Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 oktober 2011

Oppenstam ingen Oppenheimer




Synd på så rara ärtor! Med en Brigitte Bardot-skelande blick - som om den vackra Östermalmsfrun Tone Oppensten hade två mål i sikte samtidigt - har hon nu delgivits misstanke om grova ekonomiska brott i samband med sitt egenföretagande. (Expr)

Brigitte Bardot 1968,
Sol-Jungfru, Mån-Oxe


En snabb blick på horoskopet visar också att Månen eller sinnelaget befinner sig i den kriminella positionen, i vinstjägaren Jungfrun.

Såtillvida påminner denna portmonnä av noveaux riches om det femtiotal Moderata politiker där exakt samma sinnelag sågs dominera markant. 

Det är väl därför Moderater som grupp har så lätt att ljuga om sin historia och tro sig stå för det rätta när alla människor som ser helheter uppfattar den låga och själviska filosofi de representerar, och som en oändligt dum tredjedel av svenska folket röstar på för att de - också - har självförljugna bilder om var i samhället de befinner sig och vad de tror att de ska FÅ genom att skänka Moderaterna sin röst! 
Vad de sannolikt får är ett helvete på äldre dagar eftersom Moderaterna monterar ner och privatiserar hela samhället. Ingen kan garantera att egots obrutna kapitalinsamling inte får sig en knäck framöver i en allt mer instabil värld, instabil tack vare just sådana människor som har Moderat-liknande idéer!

Dessa stora kretslopp förstår inte den egoistiska mentaliteten, illustrerad av Månen i Jungfrun. Egoism är ett alltför närsynt perspektiv, den tittar för mycket på sin "fiffiga bokföring" och glömmer att Skattmasen ser dessa krälande små självtjänare ut ett upphöjt fågelperspektiv.

*****



Det separatistiska och privatistiska psyket minglar här med stora eller lätta pengarnas Jupiter - varning, varning. Den här glidarkombinationen ("Östermalsfruar") involveras tyvärr i Draksvansen (södra månnoden) som tenderar att separera eller straffa individer i just den riktning kringbudskapen indikerar.

Det tar inte slut där. I opposition har vi förstås en annan bov i dramat: upphöjda Venus är vän med Saturnus, vilket skulle kunna tyda på strama ekonomiska tyglar. Men återigen: månnoderna distorderar. Nu är det Drakhuvudet som skapar girighet och i kombination med Saturnus därför en överdriven vilja att kontrollera Venus (pengar, lyx, etc) och förfoga Horan, mjölka henne på de rikedomar hennes grace attraherar.

Och ja, som jag påpekat flera gånger, Saturnus med Venus ger ofta bländande vackra människor eller ett ungdomligt utseende som håller långt upp i åren. Har man inte skönheten medfödd är det Saturnus med Venus som rusar till kosmetiska fixar. Saturnus älskar inget, men är fixerad vid ytan. Och ytan i det här fallet är den upphöjda Venus, skönhet via självförsakelse.

Men denna själsligt vackra Venus förefaller skadad genom att dess disponent Jupiter opponerar sig mot den och slår följd med sinnelaget i självtjänande Jungfrun. Det här är en ytterligt komplex härva av hela sex planeter längs den axel jag tidigare benämnt "Horan och Madonnan". Rollerna kan skifta och Oppenstams enda ord i Expressen om misstankarna är, "Mer än jag känner till...tråkigt att få informationen på detta sätt" (via en journalist).

Hon spelar naturligtvis Madonnan här, tidningarna har tidigare skrivit om misstankarna och nu vet naturligtvis vad som var å färde. Solen i Stenbocken är emellertid extremt mån om sin officiella hållning och spelar "iskalla killen" även som kvinna. Denna Sol ger för övrigt livsmålet och här ses omoraliska Mars angripa från andra ekonomihuset, samtidigt som Solens disponent är Saturnus nära kopplad till pengarnas Venus. Och där är vi tillbaka i smeten igen.

Vissa människor känner sig starkt kallade att förbättra sin status i livet. Det är dessa som kallar sig "entreprenörer". Och det är här vi hittar alla dessa moraliskt tvivelaktiga horoskop.

Dessa är själar så karaktärslösa och svaga att blott ett postkapitalistiskt samhälle kan rädda dem från att degradera sig ytterligare. Tills det samhällssystemet blir verklighet får dessa själar finna sig att återfödas ena gången som giriga egoister och i nästa liv som utblottade underklassmänniskor - om och om och om igen. Livet försöker tvätta dem rent från deras besmittelser, men det tar tid för Naturen att lära en själ vad allt detta handlar om!

Notera den extrema gyttjigheten (Jord + Vatten) på kvinnans födelsehimmel. Säg att det går en idealist på tio av den här typen. Resten är helt förfallna i banalt sinnesorienterat leverne.

*****


Genom att resonera utifrån Månen som en ascendent där tiden saknas ("Chandra lagna"), ser vi markanta angrepp mot nionde huset för samvete, religion och filosofi. Likt Fredrik Reinfeldt, med "äkta" Jungfruascendent och omoraliska Mars i egohuset, ligger per automatik pengarnas tecken Oxen i nionde huset för genuint samvete.

Det här är ett aningen kritiskt omen eftersom vi redan vet att Jungfrun ger en privatistisk och vinstlysten utblick. Kläggar nionde huset i brun jord igen totalt så att det högre medvetandet blockeras? 

Enligt läran om planeters verksamma natur är Venus alltigenom god på den här himmelen: en naturlig välgörare och tillfälligt verksam vägörare och dessutom sida vid sida med sin planetära vän Saturnus. Fiskarna är ett vänligt tecken som bjuder till. Så slutsatsen måste bli att detta är ett av de horoskop som balanserar mellan osjälviskhet (Fiskarna) och själviskhet (Jungfrun) och där pga. sinnets orientering mot egoism valet föll på bedragarens väg, den Moderata vägen.
Hon har "flera" mastersbetyg i ekonomi så vi kan räkna med att det inte bara är fummel med bokföringen. Med Chandra lagna lägger sig omoraliska Mars i andra ekonomihuset, så det saknas verkligen inte omen om en själ som helt spårar ut i tanken på att skapa sig en stor hög glittrande guld.

Inga kommentarer: