Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 oktober 2011

Horoskop för SvD-censur av ett inlägg

Det är synd om Moderaterna, det här är ett segment väljare av vilka en stor del bara är förda bakom ljuset av tvetungade Reinfeldt, men några också är helt medvetna om det falskspel regeringen Reinfeldt bedriver från morgon till kväll för att behålla makten om folket. 

Att den här bloggen faktiskt gått in på lögnens psykologi och knutit ämnet till svenska politiker är naturligtvis fullständigt otippat. Tidningarna kunde bara reagerar med bannlysning inför ett material sekulära (förkrympta) sinnen inte riktigt kan hantera. Astrologin när något stort, den griper åter på hela mänsklighetens samlade tankeutveckling under årtusenden. Den sätter politiken i sitt rätta perspektiv. Här finns lögnare och här finns ärliga människor bland oss.

Några gånger har jag lovordat SvD för deras höga tanketak, borgerlig tidning till trots - DN slog ju ner som en diktator och bannlyste Sideriska siktet från sina webbsidor när de började märka att bloggen gått från (s)-kritik till (m)-kritik. (En censur som naturligtvis inte duger, under goda dagar gläder jag (?) uppemot 300-400 DN-läsare via Sideriska siktet II med kopior på sådant jag först publicerat här.)

Men 7.24 i morse besökte Twingly-administratörerna bloggen efter larm från en irriterad SvD-läsare som inte tyckte om att man hade roligt på deras propaganda-historikers bekostnad - någon filur som skulle ställa tillbaka skåpet på rätt ställe efter partiets oerhörda fadäs med nya historierevisionistiska partimanifestet.

Ändå tog det till 9.28 innan Interaktiv Säkerhet - som jag tror sköter SvD:s Twinglylänkar fast de ligger lågt med att också de har "toalettstädningsjobbet" outsourcat - suddade bort länken från SvD-artikeln.

Dvs. den sista besökaren som hann se länken anlände 9.19 men jag delade de förflutna 115 minuterna med de tolv besök bloggen mottagit under tiden och kom fram till att 9.28 rimligen är den senaste tidpunkten för censuråtgärden.


Så här ser horoskopet ut för, låt hos kalla honom Censorn, han som söker tysta en satirisk-astrologisk kommentar över inhyrda extremisthistoriker som ska rädda Moderaternas förlorade anseende.

Som synes är det inte alls någon omdömesgill Censor utan en rent illvillig attack från en sjuk Vatten/Luft-människa, en trångsynt klanmedlem (Kräftan) som via aggressiva och långsint elaka Mars i sitt fallna och svaga tillstånd beter sig som en tiondehushärskare och slår ner mot bloggens Vågascendent.

På bloggen ligger en (för ovanlighets skull) rätt kort och hyfsat välskriven text som har roligt på Moderaternas bekostnad. Se hur exakt Mars attack mot Vågens härskare Venus är!

Notera också hur sjätte fiendehusets härskare Jupiter här ligger i sjunde och direkt opponerar sig mot ascendenten. Samma lösaktiga slödder som vi hittade i bedragaren Tiger Woods horoskop. Jupiter anses inte göra ett bra jobb i sjunde huset, den förgrenar sig i ett trofast hus. (Alla Woods prassliga affärer!)

Ett utmärkt horoskop att studera en liten vardagshändelse och hur stjärnorna följer med som en fluga på väggen och skriver undertexten!

*****



När Twingly-administratören kommer från Varberg, kan det rimligen inte vara någon annan än Interaktiv Säkerhet som håller till där, som i hemlighet sköter även SvD:s "renhållning" men utan att nämna dem som kund.
 
Jag hänvisar därför till de här intressanta horoskopen för Interaktiv Säkerhet, ett företag där jag tror någon lågutbildad fåne som hatar astrologi och dyrkar Humanisterna eller Moderaterna bara sitter och väntar på en Twingly-anmälan så att han ska kunna "sätta dit" bloggen. Här är det inte ens en fråga om att studera texten, förstå undertext, etc. 

Företaget förefaller vara ett juridiskt pucko som överskrider sin arbetsuppgift eftersom det saknas kompetens att förstå ett svårt ämne som astrologi och se hur den typen av kommentarer relaterar till aktualitetsflödet. 

Där sitter tydligen drönare och dumglor på text de inte fattar, och hellre än att fria än att döma - som är den kloka människans praxis - dömer de saker de inte klarar att bedöma!

Vi har nu hamnat i IT-Sverige 2011 där människor blivit mer antiintellektuella i takt med att de sålt sin själ till teknokratin och de blanka apparaterna.


23/9: Det nya arroganta Sverige (DN/Interaktiv Säkerhet)

2/10: Åsiktsförmyndaren DN (fristående uppföljning - intressant horoskop som visar släktskap med det första)

Inga kommentarer: