Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 13 oktober 2011

Mer om rovkapitalismen som psykisk sjukdom

SvD tecknar attityden hos Bank of America. Den fullständiga arrogansen hos en institution som tycks ha förlorad all kontakt med verkliga världen. Bankens högsta höns i styrelsen, Charles O. Holliday, även insyltad med den omoraliska oljejätten Shell, tjänar sisådär 70 miljoner om året. Det är därför han måste pungslå Amerikas små medborgare. Vem klarar sig på så lite lön?


Det intressanta är nu att han har exakt samma dominanta störning från den själviska girighetens tecken Kräftan mot den storskaliga systematikern Vattumannen som den vd för privatiserade St Görans sjukhus som jag kommenterade i föga smickrande ordalag häromdagen

Kom inte och säg att vi inte gått den här rundan förr. Antikens tänkare löste hela gåtan med godhet och satanisk omoral. Mänskligheten instruerades i vägen de har att gå för att inte hopa synd över sig för ett helvetet och påföljande reinkarnation i låga omständigheter.

(Idéhistoriken Thomas McEvilley, klassicist och indolog, påpekade det besynnerliga att själen tycks få sona sina synder två gånger, först på "andra sidan" och sedan likväl i formen av en dålig återfödelse på jorden. Jag tänker förstås på Jesus dunkla utsaga: "Det du löser på jorden, ska vara löst i himmelen, det du löser i himmelen löses ock på jorden." Det är möjligt att jorden ÄR helvetet och att vi har att göra med en tankegrumling här. Den indiska Katha-upanishaden säger dock, att "den som på 'här' och 'där' gör en åtskillnad, den människan går från död till död.")

Men väst är åter (sedan Upplysningen) inne i en cykel där man trampar de goda. Se den sataniska kampanj som just inletts mot Håkan Juholt. Detta är djävlars verk, som man hade sagt förr - ondskans agenter som träder in för att säkra överhetens privilegier. Socialdemokratin hittade en alltför bra och duglig ledare! En som Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och allt vad de heter, står sig helt slätt mot!

Den giriga Sol-Kräftan Reinfeldts tycktes dock för en stund vara det redskap Ödet tillsatt för att fullständigt bryta sönder Sverige i ett hav av små privatiserade och isolerade ego-öar som sakta sjunker ner i sömnen eftersom havet tar över dem som inte längre arbetar solidariskt, kollektivt...

Sanningen segrar alltid över Lögnen.

Här är en Lögnens man: 


Gå nu till den onda sjukvårdschefen och jämför attacken från Kräftan mot Vattumannen! Häpnadsväckande. Detta måste vara signaturen för den ultimata girigheten!


Inga kommentarer: