Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 oktober 2011

Sleeps with the fishes

Vatten kan rentvå men kan också vara förgiftat och i det tillståndet driva ett helt ekosystem in i döden. Det här inlägget handlar om astrologins Vattenelement i dess patologiska uttryck.



Jon Weman i AB sätter sökarljuset på Rovkapitalismens globala maktövertagande via koordination med likasinnade höjdare inom EU. Läs artikeln, en riktig ögonöppnare! 

EU-generalen Barroso ses flyta i havet som en själsdöd fisk på bilden ovan. En girig kall fisk som vill genomsyra alla EU:s medlemsländer och diktera deras ekonomiska politik. Dra in fattigbidrag och sjukpeng till människor i enskilda länder om EU finner att marknaden går för trögt där! 

Det är en ohyggligt och djävulsk värld som målas upp här med den lilla borgaren reducerad till en nyttig idiot som bara jobbar och konsumerar hela veckan lång. 

Barroso har verkligen ett extremt horoskop. REN SENSATIONALISM, rent missbruk av de fem sinnena, ren fartblindhet.



Tidigt på eftermiddagen går psyket/Månen över från sitt härskarläge i Kräftan till Lejonet där sinnelaget disponeras av Solen. Faktiskt spelar det knappt något roll eftersom en sen födelse skulle ge en Eld-Måne dikterad från Solen i Fiskarna, dvs. ännu mer av det omdömeslösa Eld/Vatten-kriget vi redan ser på kartan!

Men jag tror det är en tidig födelse, för då får vi samma evigt behövande och begärande Måne i Kräftan som hos t.ex. Annika 'Fallskärm' Falkengren. Jag tar henne som exempel igen eftersom störningen på den himmelen från giriga Rahu i någon mån kan liknas vid störningen på den här himmelen mellan Jupiter för lätta eller stora pengar.

Man skulle kunna säga att Barrosos speciella dårskap ligger i att han som en traditionell japansk kvinna vill hålla i ekonomin inte bara för sin make utan för hela kvarteret Europas penningpungar. Det är en helt galen människa, vilket också anas av hans ansikte som verkligen påminner oss om vad antikens skarpögda naturfilosofer såg. Fiskarnas tecken - de smutsigaste versionerna - ser ut som havsodjur!

Minns att det var grekiske filosofen Herakleitos som sade inte bara att "den torra själen är den bästa" utan från vilken vi också har kompletterande utsagan att "Vatten är döden för en själ". Det är för övrigt därför Nya testamentet i en memorabel berättelse låter Jesus gå på vattnet, som för att säga, "se jag har inte huvudstupa plumsat i sin ni fallna själar".

Om episoden är rent litterär och enbart har denna symboliska innebörd eller faktiskt inträffade får vara osagt. Det lär finnas hedersförsäkranden, undertecknade av viktiga samhällsindivider vilka under europeiskt 1500-1600-tal sett heliga kristna levitera i djup hänryckning. Upphäva gravitationen genom medvetandehöjning??? Att inga mirakler händer i ditt liv och du därför är skeptisk ska kanske skyllas den livsstil du till att börja med investerat all din psykiska energi i.

Alla får det psykiska verklighetshölje (det kognitiva filter) som de bett om. När en civilisation sjunker så lågt att den helt styrs ur den fysiska kroppens omedvetna instinkt, då är det fel tid att tala om sådana här saker. Därför drar modebloggorskor hundratusentals svenskar och den här bloggen några hundra. Vattnet suger.

Indisk astrologi tycks ha samma syn på Vattenelementet och föreskriver "moksha" för den naturliga zodiakens tre vattenhus, det fjärde, åttonde och tolfte, dvs. rening eller upplösning från den smuts som trängt in i själens "fuktiga" lägre del.

Föreställningen är en konsekvens av det antika mikro-/makrokosmiska tänkandet där atmosfären (den fysiska motsvarigheten till det metafysiska Luftelementet) blir fuktigare ju närmare jordytan man kommer. På låga regioner i ande- (Luft-) världen vistas onda andar.

Det kan vara så många som fem av åtta "indiska" planeter i Vatten på den här himmelen och det säger något om att den här människan sprider korruption och död omkring sig. Jämför med Reinfeldts Sol i Kräftan som också ytterst sett saknar spärrar, som en hungrig ständigt behövande svulst på samhällskroppen äter han just nu upp hela de svenska samhället och kommer inte att sluta förrän alla är infekterade av samma cell-sjukdom, förrän alla dragit sin in i privata hem, i privata celler.

Sett ur det gamla välfärdssamhällets perspektiv är hela svenska höger en enda stor metastas som gör det goda systemet odugligt. I framtiden kommer alla samhällstjänster som tåg, medicin och sjukvård att fungera sämre eftersom vinstintresset ligger bakom varje enskild tjänst. Och Penningen vill inget annat än förmera sig själv - man skulle kunna kalla den för cancersjukdomens själva början. Se scenen igen: vår nuvarande statsminister har Solen i Cancer! Det är vad han ger landet.

Och människorna är så otränade på att se stora mönster att de köper hans recept på sjukdom bara för att han kallar det "friskt". Så enkelt man kan bli duperad av en sol-och-vårare (vilket hans anfader ju var, den färgade mannen som utvisades från Sverige) som kommit på hur man snor andras ord ("arbetarparti") och använder det i eget syfte. Jag upprepar: en ren sol-och-vårare, är denne Reinfeldt. Och svenskarna det troligen mest lättlurade folk som går på jordens ytan.

Det förstår inte merparten av mänskligheten som också är mer eller mindre fallna själar. Ur ett enbart världsligt perspektiv hyllas Jupiter som upphöjd i Kräftan. Den här bullmamman bakar stora stora bullar och står för gigantisk komfort och säkerhet - för dem i den egna klubben. Projekt EU är ännu ett av den f.n. derangerade mänsklighetens  påfund. Sekulära politikerna drivs i sin gärning av tankesystem som inte sällan saknar all kontakt med den gudomliga Lagens spelregler för hur människor bäst ordnar sin civilisation. Marknaden är, som redan Platon förstått, ingen man ska släppa fram att spela förstafiolen.

Det verkar som om västvärlden till sist går under (om 10, 50 år?) till följd av män som Barroso, Fredrik Reinfeldt och hans hemliga bidragsgivare, troligen alla medlemmar av intresseorganisationen Svenskt Näringsliv.

Ingen av dem förstod något av vad Människan är - de drevs alla av låga, så kallade biologiska energier och motiv. Dessa, trodde de, indikerade att de var hälsosamma och framgångsrika människor i sin vettlösa strävan mot sin egen och andras död. I själva verket var de patologiska - ur den balanserade Helhetens perspektiv. Samla inte dina skatter på jorden utan i himmelen, sade en man som förstått mycket! Det var 2.000 år sedan men västerlänningen är tamejfan dummare nu än på grottfolkens tid!

*****


Jinge.se ger dig den verkliga sammanfattningen av vad medelklassen lurats in i. Jag har tidigare kritiserat bloggaren för hans antireligiösa hållning, men ur vishetens perspektiv är politik religionens manifesta uttryck. Måste man välja är det helt okej att en individ inte i ett och samma liv klarar av att båda engagera sig politiskt och samtidigt förstå hur den eviga filosofin sträcker sig från himmelen ner till jorden och ber om att få bli implementerad. Jinge ser så att säga halva berättelsen, och det är i våra tider gott nog.

Inga kommentarer: