Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 11 oktober 2011

Juholts "tidstvillingar"

För att verkligen förstå Ödet måste man våga gå utanför sitt ego och dess klibbande vid den egna kroppen, de egna intressena. Våga se att vi alla är produkter som rullas ut på ett löpande band. Att livet på jorden är som en fabrik som tillverkar upplevelser för de närvarande själarna att ta åt sig och växa och förändras av. 

Det här kan i allmänhet inte den västerländska människans psyke ta åt sig. Det är, när det nått, myndig ålder redan helt indoktrinerat av sin samtid och vidmakthåller sedan i hela sitt liv en materialistisk världsbild. Med den följer den allra mest föraktfulla syn på vad människan är: bara så mycket biologisk materia. Själen, tror sig den sekulära människan veta, är bara biokemiska effekter. 

Om västerlänningen inte samtidigt med indoktrineringen förlorat kontakten med sin inneboende intelligens skulle hon begå massjälvmord - så nattsvart och självhatisk är denna världsbild. Det finns dock en anledning till den här sataniska propagandan om vilka vi är och den stavas marknadskapitalismens frälsning: den konsumistiska livsstilen. Låt oss konsumera bort alla svåra tankar!

Svenskt Näringsliv bekände tydligt färg i somras med en rapport som sökte skrämma landets unga bort från högskoleämnet filosofi med argumentet att det inte var "lönsamt", dvs. det gav inte pengar till den där konsumismen som mänsklighetens förrädare söker boja sina omgivningar i.

Löpande bandproduktion av värdkroppar för de gästande andesjälarna, där den fåvitske konsumerar bättre under besöket hos Denna Världens Herre (Djävulen).

*****

Se här hur de radar upp sig på löpande bandet - Håkan Juholt och ytterligare åtta personer födda i Lejonets tecken. Alla därför med ett "solärt livsuppdrag" som i första hand kretsar kring deras egen ära och styrka. Lejon är också ett lekfullt och kreativt tecken, men det är en individuell ledarroll deras hjärta klappar för. Några få är också genuina inspiratörer.

Att se ett Lejon som misslyckats nå en respektingivande position är att bevittna en förbittrad och tragisk gestalt. Lejonet kan speciellt studeras i ålderdomen, där håller inte showen alls längre. Istället stiger skuggiga Skorpionen fram - dödens tecken fungerar utmärkt under de sena åren!

 • Matthew Broderick; 21.8.1962 (felskrivet, född mars)
 • David Fincher; 28.8.1962
 • Peter Fransson; 29.8.1962
 • Carl Johan Rehbinder; 30.8.1962
 • Liza Marklund; 9.9.1962
 • Mauro Scocco; 11.9.1962
 • Ann-Charlotte Marteus; 12.9.1962
 • Gunnar Wieslander; 15.9.1962
 • Håkan Juholt; 16.9.1962

Obs. Med reservation för att Juholt kan ha fötts sent under dygnet, då Solen nått nästa tecken Jungfrun (se det här inlägget om bl.a. hans på rent tekniska grunder svårbedömda dygn).

* Fincher, filmregissör. Det här Lejonet indikerar styrkan och dugligheten i chefstecknet på ett närmast parodiskt sätt. Han är nämligen känd för dragningen mot "ultravåld" i sina filmer, där "Fight Club" och "Seven" kan nämnas. Typiskt nog har han sinnets Måne i den sjuka själens sublunära tillstånd: den brutala naturens tecken Kräftan, i vilket man upplever sin sårbarhet maximalt.

Och vad gör en så här harig människa? Jo, lyser Solen i Lejonet, hävdar man sin styrka på ett överdramatiskt, patologiskt sätt. Fincher "filmar" sig ur den här komplexa sammansättningen av en "oslagbar" Sol och en Måne som fallit ner i den övermäktiga fruktans Vattenelement.

* Fransson, svensk bedragare som lurade sina föräldrar att han hade cancer för att sno åt sig pengar. Här hade man kunnat tänka sig Månen i Cancer/Kräftan, men det är nu nymåne, och psyket (Månen) är bränd av Lejon-Solens vilja att glänsa. I själviska Jungfrun har vi tjuven Merkurius och pengaplaneten Venus, som sägs ha "fallit" från nåd i det här nyttoinriktade tecknet. Omoralens Mars attackerar båda två...

* Rahbinder noterade jag som en bloggare fixerad vid sex, tantrisk sex av bloggens namn att göra. Fortfarande nymåne. Lejonet är lekens tecken, kärlekens...

Sedan går månaden över i september, vilket naturligtvis är helt oväsentligt ur astrologins perspektiv. 

* Marklund har ånyo en perfekt synergi mellan Sol och Måne, och sinnelaget lyfter faktiskt fram positionerna jämfört med Solen i Lejonet. Hon har skördat stor framgång i utlandet med sitt författarskap och detta rimmar med Månen i Skyttens tecken, utforskarens tecken och symbol för utlandet.

* Scocco har envist stannat kvar i det svenska popmedvetandet ända sedan 80-talet och det förvånar inte med Månen i Stenbocken konjunkt med depressiva men trägna Saturnus. Här är spänningarna starka, Eld-Lejonet och Jord-Stenbocken är inte vänner! Lyssna på hans musik, om alltings omöjlighet så hör du!

I tv fick tydligen svenskarna en ny bild av honom, han var bitande rolig, och det är, tror, jag en effekt av den abrupta kollision som mötet mellan Eld och Jord utgör. När solögat vinklar sig lite i förhållande till den handfasta jorden (de konkreta situationerna) uppstår märkliga och underhållande iakttagelser, gärna av det kärva slaget. Notera att Juholts skickliga retorik nu börjar tona fram, via Marklunds författarskap och Scoccos ordbilder.

* Marteus fortsätter den kommunikativa ådran med tonvikt på tungt vägande Lejonperspektiv. Hon är kolumnist på Expressen. Månen antingen kvar i Stenbocken (Scocco) eller i Vattumannen. Det senare skulle ge en fullmåne, vilket skapar en "övertaggad natur". (När Sol och Måne bytt dessa positioner fick vi en överspänd natur - Lejonet och Vattumannen är båda inflexibla - vid namn Anders Breivik!)

Nu är vi framme vid personen född ETT ENDA DYGN innan Juholt, och vad finner vi? 

* Wieslander, den tredje (fjärde?) högermänniskan på raken, och Fredrik Reinfeldts statssekreterare. Den högst avlönade i Rosenbad. Månen i "svampiga" Fiskarna, vars Vattenelement kan vara väldig materialistiskt och hungrigt, just för att det är kallt och livlöst i sig själv. 

Här blir Solen i härskarläge mest en motor som kraftfullt arbetar för att tillfredsställa det begärande Vattenelementet (kvinnan som begärsfull kan anses vara en arketypisk sanning, som bottnar i Månens härskarläge i det primära Vattentecknet Kräftan. 

När Fredrik Reinfeldt, Solen i Kräftan, säger åt kvinnor att arbeta 100% uttrycker han som den blinda människa han är sin dominanta inre "typ" men spegelvänt. Kvinnan/Kräftan ska inte begära hon ska med Solen producera. Reinfeldt är på många sätt en tvångsmässig neurotiker som inte har kontroll över de impulser som blivit hans människohatiska ideologi som söker straffa de svaga för att kunna belöna de "starka". 

Reinfeldt är fullständigt våldtagen av sin undermedvetna Kräfta i bemärkelsen den brutala naturen (se "Fight Clubs" regissör här ovan) och han söker SKAPA ett djungelsamhälle i Sverige där var och en ska klara sig bäst han kan. Som den sjuka cancercellen vill inte Reinfeldt ha någon välfärdsstad utan vill se hans egen sjuka miniatyrceller sprida sig över landet så alla lever isolerade i sin inskränkta och egoistiska miniatyrvärld! 

Aldrig sedan de svenska rasbiologerna, där Månen i Kräftan var märkligt frekvent, har Sverige letts av en så värdemässigt havererad politiker. Att så pass många av svenskarna t.o.m. välkomnar hans politik säger mycket om det här landets intellektuella kapacitet eller möjligen världsbild. Den är oerhört låg respektive fattig.

* Och så Juholt, som såg till att genom partiet skaffa sig samma lön som statsministern, 144.000 i månaden. Här har jag tidigare gissat på att Månen lämnat Fiskarna och gått in i Väduren, för en ung, energisk och påstridig psykisk kvalitet. Och det får man väl hoppas, för skulle han ha samma Sol i Lejonet som moderaten Wieslander och samma hungriga instinkt i Fiskarna, då får vi en förfärande antydan om hur vissa människor bara utnyttjar politiken för att positionera sig själv fördelaktigt i samhället eller i relation till Penningen...

*****

Det i skrivande stund senaste i ärendet:

SvD: En S-ledare ska bekämpa rofferi
Expr: Stort stöd för Juholt efter krismötet
AB, lika anti-Juholtsk som de senaste dagarna, kör upp rubriker om (s)-tapp i opionionsundersökningar.
DN: Inga krav på avgång


3 kommentarer:

 1. Ett påpekande: Broderick är född 23/3 -62. Det betyder att det inte finns några kopplingar alls mellan honom o Juholt (med reservation för asc förstås, som är okänd för båda). Men man får väl hoppas att det inte finns någon likhet mellan dem, för den "sympatiske" Broderick ställde ju till med en sak som är värre än vad Juholt gjort: orsakade två människors död pga vårdslös körning.
  S

  SvaraRadera
 2. PS: 21/3 -62 ska det vara.
  S

  SvaraRadera
 3. Du har helt rätt, jag har skrivit fel på månaden. Då utgår han ur listan. Broderick som Fisk förklarar mycket bättre varför han alltid gjort så "vattniga" roller! Han gör sparrisar, aldrig några starka Lejon. Även den korrekta Månen i Jungfrun är försynt!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.