Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 oktober 2011

Rasistisk reklamman & psykisk störning



Lyckligtvis uppger en tyskspråkig tidning den rasistiske reklammannen Alexanders Segers födelsedatum. Tack vare det kan vi se hur här borgarsonens horoskop ser ut - en man som mopsade sig mot föräldrarna under tonåren och lekte vänsterradikal, men inte är mer värd än att han är beredd att producera rasistisk reklam bara han får betalt för det. (Se DN)




Både Sol och Måne i Eldelementet för en reklambyråchef behöver knappt kommenteras. Eld är det visuella elementet med intellektuell (Luft) problematisering avknäppt. "Seeing is believing." 

Segert anser att man bör provocera för att få hem ett budskap, spelregler varken DN eller Aftonbladet förmår hantera. Den senare tidningen förbehåller sig ensamrätten att smutskasta andra, och när jag på mina bloggar kritiserar tidningen för dess Juholt-drev, gissa vad? Jo, i likhet med borgerliga DN svartlistar också AB dessa finurliga och läsvärda bloggar jag driver!

Det här landet är verkligen på glid, ingen verkar ha en sund referensram längre som placerar människan, inte som centrum för allt (för det garanterar sjuka perspektiv) utan en yttre objektiv måttstock. Den antika astrologin erbjuder en sådan.

*****

Det tragiska på ovanstående himmel är förstås "dissociationen", dvs. störningen mellan instinktivt Vatten och Luftelementets rationella natur. Här hittar vi - för vilken gång i ordningen? - en rasistisk eller lögnaktig natur som har den fallna Mars i Kräftan i hård attack mot folkgruppernas tecken Vattumannen.

Minns Christer Sturmarks horoskop och hans Humanisters kampanj där främmande religiösa symboler målades ovanpå en svensk flagga för att locka fram rasismen i den svenska folksjälen. Sturmark har också han Mars i Kräftan men mottagare till den sekteristiska krabbans avoghet mot främmande tankemönster (Vattuman = ideologi) ges här inte av den positiva Jupiter (reklammannen har säkert roligt när han sätter spinn på rasistiska motiv) utan den tröga och surmulna Saturnus. En fantasilös främlingsfientlighet med andra ord. 

Variationerna på tema är många, men i grunden tycks den privatistiska Kräftan vara boven till främlingsskräck. Den vågar inte komma ut och möta ett helt nytt koncept (Vattumannen) utan kryper in i sitt skall och producerar febriga rationaliseringar (Luft) om vilken "den där gruppen egentligen är och vad de minsann står för". Det är lika patetiskt som sorgligt hur små människor urartar när det inte tror sig klara den sociala biten.

Betraktar man Månen som substitutascendent får vi också en ganska obehaglig indikation vid tredje kommunikationshuset som aspekteras av tre planeter. Det mentala balansens Vågen är här så illa angripen att vi har ett andra typiskt tecken på hur rasism ser ut, särskilt när den fallna Mars i Kräftan står förmågan att se nyktert på proportioner. 

Jag har t.ex. ett fall, en individ av judisk börd, som hade den här kombinationen. Här yttrade sig den astrologiska störningen istället som torgskräck och rädsla för människor överlag! Som redan varande eller upplevande sig som minoriteten fanns det så att säga ingen fiende att kasta sin fruktan på, utan den introjicerades och blev till neuros inför alla folksamlingar.

Den här tyske rasisten må vara driven av kreativ Eld och Luft, men helt klart spelar också fruktans Vatten mot den mentala Luften och driver fram sjukliga föreställningar. DN:s bild på det svarta fåret som han eller hans byrå producerat är enbart obehaglig.

Inga kommentarer: