Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 oktober 2011

Julian Assange, lika vanvettig som Thatcher

Om någon ens minns Assange längre, eller bryr sig...
Födelsetiden finns nu tillgänglig.

Som vanligt uppger inte franska Astrotheme sin källa, men en gissning kan vara att det är i Julian Assanges senaste och andra självbiografi som födelseuppgiften hittas. Hursomhelst stämmer den med bloggens spekulativa förmodan att han borde vara född så många timmar in på dygnet att soltecknets härskare Merkurius hunnit över i Kräftan, för det "vattniga" eller instinktsdrivnva förhållningssätt till den information han likt alla cyberterrorister vill se fri.

Solen och Tvillingarna kan ibland ge lustiga resultat, mixade med efter efterföljande och i jämförelsen märkligt begränsade tecknet. (Se det tills nu senaste inlägget om Assange, från 11/1 2011.) Det är som om Tvillingarna är en intellektuell tjuvstart och just precis det som utlöser Kräftan i termer av syndafloden (det primära Vattentecknet). Det återstår ännu många pusselbitar att läggas i zodiaken, många livsuppdrag att få "Väl godkänt" i.


Den kända födelsetiden verkar stämma, för ett av himlens två värsta problem, illgärningsmannen Mars med illgärningsmannen Rahu i patriarkala och (under störning) maktfullkomliga för att inte säga maktgalna Stenbocken, gör precis så mycket skada i fjärde hemmets hus som man har kunnat inhämta genom historierna om Assanges barndom, moderns relation med en misshandlande styvvar hon och Julian flydde, och sedan förstås elden i baken och hans ständigt runtflyttande liv.

Stenbocken tillhör Rajas guna, passionen som inte lämnar människan någon rast eller ro. Vilket sexuellt temperament en så här störd människa har, ska man inte bara tala om. Hårdhänt och mer våld än kärlek i sexet. Naturligtvis söker Assange skriva sig fri från våldtäktsanklagelserna i sin senaste bok. 

Den här fula klumpen i Stenbocken har en parallell i de negativa intryck Humanisternas husbiolog Patrik Lindenström måste ha upplevt av kristna kyrkan, med tanke på att han valt dess företrädare att attackera. Parallellen är tydlig med Assange, som istället mopsade sig mot världens alla Papas för att ta ut oförrätterna han tyckt sig fått utstå som barn.

En klokare filosofi, som den indiska, förstår att själavandringen gör att alla våra egna gamla synder kommer tillbaka till oss förr eller senare, och nu är det någon annan som ger oss stryk... 

Själen tycks nödgad att lära sig medaljens båda sidor och kanske är det därför också zodiaken är delad i en positiv och negativ polaritet. De positiva är utåtriktande, utagerande, de negativa introverta och inriktade mot sinnesförnimmelser. Är det som utagerande men begår de handlingar man i ett senare liv som återfödd negativ natur kommer att erfara? Jag bara spekulerar här...

Varför jag liknar Assange vid Margaret Thatcher är för att den exakta tiden bjuder en möjlighet att jämföra andra födda med exakt samma ascendent. Vågen borde ge en rättrådig natur, men som vanligt kan man inte ropa hej förrän hela horoskopet kommit över bäcken, förrän alla viktiga punkter fått klartecken.

Ascendenthärskaren Venus i nionde är inte alls en dum placering hos Assange - och ändå blev helheten så besynnerlig. Det är den sataniska axeln som här löper mellan andra och åttonde som ställer till det. Ja, och så den undertryckta viljan att vara stengeten som stångar sig upp från det maktlösa och här djupt olycka fjärde huset till en position i tionde. Det verkar alltid som det är ett flertal svåra astrokomplex som diffust samverkar när ödena blir extraordinära.

Det är därför lite orättvist mot balansens tecken att basera tankarna om ett delat vanvett mellan honom och järnladyn Margaret Thatcher på exakt samma ascendent, men upptäckten av vilka fler som var födda i regionen cirka 24 grader Våg, innebar en frestelse för står att motstå. Det är verkligen något mentalt obalanserat över flera av de här namnen:

  • anonym 1, "klassiska skönheten"; 14.5.1960;19:57
  • Albert de Salvo; 3.9.1931;11:58
  • Bryan Ferry; 26.9.1945;11:30;
  • anonym 2;19.10.1970; 9:00
  • Erin Sullivan; 9.11.1947; 7:21
  • Fabio Lanzoni; 15.3.1959;23:00
  • Gerri Halliwell; 6.8.1972;14:30
  • anonym 3;1.9.1965;12:05
  • Julian Assange;3.7.1971;14:05
  • Margaret Thatcher;13.10.1925; 9:00
  • anonym 4; 20.11.1964; 7:00
  • Prince Rogers Nelson;7.6.1958;18:17
Den höga andelen anonyma icke-kändisar i det här dussinet beror förstås på att födelseklockslag på celebriteter är svåra att komma åt så att de cirka 1.400 sparade horoskopen med tid innehåller procentuellt fler privata fall.

Här är korta noteringar, alla har ascendenten i Vågens 23e till 25e grad för att fånga in dem just innan Assange och dem just efter. Naturligtvis kan man aldrig vara säker på att födelseminuten är helt korrekt.

Den klassiska skönheten var en krogstammis jag ibland kom i samspråk med i ungdomen. En vacker finska med klassiskt rena drag av Greta Garbo-typ. Extremt distanserad och kylig men vänlig. Syntes mig bära något mörkt och sorgset. Bröt lite och hade uppenbarligen flyttat till Stockholm för att börja ett nytt liv. Solen och Satans huvud i tät konjunktion i Oxen i åttonde onda dödshuset, är inte en vacker syn. Skönheten går inte att missa: Venus i Väduren i direkt opposition med Vågen/personan.

De Salvo var massmördare, mer känd som Bostonstryparen. Han skadade sina offer sexuellt efter att ha strypt dem. Venus i Lejonet, men apropå strypning (luftvägarna) riktas misstankarna mot Merkurius som med Venus och Solen i Lejonet disponeras från Mars/Ketu i omedvetna 12e. "Stryparen" Saturnus lustigt nog också i luftvägarnas hus, det tredje!

Bryan Ferry, vars introverta och självupptagna privata natur fått åtminstone två troféhustrur att överge honom för roligare män. Att tappa en fotomodell till Mick Jagger måste ha varit knäckande för den skickliga sångarens självkänsla. Kinesisk astrologi dömer ut hans födelsetimma genom omentexten "sjuklig snål och ogenerös (med sig själv) - räkna med anfall i ryggen". 

Här är hela tre planeter i 12e huset för attacker i ryggen (eller svek): Solen, Merkurius och Jupiter i tecknet bloggen noterat som privategoismens. Venus i Lejonet. Inga tecken på mental obalans på det sätt Assange och Bostonstryparen uppvisar, men uppvuxen i fattigaste kolgruvebrytartrakter verkar även Ferry ha haft Assanges instinkt att vilja revanschera sig för en ynklig barndom. Om den reaktionen ska klassas som mentalt störd kan diskuteras...

Anonym 2. Ett manligt skilsmässobarn med alltför starka präglingar av den ensamstående mamman. Så effeminerad att jag trodde mannen var homosexuell, men här fanns, tror jag, en fader som slog honom. Solen och Jupiter i Vågen, men disponenten Venus olyckligt skadad i Skorpionen.

Erin Sullivan är en astrolog noterad på nätet. Inga uppgifter.

Fabio är den ytliga och långhåriga manliga fotomodell som en gång i tiden kunde ses på billiga pocket med romantiska historier för tonårsflickor. I någon intervju för många år sedan fick jag intrycket att han var rejält korkad, men det är naturligtvis möjligen ett mentalt handikapp, inte mental obalans. Mars verkar bli sävligare i Oxen och Månen ger ett kolugnt sinne. Det kan ge en felaktig bild av tröghet när individerna egentligen bara är lugna om tar tid på sig.

Med Geri, en av medlemmarna i popgruppen Spice Girls, tror jag på en lätt obalanserad mentalitet! Jag har glömt historierna om henne nu, men förlorade hon inte ett ambassadörsjobb (FN:s barnambassadör?) pga problem av något slag? Beslagen med lögner? Minns inte. I vilket fall börjar hon med åldern mer och mer få Margaret Thatchers vilt stinna blick.

Anonym 3 en hyperbegåvad musiker som dock drivits ner i djupa depressioner flera gånger i livet. En ovanligt svår Saturnus i horoskopet - samma opposition mot Solen i Lejonet som Christer Sturmarks generation har. Han var ateist när vi blev bekanta och jag har nog lyckats arbeta in lite mer filosofi i hans tankebanor! Mars och Månen runt Vågascendenten och välmåendets Venus inte så välmående: fallen i själviska och materialistiska Jungfrun i förlusternas tolfte hus. Han är numera medicinerad.

Thatchers horoskop snabbgranskades under hösten på bloggen.

Anonym 4 ännu en ungdomsbekantskap och ännu en rasande vacker kvinna med Vågascendent (det är min Sol i Vågen som dragits som insekten mot glödlampan till den ena Vågascendenten efter den andra). Det här tyvärr en så andefattig människa att bekantskapen var över innan den ens kommit igång. 

Venus med ascendenten i Vågen (jfr "klassiska skönheten" i början med Venus opposit ascendenten) men en bedövande dov fullmåne mellan Solen i Skorpionen och Månen i Oxen - sataniska axeln. Den primitiva äta- och exkrementera-axeln här extra tydlig eftersom tecknen ockuperar sina naturliga hus - fast omvänt. Vid tiden var kvinnan vårdare på ett äldreboende och sysslade just med att utfordra och byta blöjor på de gamla.

Beträffande artisten Prince kan man verkligen fundera över gränsen mellan geni och galenskap!

Med ett utsnitt av bara tre grader av zodiaken är det 0,8% sannolikhet att hitta en faktor där. Med 161 mördare i datasamlingen borde vi vid ren slumpfördelning t.ex. ha hittat en och en tredjedels mördare. Och en mördare dök upp.

Men frågan gällde mental obalans, apropå Thatcher och Assange, och räknar vi Bostonstryparen som akut psykiskt sjuk, den depressive musikern och den kanske bipoläre Prince samt Geri Halliway har vi plötsligt en tydlig indikation om att vågskålarna kanske har problem att väga jämnt!  Åtminstone runt de här graderna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha, du kan lägga mig till listan också! Jag är nämligen född 10.58 22/9 -59 så asc bör vara där i faggorna. Men jag betackar mig för jämförelser med Assange, Thatcher, Bostonstryparen och allt vad de heter! ;-)
S

Seaward sa...

Ja, då är din enda chans att den specifika tidpunkten gjuter olja på vissa av de kosmiska vågorna!
:-)
Följ min senaste ingivelse, att verkligen ta Chandra lagna-horoskopen på allvar och se dem som en verklighet i verkligheten. Hittills har Schlingman och SvD:s chefred (Hemmablind) och någon ytterligare inspekterats. Onekligen ett pusslande med en mängd faktorer inför varje utsaga...

Anonym sa...

Med den metoden får jag ju själva Fan i första... och Saturnus i 8:e. Men Solen, Mars, Merikurius i 5:e, och det är ju trevligare än 12:e... :-)

Seaward sa...

Nej turligen (för dig) tillhör inte stjärnorna traditionell indisk astrologi! :-) Jag har plockat in den för att ta många stickprov och förstå vad den egentligen tillför (eller ställer till med).

Jag har inte tänkt klart kring den indiska Chandra Lagna-metoden än, men det verkar ju handla om steget i den gradvisa förtätningen som föregår en materiell inkarnation på jorden. Att gå genom Månen är som att se allt som fanns innan den fysiska kroppen och det "personaliserade" livsödet utsläckte vissa vägar för att framhålla andra.

Metoden kan tyckas obehaglig för den sätter ifråga allt vad man trodde man var (till följd av det falska egot som skapar ett individuellt perspektiv). Månen är en djupare medvetandegrad än den begränsade fysiska kroppen som bara har fem sinneshål att titta ut genom. Själar på månen rör sig i samma landskap av "potentiella verkligheter" som människan när hon drömmer. Jag tror detta är "mellanlandningen" när själen dött från jorden och ofta tror sig leva vidare i någon hemkär värld. Månen som den inre föreställningens arena.

Eftersom Månen har samma tecken i 2½ dygn på jorden uppstår en delikat fråga (som jag inte adresserat än) om VEM ett sådant här horoskop beskriver. Finns det själar så stora att de sträcker ut tiotusentals bläckfiskarmar under två dygn och lever ett "multipelt" liv genom sina försänkningar i jorden? Kollektivt karma inom vilket sedan enskilda andesjälar kan välja en eller annan bläckfisktentakel att leva genom?

Något för science fiction-författare att spinna på!
:-)