Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 31 oktober 2011

Mer om SvD:s satir och Döden

Den som förmår följa astrologins sublima system av symboliska markörer där inte sällan "de dolda sambanden är de viktiga" (Herakleitos) och som fascinerades av att en så briljant stilist och bildmakare som SvD:s ledarskribent Linder drivs av en så simpel ande, bör veta att inte heller den här bloggaren är vid vägs ände än.

Astrologin är ett oslagbart verktyg för självkännedom (och kanske t.o.m. en impuls till moralisk och ideologisk uppryckning), och jag har bistert kontemplerat de tillkortakommanden som tecknades på den egna födelsehimmelen. 

Som jag sade i senaste Linder-inlägget är Saturnus alltid vårt slutmål, och då inte bara i den uppenbara meningen Liemannen - det faktum att Saturnus kommer att skörda oss och skilja agnen från vetet, kroppen från den essens vi lyckats forma under ett liv på jorden.

Undertecknad brottas t.ex. med följande intrikata motivkombination i frågan om de yttersta frågorna, om vad som gör ett liv på jorden meningsfullt. Det kan genast sägas att det inte är handlar om Linders irrationella själ och dess själviska tro att den har rätt att berika sig själv på alla andra människors bekostnad. Men det är heller inte något helgonlikt som tecknas i ett slutmål i Skytten men där tecknets herre Jupiter inte hållit jämna steg:



Saturnus sjunkande i väster, dess världsligt starkaste läge: "senkomna prestationer", helt i linje med den kinesiska filosofins dictum att, "de bästa kvaliteterna är de som tar längst tid på sig". Kina vördade ålderdomen och visheten. 

Jämför det med landet Sverige på 2000-talet där lagar och regler formuleras så att ungdomen ska löpandebandslussas genom högskolan och snabbast möjligt bli en produktionsenhet. På grund av grundläggande obildning i Sverige har folket till del köpt denna subhumana syn på människan och valt fårskallighetens eget ansikte som sin ledare, Fredrik Reinfeldt - en man som till och med visar hur kallsinnig han är inför människovärdet. Kanske den första inhumana statsminister Sverige någonsin haft. 

Från hans ideologiska vänner i Svenskt Näringsliv hörs samma försök att bryta ner västerlandets mångtusenåriga respekt för människan genom att avfärda högskoleämnet filosofi som "olönsamt". Kvartalsekonomin kräver "JIT"-utbildade ("just in time") löneslavar till Maskinen.

Hör måttstocken Penningen slå ännu en spik i kistan för folket! 

Svensken är nu så degraderad att den här nationen nästan raderats från den verkliga världskartan (inte samma som det hjärnsläpp Moderaternas spinndoktorer ritar och ritar om). 

Men det är exakt Storkapitalets ambition. Inga nationella gränser för Kapitalet, barriärer skapar friktion och friktion reducerar Lönsamheten. 

Ur detta perspektiv ska man lyssna på Reinfeldt och så förstå att folket valt sig en som av nödvändighet måste svika dem, ty han tjänar inte dem som valt honom utan har en annan - hemlighållen - uppdragsgivare!

*****

Vad har då detta med ovanstående utsnitt av undertecknads horoskop att göra?

På ett ytligt plan kan man jämföra Reinfeldts/Moderaternas hemliga bidragsgivare med den i Skorpionen fördolda rikedomens Jupiter - lagens verkställare Saturnus underliggande disponent. Sjunken under västra horisonten - nu i det dödas rike - är det härifrån som Jupiter likväl fortsätter informera gränsdragaren Saturnus i hans starkaste världsliga läge.

Jag ser och känner i min egen kropp gemenheten bakom Moderaternas själviska politik - därför att min egen själ i detta liv valt att smaka min egen beska medicin. Du säljer inte människor i slaveri utan att det kommer tillbaka i ett senare liv!

Ja, jag har i ett tidigare liv varit inte just mycket bättre än de skitar som just nu regerar Sverige och bryter ner både det goda samhället och dess medborgare. Som reducerar allt till små privatistiska öar som kommer att vara borta i det ögonblick vredens Ocean häver sig upp mot den nya egocentrerade svensk som anammat Reinfeldt som sitt paradigm.

Den här typen av svensk har varit på väg under många år... se Nationalhoroskopets Måne i Väduren disponerad från korruptionens åttonde hus. Reinfeldt är bara förkroppsligandet av en lång utveckling. Svenskarna under Jantelagen söker sig mot en "medelklass" som fursteslickar uppåt mot kapitalet och i förskräckelse tittar bort inför de allt flera tiggare och hemlösa som deras livsval framskapat på gator och torg. Går det ens att föreställa sig ett mer korkat och ologiskt folk?

Jag säger inte vad som kommer att ske med Sverige, det är värre än någon kan ana och inbegriper i värsta fall geologiska förändringar... Ja, Moder Jord själv kan involvera sig i länders och hela civilisationers val av ideologi (världsbild). Genom att som Moderaterna ignorera sina medmänniskor för att fylla sina hem med lyx antagoniserar de själva den grund varpå deras hus vilar. Detta är inte för folkflertalet att förstå. (Ett av Moder Jords motmedel mot mänsklig ohyra omnämns i DN och SvD.)

Med detta sagt, visar ovanstående utsnitt av ett horoskop således en människa som predikar en slags universellt giltig sanning (astrologin) från Skyttens tecken men själv inte är riktigt klar med den föregående uppgiften i Skorpionen. 

Vad lär man sig i Skorpionen? Egodöd! 

Lyckligtvis innehåller ibland ett horoskop motbud till ett sådant här veritabelt omen om en hycklare eller falsk profet, och jag får hänvisa till min Sol i det femte solhuset och dess ömsesidiga reception med Venus i tredje kommunikationshuset. Förutan den indikationen ligger ett bedövande dåligt omen över alla dem som föddes under den tid Jupiter i Skorpionen visade sig vara omogen den enastående insikt i den andliga världen som Saturnus i Skytten tecknar. 

Slutmålet finns där - Saturnus som själens form badande i synliggörandets Eld - men bara för dem som klarar utmaningen som tecknas av Jupiter i Skorpionen. Vågar du växa dig in i Mörkret och gå mot din egen död? Utan det modet saknar du seriositet och blir ännu en av den här mörka tidsålderns många stereotypa klichérapare. Icke-egentliga skuggexistenser, som Heidegger korrekt beskrev det förfelade livsödet.



2 kommentarer:

Checko sa...

Timglaset, eller double helix om du lägger på dimensioner. Omtolkat till att: Du tar in kunskaper och vidareförmedlar dem simultant medan du processar lärdomarna. Tratt in, megafon ut. Koncentrering och utspädning. Centripetal och centrifugalkraft.

Seaward sa...

Tänkvärt. Du syftar här (tror jag) på att positiva Jupiter i negativt polariserade Skorpionen är ett aktivt svart hål ("tratten") medan negativa Saturnus i positiva Skytten levererar koncentrerade skepnader eller synliggjorda former ("megafon" pga. Skyttens allomfattande natur).

Att operera i realtid är faktiskt en träffsäker läsning av det här "astrokomplexet" (åtminstone i ifrågavarande position på himlen): jag lärde mig dataprogrammering i realtid, anställd 1998 till på ett av de större it-företagen. Ingen (tror jag) märkte att jag ackumulerade de programmeringsproblem jag inte förstod och återvände nästa dag med erforderliga kunskaper (efter studier in på sena natten)! I termer av en deadline kan detta betraktas som simultan inlärning/produktivitet.