Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 13 oktober 2011

"Den vidriga smutskastaren"


En naturligt ond man?
Vänsterbloggaren Röda Berget är förargad på den borgerliga smutskastningen av Håkan Juholt (och vem är inte det - historien kan från början till slut vara en fabrikation). Särskilt noterar jag hur han återkommer till en av Svenska Dagbladets propagandister, Johan Ingerö och kallar honom "vidrig smutskastare". 

Hur är det med den saken, astrologiskt?

Med reservation för att vi här talar om ytterlighetsuttryck av de zodiakala principerna hittar vi faktiskt samma psyke i Jungfruns tecken som bloggen hittat dominant bland 50-talet moderata politiker, de värsta naziförbrytarna från Andra världskriget, samt hos främlingsfientliga individer!

Minsta gemensamma nämnare är alltså att dessa grupper försöker skydda sin privategendom till varje pris. Åtgärderna kan därför spänna från allt mellan att gas ihjäl "undermänniskor" som upplevs hota den egna ideologin till rent lagvidriga tilltag - för den här månplaceringen toppar också (med Mån-Skorpionen) ligan över brottsstraffade i största allmänhet!
 


Jag sade "upplevs hota" eftersom Månen är vårt sinne och, handen på hjärtat, vi har inget annat att gå efter än det vi upplever. Astrologins Måne är "kopplingscentralen" där sinnesintryck möts och kombineras med minnen med mera. Innen vi uppfattar saker och ting har också olika censurmekanismer jobbat med rådata och eventuella störningar i våra horoskop (arketypiska komplex) distorderat och förvrängd det vi till sist föreställer oss. Det är inte många människor som ser nyktert på saker!

Argumentet för att det här är "vidrig smutskastare" stärks när vi studerar det kritiska och avvisande Jungfrusinnets disponent, Merkurius. Kommunikationsplaneten ligger i avföringens tecken Skorpionen! Där är smutsen att kasta och därför måste Merkurius granskas med sin disponent Mars.

Den intensiva Mars står i ett Eldtecken och angriper Vatten - vi får ett uppskruvat och exalterat känsloläge. Men kan säga att detta patologiskt sjudande hav översvämmar sinnelaget i Jord mittöver och utlöser den klassiska rädsla för att förlora de egna privilegierna som är så typiskt det Jungfrun är intresserad av. Vi kan alltså läsa Mars-Skytten som "hotet utifrån" (Juholt) som måste bekämpas.

"Sensationalismen" upprepas sedan en gång till genom att Jupiter i Vatten utgör basen för Solen i Skytten (Eld).

Välståndets Jupiter anses visserligen "upphöjd" i Kräftan, men Kräftan i sig är inte är intresserad av något utöver den egna lilla gruppens trygghet och vålmåga. Det är så det tecknet är definierat i sig och inom sina ramar helt okej. Det är de ska uttala sig i större frågor som partisanskapet avslöjar sig.

Vi har här en lika ynklig livsfilosofi som ses i Fredrik Reinfeldts horoskop (Sol-Kräfta bakom Jungfruascendent). Både Jungfruns privatism och Kräftans lilla gruppsekteristiska mentalitet blir för mycket privatism!

De här människorna är rädda för de stora frågorna som handlar om mänsklighetens kollektiva aspekt. De hatar stora andliga vägledare som Jesus, som ställde frågan på sin spets: "Har jag då något ansvar för min bror och syster?" Ingerö svara nej, och tillägger: Tafsa inte på mina privilegier.

Sådana är människor som röstar på moderater. De är ljusår från en normal mental och moralisk mognad.

Emellertid... Lämnar man politikens skygglappar ser Ingerös "tidstvillingar" inte så farliga ut, och av länken Röda Berget ger till ett skriveri av Ingerö förefaller mer han själv som en rätt onyanserad individ. Det är inte mycket att säga om Ingerös texten!

En genomsökning av 5.300 horoskop med mönstret, Sol-Skytt, Mars-Skytt, Mån-Jungfru och måndisponenten Merkurius-Skorpion - en kombination jag tror fångar in huvuddelarna i horoskopet - ger följande sju förutom Ingerö:

Eugene Levy - en genuint god man!

  • Benny Andersson - musiker, bekänt alkoholism
  • Estella Warren - modell, halvdålig skådespelare
  • Eugene Levy - komisk skådespelare (pappan i de tidiga American Pie-filmerna)
  • Humphrey Bogart - skådespelare, alkoholist
  • Jan-Inge Flycht - Jinge.se, förtidspensionerad vänsterbloggare med hyggligt tonläge (trots mycket stormande på nätet), men med en för indoktrinerade vänstermänniskor typisk religionsfientlighet
  • Jane Austen - vardagsrealistisk författare
  • Jodie Marsh - skandalcelebritet, nakenmodell

Här påminns man via två fall av alkoholism som "Eldvatten" och kanske har den negativa grundtonen (Månen i kall Jord, baserad på Merkurius i kallt Vatten) om en grundläggande otillfredsställelse - trots Solen/Mars i Eld.

Skälet är att Solen inte har med sinnelaget att göra, detta är Månens område. Solen visar sig bara via individens inriktning i livet. Sol-Vågen i mig vapenvägrade t.ex. eftersom Solen i Vågen agera i frågor som handlar om jämvikt (fred) och avvägning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju också intressant att kolla bloggarens horoskop, och jag lyckades få tag på födelsedatum trots det vanliga namnet, tack vare att han är förtroendevald. (Källa: http://streamsync.qbrick.com/04321/kf_080617/22055_BiH_72.pdf) Det visar sig att han har samma konstellation i vågen som en viss annan bloggare, dock har han till skillnad från denne en attackerande Saturnus och en opponerande måne...:-)
S

Seaward sa...

Du är en skicklig nätspanare! Men jag förstår inte hur du lyckats koppla bloggaliaset till ett namn, för det måste du ju ha haft annan information än pdf-dokumentet...

Anonym sa...

Bloggarens namn står ju här så det var inte svårt: http://rodaberget.wordpress.com/about/
Det knepiga var ju att namnet är så vanligt. Men offentlighetsprincipen är bra :-)
Det slog mig sen att jag själv ju har samma kombination av solen/merkurius/mars under attack från Saturnus, fast i andra tecken.
S

Seaward sa...

Oj, jag skäms. :-) Granskade sidan uppifrån och ner, men men måste komma in från portalen för att se den informationen.

Det är hård repression på alla Sol-Vågar detta år pga Saturnus i Stenbocken (som dessförinnan hunnit döda framgångens Jupiter via konjunktion). En av de mest dogmatiska och klassfixerade (s)-människor jag mött var en f.d. flickvän född bara några dagar tidigare! Det sprack för att hon inte kunde se människan bortom klassen. (Och jag hade säkert mina problem jag med)
:-)