Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 oktober 2011

När seriositeten blir till en kalkon




Får syn på en ett nytt bloggnamn och finner rena parodin på spela seriös och myndig. 

Det är en 30-åring som tycker sig behöva sätta accent i efternamnet så att ingen ska uttala det fel och därmed vanära det mest störda och uppblåsta Lejon jag sett på himlen sedan massmördaren Anders Breivik - född tio månader för den här "konservative tyckaren". Även norrmannen hävdade som bekant kulturkonservativa åsikter - med en udda skruv.

Havererade Lejon drar alltid mot det pompösa och det är som om gudarna ibland vill göra narr av människorna och ge oss normala en påminnelse om vad hybris är.



Det första jag tänker på när jag ser den absurt dominerande bildbylinen är Christian Luuk. Men den ironiska självdistans denne ytliga och narcissistiska marknadsliberal ändå hade till den David Letterman-kopia han gestaltade, den självdistansen saknar Edgééélius fullständigt. För honom är den myndiga uppsynen helt på allvar. 

Och sedan tror han någon ska köpa analysen av att socialdemokratin är partiet tiden sprang ifrån! Hur daterad är då inte han själv om han kallar sig "konservativ"! En ytlig människa som bara leker med ord och poser han lärt in, så typiskt för övrigt för den identitetslösa Solen i Fiskarna.

En del av störningen kommer här, lustigt nog, från måntecknet Vågen. Därvidlag påminner han totalt om kostympajasen Fredrik Reinfeldt, som också har Solen i Vatten och en efterhandsrationaliserande Måne i Luft/Vågen!

Det är två faktorer som kunde gjort det här till en lika galen och farlig människa som Anders Breivik (samma spänning mellan Lejonet och Vattumannen, känd från andra halvt diktatoriska förmyndare som Christer Sturmark, härförare för Humanisterna). 

Främst ser man den horribla stockningen i Lejonet och dessutom av planeter där en del hatar varandra. Saturnus är här i sin fiende Solens tecken, Mars är naturligtvis stark och burdust självhävdande i Lejonet. Jupiter är också stark eftersom Eld funkar med Eld. 

Horoskopets ATMA KARAKA är tveklöst Saturnus i Lejonets 29e grad och därmed leder den över de andra placeringarna i Lejonet (och överhuvud). Det gör att den tillkämpade auktoriteten dominerar över Lejonets naturliga auktoritet. 

Saturnus undertrycker också både de expansiva Mars, Jupiter och den hungrande Rahu. Atma Karaka visar vad själen ville med detta liv (se andra inlägg om denna indiska punkt - det råder viss konkurrens om "livsuppdraget" eftersom även Solen brukar betecknas som en indikator för detta).

All denna Saturnus repression av en helt hämningslös självhävdelse (Mars och Jupiter förstärkta av Rahu) kan bara bli en diktator som väntar på att hända. Tur att projektionen är det som räddar denne "konservative". Han låter omvärlden stå för det onda istället för att erkänna att han bär på ett monster. Själv väljer han Vågens mer kommenterande nivå.

Varför det blivit kalkon av hela hans show framgår också av det esteticerande sinnelag i Vågen han delar med Fredrik Reinfeldt. Vågen har ofta god smak, hittar de exklusiva klädesmärkena och fnyser åt det vulgära folkets klädkedjor.

Men här tillstöter ett problem. Sinnelagets disponent Venus har givit sig i mycket nära samspråk med stjärnan Algol, Häcklaren eller Gycklaren. Det är i kombination med Saturnus hysteriska vilja till makt som det hela slår över och vi får oss ett så gott skratt av fotot på denna man med armarna myndigt i kors. En Luuk men totalt utan humor. En Fredrik Reinfeldt skruvad tre varv extra.


Inga kommentarer: