Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 oktober 2011

Occupy Wall Street - horoskopet

Den framvuxna Occupy Wall Street-rörelsen (SvD) - som sprider sig "som en löpeld i världen" (E24) - mot den accelererande ekonomiska snedvridningen i USA, där en rik minoritet roffar åt sig alltmer och lämnar allt större delar av befolkningen i armod och utanförskap - exakt samma situation Regeringen Reinfeldt inför i Sverige för tillfället - har ett remarkabelt horoskop.

Remarkabelt därför att kartan visar upp två ömma punkter som kopplar det till min studie av 50-talet moderata politiker och deras nuvarande härförare. Det är alltså sant, det bloggen under cirka ett år börjat skönja genom olika tester. Det finns ett mänskligt beteende som tecknas av två specifika zodiaktecknen som om och om igen visar sig hos människor som underpresterar. Hos klena själar leder dessa två gudomliga symboler uppenbarligen till inskränkt främlingsfientlighet och sjukt privatistisk materialism. Jag behöver inte nämna dem igen.



På den här kartan passar det perfekt att se den fallna Mars i Kräftan som gräsrötternas vrede! 

Kräftan står för den ansiktslösa massan, de 99% som demonstranternas skyltar säger. Deras indignation riktas mot den ideologi (blå Luft) som indikeras i 11e monetära huset, i indisk astrologi en sektor som indikerar utkomst av tjänst (10e huset: karriär). Mars visar hur massan lidit skada vad gäller grundtryggheten - precis som sjuka och långtidsarbetslösa i Sverige under Sol-Kräftan Reinfeldt, en man som bär olyckans Mars i sitt första hus!

Som det slumpar sig är ockupationshoroskopet ytterst träffsäkert fast tidpunkt för den första manifestationen saknas. Jag har valt lunchtid med Månen som ascendent (Chandra lagna).

[Tillägg. Läsarkommentar: demonstrationen startade faktiskt 12.00. Jag bifogar därför samma karta med reguljär ascendent längst ner. Den här texten utgår dock från Månen som i det här fallet är en lämplig planet att betrakta som horoskopets "jag" eftersom den representerar folket!]

Det är profiterande Jungfrun som är en av akilleshälarna. I relation till demonstrationen är den privatistiska Jungfrun som odlar fälten för sin egen vinning naturligtvis FIENDEN (en viktig sjättehusbetydelse i indisk astrologi).

Söker man ekonomiska spörsmål i horoskopet finns det gott om sådana. Venus (pengar) är t.ex. fallen i Jungfruns tecken och dessutom i ett ont hus. Och här kan man koppla Jungfrun till den enkla människan, till de arbetande och tjänande individerna. Faktum är att proteströrelsen drog igång samma dygn Solen nådde Jungfruns tecken.

Solens ingress i Jungfrun är en intressant fingervisning om vilken zodiak som fungerar för övrigt, och att indiska statens val av Lahiri ayanamsa är ett utmärkt val - den här korrigeringen av VAR zodiaken befinner sig i rymden fungerar. 

Det är således dubbeltydiga indikationer i horoskopet, för med även kontrollplaneten Saturnus i Jungfrun skulle man kunna tolka det som att protesterna kommer från ett gäng egoistiska människor som vill ha mer. Men i det här fallet kommer historien att ge demonstranterna rätt. Det är de kapitalistiska grisarna (noterat på ett plakat) som är västerlandets fiende i deras obekymrade plundring av en hel civilisation. Se hur fort det lyckades moderaterna att bryta sönder Sverige och muta den stora medelklassen att blunda och vänta bort blicken. Mycket tyder på att vi är inne i ett världshistoriskt sammanbrott och paradigmskifte redan! Jag hade trott det var minst hundra år kvar...

Dessa, marknadskapitalisterna, är verkligen profitörerna som skövlar jorden och därmed blir symboliken väldigt dubbeltydig. Den både handlar om underklassen (Saturnus), ekonomiska problem (fallen Venus) och viljan (Solen) att engagera sig i frågan - samtidigt som symboliken beskriver den lilla minoritet (Solen, unika och privilegierade individer) som koncentrerat (Saturnus) allt kapital (Venus) till sig själva, i linje med Jungfrun som profittänkandets tecken.

Månen i Väduren är egocentrisk, men Jupiter indikerar ett filosofiskt eller ärbart uppsåt bakom aktivismen. (Väduren är väldigt aktivistisk!) Varför jag inte säger "lätta pengar" om denna Venus är att den är folkmassornas planet och Vädurens härskare ligger skadad i Kräftan, den enkla människans tecken. Vi förstår därför något av naturen hos den publika manifestationen. (Månen är i positiva tecken en publicitetssökare.) 

Och varför detta heller inte är den perversa Jupiter som "klipparen" (Wall Street-typen) utan den filosofiska och rättrådiga Jupiter, den gudomliga viljans Jupiter, ser man av dess fina återkoppling från Eld till sitt eget nionde hus också i Eld. Vi har ett band mellan Jupiter och alla tre dharma-hus (en människas andliga plikt mot livet). Därför är detta folkets (Månen) gudomligt sanktionerade uppror mot västvärldens satanister, här skildrade av den gemena egoismen i Jungfrun.

Jämför denna brinnande klarsyn i Eldtecknen om tillståndet i USA med den smörja vår statsminister Reinfeldt representerar med sin unkna och privatistiska stjärnhimmel. 

Man kan inte vara nog försiktig med vem man väljer som sin ledare, för när väl en ledare är installeras smittas hela folket om värderingarna är ruttna. Detta för att Stockholmssyndromet fungerar i alla situationer, inte bara vid kidnappning. Se hur Adolf Hitler fick tyskarna att bli ett vidrigt folk medan de var i hans våld, pga. något så simpelt som en maktposition.

När jag var ung för så där 30 år sedan hette det att allt som händer i USA kommer till Sverige tio år senare. Men det var före marknadsliberalismen och före internet. Regeringen Reinfeldt kommer inte att klara sig fram till 2014.

E24 har lite bilder på demonstrationerna.


Bonusspaning.

För att förvissa mig om att jag hade rätt i att tillskriva denna Måne med Jupiter enbart goda kvaliteter, sökte jag genom 5.300 horoskop. För att inte få alltför många träffar inkluderade jag kravet på en Sol i "tjänstemannens" tecken Jungfrun, den lilla men flitigt arbetande människan.

Faktum är att alla träffarna är människor jag spontant uppfattat som mycket trevliga, undantaget biokemisten som jag inte vet något om.

  • Thor Heyerdahl, frisk norrman, upptäcksresande, stor människovän
  • Christian de Duve, Nobelpristagare, biokemist
  • Jesse Jackson, medborgarrättskämpe, pastor, 
  • Heather Locklear, aktris, ovanlig släkt med tre blandade folkslag (vita, svarta och indianer)
  • Anonym - före detta programledare i SVT, kanske mest känd för en intervju med Ulf Lundell i en guppande båt för många år sedan. Nu gissningsvis bakom ridåerna på något produktionsbolag.
Det är uppenbart att ett så här litet utsnitt av en hel karta (Solen, Månen, Jupiter) kan ge variationer. Biokemisten var t.ex. ateistisk materialist medan Jackson är djupt religiös. 

Åtminstone Thor Heyerdahl och Jesse Jackson är formidabla manifestationer av den goda människan. Det var inte länge sedan Jackson gav den barocka skolministern Jan Björklund en knäpp på nästan för rasismen som tillåtits gro i det här landet. 

Jacksons medborgarrättskamp för USA:s färgade och diskriminerade på 1960-talet påminner naturligtvis direkt om vilket horoskop vi jämför med - det för Occupy Wall Street !!!

Månen med Jupiter i Väduren tycks avgjort en kraft för det goda.

*****


E24 tecknade bakgrunden till rörelsen den 29 september.



Samma horoskop, reguljär ascendent:



Intressant här är förstås att Skorpionen stiger över New York när protesten startar. Och vad är Skorpionen om inte zodiakens nej-sägare! Här blir ascendenthäskaren, den fallna Mars i Kräftan, en verksam välgörare i det goda nionde huset för samvete. Denna Mars är således utlöst av det gudomliga samvetet - ett nödrop genom Amerikas befolkning. Mars är skadad men står för "den goda alarmismen" i detta horoskop. Åtminstone om man betraktar den konkreta demonstrationen genom ascendentens öga.

Intressant i den här mer "objektiva kartan" (Månascendenten fokuserar ju den psykiska eller själsliga aspekten av protesterna) är Solens läge. Den härskar i Lejonet som här kopplas till överheten i tionde huset. Solen själv står i elfte huset för inkomster via karriär. Samma historia som nyss var FIENDENS monopoliserande av rikedom, visas här som överklassens totala kontroll över inkomst av tjänst. Istället förvandlas folket (Månen) till sjättehusfienden.

Man kan också fundera över varför Satans huvud aktiveras i dödens väderstreck väster, precis som i horoskopet för larmsamtalet till norska polisen i samband med massakern på Utøya. Är stjärnan Algol ytterst en neutral planet och tar olika sida från fall till fall? Ingen människa med minsta intelligens kan ju skriva under på Breiviksa perverterade världsbild, så att likna hans "manifestation" vid Occupy Wall Street fungerar inte.

Men om det här mundana horoskopet istället illustrerar missförhållandena i det amerikanska samhället, (ekonomisk koncentration vid 10e/11e osv) förstår man kanske bättre vad det är den protesterande Skorpionascendenten är ute efter att få stopp på: den projicerar Satan själv som sin motpol. Samma symbol tradionell islam använder för beskriva Amerika som materialismens och själviskhetens civilisationstyp.

Då uppstår genast en skillnad mellan detta horoskop och polishoroskopet för norska massmordet. I det senare fallet är det ju polisen som i Skorpionens tecken (stigande) larmas om att DE måste invända sig mot ett pågående massmord av oskyldiga. Här är det alltså demonstranterna som pekar på att det Kapitalistiska Systemet kan jämföras med massmord på civila.

Tungt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

¡! Jag använder det iberiska sättet att uttrycka bifall. Du är fenomenal. I detta fallet får du dock radera Chandra lagna ty protesterna startade just klockan 12.00 Källa http://occupywallst.org/

Occupy Wall Street Agenda

"lördag, den 17 september
12:00

New York Fun Exchange (Working Groups)
När
lör, den 17 september, 12:00 – 15:00
Var
11 Broadway New York, NY (Bowling Green) (karta)
Beskrivning
Maybe you’ve heard the rumors…September 17…occupy Wall Street…but what is it exactly? Well, it depends on who you ask; but for some of us artists and cultural creators, it means aesthetically taking back one of the most important public spaces in New York City for the people of New York, for all Americans, and for the fun-loving citizens of the world.
mer information» kopiera till min kalender"

Mvh/R.C.

Anonym sa...

Det gör att ascendenten hamnar i Skorpionen tillsammans med Rahu. Månen i sjätte, Mars i nionde samt Solen i elfte...

/R.C.

Seaward sa...

Tack! Jag lägger ett extra horoskop parallellt eftersom Chandra Lagna också är ett giltigt horoskop. Det är även Surya Lagna (solascendent).

Indierna använder dessa tre ascendenter / horoskoptyper beroende på vad de vill specialstudera. Månen sätter psyket i fokus, vilket var mitt intresse här. Månen och Jupiter är ju en intressant kombination...