Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 oktober 2011

Ringhet förnekar sig aldrig

Börjar läsa en krönika av Björn Wiman/DN men hinner inte längre än till orden "det inte är alla socialdemokratiska partiledare förunnat att ha en ”kulbo” av Aina Erlanders kaliber". 

Det räcker så bra så. 

Wiman tillhör med andra ord den mentala underklass som inte drar sig för att släpa Juholts livspartner i smutsen för något hon tidigare gjort men redan sonat. Borgerliga skribenter av idag har klappat ihop lika illa som högerfraktionen på Aftonbladet. Det förvånar allt mindre att DN svartlistar mina bloggar i nästan samma takt jag startar nya. DN vill inte att deras läsare ska bli påminda om vad moralisk bankrutt - verklig bankrutt - är för något.

Vissa ideologier överlever bara under förutsättning att befolkningen ("väljarunderlaget") förblir på en skitstövels etiska nivå.

Jag har redan kommenterat Wiman här - och det slår mig plötsligt att det kan vara ännu en anledning till att DN:s dörrvakter Interaktiv Säkerhet AB har blivit tillsagda att släppa "irrelevans"-argumentet i den takt frågor om varför DN älskar att svartlista folk som inte bara passivt slukar deras vinklade nyheter utan kommenterar utifrån alternativa perspektiv.

I själva verket framstår DN som en sluten borg för såväl maktfullkomliga som fega journalister, direkt intresserade av de för egen del så förmånliga skattereduktioner varmed Nya Moderaterna köpt deras trohet. Att de som enda stora svenska tidning helt eliminerade svenska folkets möjlighet att kommentera artiklar säger en hel del.

*****

Eftersom Psyke (Månen) redan 13.00 lämnar Vattumannen till förmån för Fiskarna är horoskopet mycket svårbedömt. Vår skuggiga lunära sida säger dock mer om våra attityder än den solära handlingssidan. 


Här finner vi t.ex. en Sols strävan efter Vågens jämvikt, men frågan vilken jämvikt beror alltså på hur friskt psyket är. Jag noterade Wiman första gången 2008 när han i en artikel smädade islam och detta får mig att satsa på en födelse före lunch så att psyket ligger i ideologiska och socialgrupperade Vattumannen. 

Därmed skulle också Mars i Skytten (olycka via utlandet/utlänningar) angripa de perverterade månnoderna och skada Wimans psyke från det hållet - detta stämmer perfekt med arketypen Skytten som, när den är i blåsväder, uppenbarligen inte alls är öppen för det exotiska och främmande utan tvärtom ser varje form av jävelskap associerad med utlandet.[1]

Nu inser man lätt kulturmänniskans störningar i de kognitiva mönstren - den vulgariserande Rahu smittar sinnelaget. Vi får en fulare version än en normal ideolog, vilket han inte han längre än till andra stycket i senaste krönikan innan han bevisade.

*****

Givet Månen i Vattumannen blir också disponenten Saturnus en nyckelplanet men tyvärr är den fallen ner i egocentristisk subjektivism (totalt omedveten om livets objektiva morallagar) i Väduren. 

Placeringen är i sig själv en första byggsten till det s.k. egenmäktighetssyndromet och som disponent till psyket uppskattar Saturnus visserligen en välskriven historia, men intresset för objektiv sanning torde vara noll för en genomsnittlig sekulär religionshatare. MIN frihet står ju på spel, och avskyn till alla allomfattande modeller är given. 

Wimans horoskop exemplifierar faktiskt allt det sämsta med den moderna egoisten där lustigt nog DN av alla tidningar nyligen släppte fram en utmärkt analys av italiensvensken Erik Gandini. Jag gjorde en spin-off här och det finns naturligtvis en minsta gemensamma nämnare mellan Berlusconis, Reinfeldts och Björn Wimans himmel, ett tecken som i sin urspårade form producerar riktigt gemena och självtjänande kryp.

Vågen är också generellt suboptimal årgången 1969. Från det här året har jag den enda kvinna som uttryckligen svek mig i en relation och det är naturligtvis den förstämmande själviska Venus, fallen i Jungfrun, som visar hur de här människorna inte producerar gott i sociala relationer. Dessutom är "rikedomens" Jupiter skadad i den profitsökande Jungfrun för en formidabel karaktärssvaghet för alla födda under Solens trettio dagar disponerad av denna Venus. 

Det enda goda man kan säga är att den fallna Venus "underpresterar" i termer av sexuell perversion. Testet av 120 hbt-horoskop visade att den här hygienhysteriska planeten håller sig borta från sexuella avarter. Det finns alltså en självbevarelsedrift hos Jungfrun som gör att den fruktar "smittsamma beblandningar", men som samtidigt ligger så snuddande nära den urartade typ Wiman företräder, uppnästa snobbistiska separatister som sitter skyddade och släpper små elakheter. 

Tyvärr är Jungfrun ett av de elakaste tecken jag mött, men den sidan ligger som en naturligt given potential i symbolens sammansättning: Merkurius, rörlighet och Jord. Likt farmaren bryter upp jorden med sin plog, söker och finner Jungfrun sätt att så split, att hårklyva och söndra. Allt för att själv vinna på det. 

Wiman hade nu inte förmånen att i detta liv födas med en välbehövlig motvikt från opposita Fiskarna, det självuppoffrande tecknet och det ger en ren nidbild av den inskränkta högerborgaren. Vågens vågskålar nådde i detta liv inte sann rättvisa eftersom merparten av hans "psykiska energi" fastnat i egoprivatismen i Jungfrun. Jämför Berlusconi och Reinfeldt.


_____

1. Se t.ex. John 'Lasermannen' Ausonius. Här angriper repressionens Saturnus den hetlevrade kombinationen av Solen och Mars i Tvillingarna. Var ska denna undertryckta krigiskhet ta vägen? Jo den slungas ut, opposit, mot den tänkta motståndaren Skytten. "Jag går ut och skjutar mig några jävla utlänningar!" En del av tragiken bestod i att Ausionius själv var en utlänning i Sverige.

Inga kommentarer: