Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 30 oktober 2011

Homosexualitet som psykologisk konflikt

Medan RFSU sörjer bortgången av den förste dansk som registrerade sig för homosexuellt partnerskap (AB, DN), hittar jag i Axel Axgils horoskop en guldgruva av bekräftelser på snart tre års bloggande om astro-psykologisk symbolik.




Det står mer och mer klart att luftslottsbyggandet i mentala Luftelementet kan blir väldigt egenartat när Vattenelementets omedvetna böjelser går på tvären, dvs. söker kombinera sig med Luft. Irrationalitet och rationalitet är per definition motsatser.

Min teori (och mer än så, dr Ian Stevenson forskade i trettio år i ämnet) är att den homosexuella åkomman beror på ett byte av kroppstyp mellan två liv. I några fall misslyckas övergången och omedvetna minnen av det förra livet påverkar individen så att en individ, fastän i detta liv förpackad i kvinnlig kropp, har ett psyke som alltjämt präglas av föregående manliga liv och därför riktar sin libidinösa Vatten-nivå av psyket mot kvinnor.

Och samma för kvinnor som återföds som män: det inneboende fragmentet av en tidigare kvinna lustar fortfarande efter manliga kroppar i detta liv.

Den här pionjärdansken Axel har hela baletten av välkända störningar från sex- och pillermissbrukaravdelningen. Åsynen av samma Sol i Fiskarna och Måne i Skorpionen som hos Madonnas ex-make, den sexmissbrukande skådespelaren Warren Beatty, leder förstås till en fundering: alla dessa män som skryter över tusentals erövrade kvinnor - vad söker de bevisa egentligen. Att de INTE är bögar? 

Beatty var mycket möjligt kvinna i sitt föregående liv, men kämpar mot sin "forna" instinkt med parodiska resultat. Danske Axel lät helt sitt omedvetna dominera detta liv. Svårt att säga vem som löst den psykiska störningen bäst.

Samtiden förstår inte längre Platons lära om att man kan fungera på olika intelligensnivåer och har därför normaliserat psykisk sjukdom som bättre kunde avhjälpas via djuphypnos. Det är mycket möjligt att en individ skulle kunna påbörja sitt nuvarande liv om han/hon bara fick ett "avslut" på problemet som hänger kvar från ett tidigare jordeliv...

Se tidigare inlägg om Platons vegetativa Vatten-själ i Lena Mellin & Fredrik Reinfeldt - fruktan sitter mellan benen.

*****

Jag har nu också en misstanke om att de många störda religionshatare på Newsmill under hösten 2011 som jag studerade - alla (vad jag minns) med svåra "dissociationer" mellan Luft och Vatten - att alla dessa vara latent eller hemligt homosexuella vare sig de fattat det eller ej. För bakom religionshatet i Sverige verkar oftast ligga samma gamla skäl: den för avvikare förhatliga kristna synen på sexualitet. 

Kristendomen var alltid motståndare till Platons irrationella själ men såg sexualiteten som legitim för fortplantning av släktet. Scenskifte: en helt urspårad västerländsk kultur uppstår som inte längre gör några distinktioner alls, inte längre känner till livets mening. Inte konstigt att människor utan kunskap, utan historia, hatar vad de nu befinner sig flera logiska tankesteg från att alls kunna begripa! Inte ens kristendomen verkar i dag kunna redogöra för den antika världsbild varpå den heterosexuella normativiteten vilar.

Astrologin är dock tidlös och i det här paradigmatiska homohoroskopet påminns man om vad antikens tänkare förstått av naturen. Detta horoskop är djupt dysfunktionellt. Men typiskt danskt.

Mannen delar nämligen danska nationalhoroskopets syndiga Måne i Skorpionen. Nationalhoroskopet har folksjälen disponerad från Mars med Saturnus i Fiskarna/Vatten - bara krampaktigt bindning till sinneskonsumtion i den danska nationalsjälen, en förskräcklig gris. 

I fallet Axel är det mer problematiskt ändå, sinnet - dränkt i omedvetenhetens Vatten - disponeras från en falsk föreställning om den egna identiteten (Solen) genom att Sol-Fisken disponeras från Jupiter i Luft för en dubbel dissociation - både Sol och Måne har havererat in luftslottskonstruktionernas värld.

Det går att precisera analysen av hur Luft och Vatten icke-koopererar mycket längre än så här, men det får räcka med att lyfta fram själva gestalten av en osynk mellan medveten tanke och omedveten drift, om att leva i dubbel självförljugenhet. Horoskopet är som en lasagne av lager där Luft och Vatten upprepade gånger är isolerade från varandra, det grundläggande felet skruvas gång på gång! 

Man kan ana hur mycket mediaskriverier världens första homovigsel fick och hur många lager av skeva föreställningsvärldar som klumpat sig i förståndet på den här individen. För det är ju så att en homosexuell per definition saknar kontakt med sitt inre och bygger sig en ersättningsvärld utifrån och in. I den meningen är han dock inte en värre kålsupare än övriga sekulära konsumister utan bara en mer udda fågelart.

Det kan krävas många liv på jorden för att räta ut en sådan här röra av Vatten och Luft! Eller kanske bara ett. Allt beror på viljan att förstå. Saknas Sattva guna i ett horoskop och Tamas överväger, då kan själen vara fånge en evighet i sina egna attityders fängelse. För som man tänker, sådan blir verkligheten i nästa liv...

Inga kommentarer: