Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 oktober 2011

Moderater har ett kollektivpsyke

Efter det större testet med 53 moderata politiker tror jag det här är det första stickprovet på ännu en slik. Det är en jurist vid namn Maria Abrahamsson som låter mer än lovligt barnslig när hon spelar belåten över någon svaghet i skuggbudgeten från (s). Den orkar jag nu inte sätta mig in i i detalj eftersom politiken är en ovärdig ambition om den inte förankrats i filosofi. 

Socialdemokratin lider av paradoxen att de har rätt tanke om jämlikhet i världen fast de, som barn av den materialistiska världsbildens värsta härjningar sent 1800-tal saknar en förankring för sitt rättevisepatos. Vad bryr sig död materia om etik och moral? I en enbart materialistisk värd finns inte plats för rätt eller fel, den "myndiga" förnuftsmänniskan vägrar ens överväga tanken på att livet inte placerat henne som enda bedömare.

Moderaterna är samma andas barn - värdesubjektivsm och avsaknad av föreställningar om en objektiv norm i tillvaron. Men de drar motsatt slutsats: att det är fritt fram för en pragmatiskt grundad själviskhet så bestickande ful och en egofilosofi så löskokt att t.o.m. de mest klarsynta inom de egna leden konstaterat att den inte är försvarbar. Reinfeldt och Borg snor först ihop någon illa uttänkt lagfördring för att transferera rikedom från de lägsta samhällsgrupperna uppåt mot de mer välbeställda. Först därefter diktar de ihop något som ska föreställa skälen ("stimulera bla bla") och en färdplan. Fullständigt odugligt, sades det nyligen i SvD.

Nej, moderater kommer nästan enbart impregnerade med astrologins mest själviska symboler. Jag ska här åter upprepa att de knappast är själva Satan personifierade, bara ohyggligt omogna människor. Sådant ser astrologin. 




Den här juristen Abrahamsson lyckas fraktiskt pricka in båda de tecken, Jungfrun och Kräftan, som visat prov på en diskriminerande och främlingsfientlig sida, och det förvånar inte att hon själv använder just ordet som bäst representerar hennes egen attityd till livet och diaboliskt kastar (diaballein) beskyllningen mot Håkan Juholt - och detta är tecknet på att hon ändå tillhör smådjävlarnas legion:

Det stinker av diskriminering att utestänga småbarnslösa människor som ännu inte har fyllt 65 från möjligheten att köpa billigare avlastning hemmet.

Vad då säga om den moderata politik som utestänger sjuka från rätten till ett ordentligt tillfrisknande innan de går ut att söka arbete igen, eller utestänga de långtidsarbetslösa genom att i total och avsiktlig diskriminering konfiskera hela deras dagar i obligatorisk närvaro i meningslösa Fas 3-fabriker samtidigt som Regeringen minskar ytterligare på utbildningsinsatserna för att hjälpa folk ur Fas 3-fällan! Detta är ondskefull politik av onda människor, genomförd i syfte att skrämma svenska folket. Skrämma om vad? Att det inte det inte "lönar" sig att bli sjuk eller arbetslös på en ond och diskriminerande arbetsmarknad designad av samma moderater och näringsliv!

Detta är typiska beteenden hos båda de "syndabockar" bloggen hittat i studiet av människor med rutten attityd, och även om den statistiska signifikansen frikänner flertalet medlemmar av Kräftans och Jungfruns tecken, är det inom de här två grundprincipernas spektrum vi hittar den sjukt ovärdiga politik som moderaterna förestår: "jag och mitt totala ointresse att engagerar mig för något utanför egenintressets husknutar".

Vi har t.ex. statsminister Reinfeldt själv, med exakt den elaka Mars i Jungfrun vi hittar hos Abrahamsson, och samma Sol i "trygghet bara för oss i klubben", dvs. det instinktiva och inte rationella Kräftans tecken.

Tyvärr är nationalhoroskopet ännu mer primitivt på det personliga planet [1] och det får därför att förstå hur moderaterna under några år lyckades få svenskarna att självförnedra sig och dra skam över sig. Himmelen har sett och registrerat. Gärningarna (karma) är loggade. 

Nu får vi se till vilket u-land den här generationen svenskar skickas den dag det är tid för återfödelse på jorden... De gjorde inte bra från sig och måste därför få känna smärtan själva nästa gång. 

Tänk er en före detta jurist som Maria Abrahamsson som ett storögt svältande barn i tv-rutan och uppmaningar att hjälpa henne med mat och kläder. Det är vad landets moderater har att vänta sig. De kommer att avskiljas från den svenska folksjälen och skickas i terapi av detta handgripliga slag.

Moder Jord är ingen idiot, hon må vara slö i reaktionen men ser vilka som är vanartiga och kan förbereda att morgondagsscenario där alla får vad de förtjänat sig. Det här gör hon förstås i samråd med Fader Tid, en gestalt samtidens sekularister med rätta fruktar mer än någonsin i mänsklighetens historia.



_____

1. Sinnelaget i Väduren, egocentricitetens princip. "Vad är det i det här för MIG då?". Backas en sådan Måne upp av en starkt placerad disponent (värdtecknets härskare), då löser sig många problem. Men svenskarna har Värdurens härskare i ännu mer primitiva Oxen, tecknet på i den orala och monetära mognadsfasen.

Därför förstår inte svenskarna vilken grotesk tankenivå de befinner sig på och de blir lurade om och om igen att delta i ovärdiga projekt och irrfärder. Och samtidigt står Svenskt Näringsliv och mässar om "filosofins olönsamhet" för att avskräcka någon att höja sig ur ankdammens mediokritet.

Ty marknadskapitalisten fungerar bara med fruktansvärt obildade och egoistiska människor. Skulle ett folk vakna upp och börja fråga efter livskvalitet och inte banal konsumtion, då skulle moderaterna försvinna under fyraprocentspärren direkt.


Inga kommentarer: