Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 oktober 2011

Juholt, Lagen och Solen




I linje med förra inlägget där jag kallar kuppförsöket mot Håkan Juholt en kamp om Solen, kommer här kartan för tidpunkten då åklagarämbetet lägger ner förundersökningen, eftersom det regelverk Aftonbladet falskeligen sökt dra växlar på ser ut som det gör!


Den här frusna ögonblicket i tiden har lämpligt nog LAGENS GÖRARE Stenbocken stigande i öster, och när lagna karaka - ascendenthärskaren Saturnus själv står i Gurus eller Lagens nionde hus - ett av de goda husen! - då behöver inte mer sägas.

Men det finns mer att säga, för dessa dagar befinner sig SOLEN i tät konjunktion med Saturnus - kampen om SOLEN!

Och JUST DETTA DYGN sammanfaller också Månen/Psyket med Lagen/Guru/Jupiter och detta I JUHOLTS EGET MÅNTECKEN.

Venus - Fridsfursten - står nu i Maktens tionde hus, men dess negativa deklination är större än Saturnus (-6° rel. himmelska ekvatorn) och den senare står således dominant. Venus och Saturnus är för övrigt ömsesidiga vänner.

GUD själv kunde inte bättre har förklarat Juholt oskyldig.

Får jag förslå avsevärda delar av folket begå massharakiri tack. Ni har visat er ovärdiga livet. Det här är saker som dömt era själar för kommande liv på jorden, men ni vet inte ens att det är så den här historien är konstruerad. Den som dräper med svärd skola med svärd bli dräpt.

*****


SvD: Förundersökningen nedlagd
Expr: som ovan, men sin envägskommunikation trogen utan blogglänksmöjlighet


2 kommentarer:

Anonym sa...

Den här bloggen blir bara blekare och blekare... till det yttre alltså, inte innehållsmässigt, som tur är! :-)

Juholt har uppenbarligen ett beundransvärt starkt psyke. Jag kommer att tänka på Hammarskjölds ord när han blev hårt ansatt av Sovjetunionen, som krävde hans avgång: "It is very easy to resign. It is not so easy to stay on. It is very easy to bow to the wishes of a Big Power. It is another matter to resist". För Juholt var det inte Sovjet utan media med AB i spetsen och interna fiender som var Big Power.

Apropå solen/saturnus konjunktion just nu så ligger saturnus ju nära Juholts merkurius också.
S

Seaward sa...

Jag tror den hade en beige kulör någon kort tid, men det är av ren egoism jag tog bort bakgrundsmönstret eftersom jag har svårt att se texten i högerspalten. :-)

Jag förstår Juholts resonemang glasklart: Typiskt hans Venus i Vågen ville han blidka massorna och erkände fast han egentligen inte behövde erkänna något! Han litade t.o.m. på AB mer än sig själv här. Det om något talar för att han är en ärlig människa. Jag (Våg) tenderar själv att köpa yttre åsikter, tills i andra andningen den egna kritiken kopplas på (nej, vänta nu…)

Du har rätt i att Saturnus hårda allvar spiller över på hans relation till Merkurius/medierna!

Samtidigt måste jag också förtydliga: När Stenbockens herre Saturnus, lagens verkställare, "frikänner" har planeten dubbelroll. Dels är Saturnus "platshållare" för det ascendenten handlar om (frikännandet), men samtidigt var det ju hans vara eller inte vara som ledare (Solen) som stod på spel här! Saturnus kan vara den som dräper/stryper etc, Solen!

"Frikännandet" (ganska självklart eftersom han talat sanning hela tiden - vilket inte alla kan se) kungjordes i nionde huset (Lagen), en sektor vars signifikator (bhava karaka) och härskare i den "naturliga zodiaken" är Jupiter. Och Jupiter stod förenad med Månen i Väduren, vilket tyder på att han faktiskt har sin medfödda Måne i Väduren (dvs är född efter åttasnåret).

Hur hade då ett horoskop sett ut där åklagarämbetet förkunnar att saken ska tas vidare? Vet inte, får vänta på ett sådant världsligt tillfälle att studera! :-)