloggen har hävdat och argumenterat så länge nu (och moderatorganet DN har sökt svartlista bloggen varje gång den dyker upp i ny inkarnation för att påminna om vad som faktiskt pågår och vilka de psykologiska bevekelsegrunderna till själviskhet är i deras arketypiska skepnad):

Cancersjuka, fas 3-fångarna i det extremt åldersdiskriminerande arbetsmarknadsklimat som Reinfeldt så villigt förberett åt sina vänner inom Svenskt Näringsliv. Lögnerna till pensionärerna, de utsatta barnen (där rann droppen faktiskt över och regeringen skyndade att skadebegränsa).

Men det bara fortsätter och fortsätter i det tysta. Den här regeringen måste avgå innan 2014. Den är hösten är en perfekt tid, ingen budget värt namnet, och ännu mindre pengar för att hjälpa arbetslösa tillbaka till arbetsmarknaden.

Reinfeldt och Borg verkar visualisera hela Sverige som ett stort Fas 3-tält under vilket en ny sorts företag "konfiskerar" svenskarnas dagar och håller dem bundna till minsta möjliga utgift för staten. Det är så sinnessjukt att man undrar vilken mardröm man klivit in i.

Undran kan besvaras. Så låter det i huvudet på en paranoid statsminister som tror folk är arbetsskygga och slappa bidragstagare. Hans partianhängare har alla historier från sina hemstäder om någon de känner som "snyltar på skattebetalarna." De drar dessa historier för sig själva och vandra och odlar en oginhetens anda. Det är en psykos utan like, det som rullas ut över landet från Rosenbad just nu.


Deprimerande läsning om vilka som just nu leder landet:

Migrationsminister Tobias Billströms rigida horoskop/livsattityd.
Statminister Fredrik Reinfeldts dunkla världsbild enligt stjärnorna.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vilken frenesi i detta inlägg!! Jag är inte så bevandrad i retorik, men gosse (!) du kan verkligen uttrycka dig. Har följt din blogg nästan från början, på kanske tre månader när.
Och jag får mig ofta ett gott skratt, tänk om du finge ha en kolumn i en papperstidning tex metro. Har själv tillhört "plebejerna" dvs fas 3 eller helt ur fas vad det gäller samhällets syn på människor. ;) Är ännu inte helt "godtagen",men på gång. Keep up the good work! Glada hälsningar Cec : )

Anonym sa...

ps:...eller plebej kanske var att ta i i det här fallet, en utsugare och parasit enligt en del, eller en känslig själ som inte hittar vässaren till armbågarna enligt mig själv.
ds Cec

Seaward sa...

Tack för god kommentar! Visst börjar jag få in stilen! Det här är helvetespredikanten.
:-)
Kämpar med en engelskt bokmanus just nu (samma ämne). Den blir sobrare.