Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 oktober 2011

Demoner, depression & statsministrar

Tack vare en recension om en bok på temat svensk black metal-musik får jag syn på ännu ett självmord från perioden 1974/75. I det här inlägget synades skådespelarna Emil Forselius och Johanna Sällström som båda tog sitt liv med några års mellanrum.

Född några månader efter dem men före dem båda tog rockmusikern Jon Nödtveidt sitt liv, efter att dessförinnan varit fängslad sju år för medhjälp till mord på en homosexuell algerier.

Så, för att fortsätta bättre förstå demonen Rahu/Ketu (månnodsaxeln) och för jämförelse med de två nämnda även den urspårade rockmusikerns födelsehimmel, här är, skulle jag vilja säga, ett typiskt horoskop för en musiker. Bara Eld och Vatten i krig - för mycket känslor och för lite hjärna. 

Jag räknar till tre fall av "sensationalism", den överhettade bindningen mellan Fiskarna och Väduren via en konjunktion mitt i gränslandet, Mars-Vädurens attack mot Kräftan och Venus (extrem förhöjd libido), samt Mars attack mot Skorpionen och hungern efter Skorpionens uttryck (död, korruption, förruttnelse).


Vad gäller själva "sensationalismen" som sådan skiljer sig den här människan inte från t.ex. Madonna som också verkar naturligt född på stereoider. Nej, det intressanta är huruvida jag i inlägget om Forselius/Sällström felaktigt misstänkte det sociala utstötningssyndromet som "triggern" till deras självmord. På den här himmelen ligger inte längre störningen mellan Skorpionen och Vattumannen kvar, men intressant nog visar sig en annan problematik här och som delas av alla tre horoskopen:

Omoralens och aggressionens Mars angriper den sataniska axeln.

Skillnaden är att båda skådespelarna, födda något halvår tidigare, hade sin Mars i ett civiliserat tecken, den artistiska Vågen, medan den här slödderrockaren var född med våldsplaneten i sitt nybörjar- och härskarläge i Väduren, en överhettad och extremt tunnelseende position.

Och vid tiden för det förra inlägget kommenterades ännu inte stjärnan Algol, Satans huvud. Men här slår den bokstavligen till eftersom musikern var satanist av något slag. Det är svårt att undvika tanken att Algol faktiskt spelar med i den här dissonanta och slitsamma kartan där den ligger bara tre grader från "avhuggna", "straffade" (etc) Draksvansen.

Ytterst sett hade jag inte fel om "social utstötning" - en fluga gör ingen sommar och det är kombinationen av ett flertal svåra "astrokomplex" som ger extraordinära effekter. Snarlika beteenden kan tecknas på olika sätt.

Satan i horoskopet uttrycker sig på följande sätt: det är Oxens disponent Venus som får sin "sataniska behandling" eller rättare "sataniska halshuggning" och i bakgrunden har vi förstås den skadade Venus i Kräftan - attackerad av den helt omdömeslösa kombinationen av Mars övervåld och Jupiter-Fiskarnas överdrivna empati med det man sysslar med. Problemet med för mycket inlevelse återkommer även i nästa horoskop.

*****

Eftersom jag skrev om den deprimerade psykologen Anna Freud och hennes betoning av sin berömde fars dödsdrift (thanatos) ungefär samtidigt med Forselius/Sällström, är det intressant att rita om hennes horoskop med ett öga på vad Rackaren Algol håller på med i hennes fall...


I det tidigare inlägget avrundade med en öppen fråga om Algol kunde ha med saken att göra. Och tjugo månader senare tror jag man kan säga det. Nu har vi ju sett tv-skådespelaren Charlie Sheens "galna år". Han har kommenterat året som att han inte riktigt vet vad som hände. På Jesus tid och med den tidens språkbruk hade man sagt att han varit besatt av en ond ande, varför inte den vrånga Satans huvud? Den stiger i öster i Oxen även hos honom. Inte så starkt visserligen, men det året befann sig därtill Drakhuvudet i första huset.

Anna Freuds egna depressioner är lätta att föreställa sig utifrån kartan. Hon har den mörka Tamas guna från öster till väster, vilket drar in något dovt och mörkt över henne själv och hennes sjundehusrelationer (klienterna). I synnerhet som den introjicerade libidon Mars-Skorpionen står i nästan exakt opposition med Satans huvud. 

Om en besläktad aspekten sade jag bara häromdagen "förrädaren Judas" om ett socialdemokratiskt kommunalråd som var den ende på den nivån (tror jag) som öppet krävde Håkan Juholts avgång just som kompletten mot honom passerat full orkanstyrka. Visst är det magnifikt, ur symbolhänseende, ett Djävulen flög in i en människa med Sol-Skorpionen i direkt opposition till Satans huvud! SVARTMÅLANDET/MÖRDANDET AV EN LEDARE (Solen).

Går man härifrån tillbaka till olycksplaneten Mars, förstår man bättre något av det mörker Anna Freud arbetade med, då hennes födelsetimma exakt lokaliserar den onda Mars-Skorpionen till de kontraktsbundna partnernas hus, dvs. hennes klienter.

Men naturligtvis är Saturnus angrepp mot Anna Freuds tredje hus för intellektets beskaffenhet oerhört viktigt. Fastän Saturnus är "upphöjd" i Vågen för sann rättrådighet involveras den i svårigheter, dels genom att själv stå i ett ont hus (det sjätte råder över fiender och kroppsliga hälsotillstånd), dels genom att dess 270-gradersvinkel mot tredje huset bryter reglerna för de fyra elementen.

Saturnus söker med sitt typiska legalistiska sätt applicera mentala kategorier på ett intellekt (3e) som inte lyder under några rationella regler, tvärtom indikerar den upphöjda Jupiter i Kräftans tecken en fullständigt överstimulerad lägre driftsnatur. Kräftan är ett Vattentecken och Jupiter kan faktiskt förorsaka FÖR MYCKET EMPATI. Individen blöder för precis allting och är vad de gamla grekerna kallade en "inkontinent" själ! 

När nu omdömesgilla Saturnus i Luft kommer med sina idealiserade modeller, förefaller det snarare stimulera Kräftans blödighet och det här är, tror jag, faktiskt en aspekt som bidrar till depressiva tillstånd.

*****



Det gör frågan ännu mer pikant vad svenska folket egentligen röstade fram för märklig regering. Fredrik Reinfeldt har själv samma depressivt svartsynta psyke som Anna Freud! Här står Saturnus istället i hälsohuset i Vattumannens tecken och söker undertrycka eller kontrollera ett intellekt i Skorpionens tecken. Notera den starka ideologiska synen på hälsa och sjukdom! (Saturnus i härskarläge i ideologins Vattuman.)

Men detta är inte ett normalt intellekt utan ett Ketu-anfäktat intellekt. Avhuggna draksvansen i tredje beskriver väl den glädjelösa och själlösa kommunikationen som utgår från den här människan och bidrar till att förklara varför han har ett monsters syn på sjuka och svaga i samhället. Hans Saturnus söker undertrycka eller förneka Skorpionens korruption och svaghet. Det finns inga sjuka i Sverige - bara soffliggande bidragstagare! 

Detta är förstås bluffmakaren inom sig själv han lastar andra för. Men hans ideologiska Luft-Saturnus är fullständigt självförljugen. En psykopat!

Jämför med Anna Freud där det rådde en kamp mellan Saturnus som sökte kontrollera och formalisera en bejakande Jupiter. Hos Reinfeldt råder en dubbel negation: Saturnus och Ketu.

(Ska man leka med tanken ger ju multipliceringen av ett negativt tal med ett annat negativt tal en positiv produkt. Är det därför Reinfeldt yrar om bidragstagande svenskar - positiva smitare - hela tiden? Producerar en negativ kraft med en annan negativ kraft parodiska fantasmer i hjärnan?)

Och det är förstås niondehusfilosofin - "massor av pengar" - som gör honom till ett, tyvärr, rent kräk. En katastrof för en stor del av svenska folket som haft olyckan att bli sjuka eller långtidsarbetslösa i en tid då den värsta djävul Sverige någonsin skådat lyftes upp till makten av en medelklass som borde fråntas rösträtt för deras beklämmande snäva utblick på livet, enbart intresserade av sin egen välgång.

Slutsatsen? Kommer Fredrik Reinfeldt att begå självmord efter att likt svartrockaren ha fattat det MORD han begått på många svenskar till följd av sin egen vanartiga föreställningsvärld? Gör han det, har han sonat halva sitt brott, men han kommer likväl i nästa liv att konkret själv utsättas för det han orsakade de människor han var korad att skydda och hjälpa. Det som binds på jorden måste lösas på jorden.

Någon som titulerade sig psykolog frågade mig i anslutning till något inlägg där Reinfeldt fördes på tal varför jag gick så hårt år karln. Det här är förklaringen!

Jag kan också tillägga att jag har Jupiter i sjätte hälsohuset. Man kan säga att Jupiter offrat alla sina chanser till att bli en rik börsklippare i ett så modest hus, men förklarar också min syn på Moderaternas egoism och vidriga syn på sjukvården: Det har varit en gyllene regeln för den goda härskaren sedan äldsta tid att man inte slår på dem som ligger, att kungen vårdar sig om fattiga och sjuka, änkor och faderlösa. Mät Fredrik Reinfeldt med denna evigt giltiga måttstock och bli mörkrädd! 

Ytterst sett är den nuvarande statsministern bara ett verktyg, den verkliga boven är naturligtvis ideologin han lånat sig till. Penningen och marknadsliberalismen är inte intresserad av människor, dess förespråkare är djävlar på jorden som bara har det i sig att suga ut sina medmänniskor. Jag förstår om Reinfeldt bakom ridåerna är en lika depressiv individ som Anna Freud var - det finns vissa typer av ideologier eller tankemönster som helt enkelt är så falska att man blir sjuk av dem. 

(Jag vill påstå att den människosyn Anna Freud övertog från sin far Sigmund var alltigenom falsk. På sin dödsbädd ångrade Sigmund sin konflikt med eleven Jung och gav honom rätt i att människans psyke går djupare än han någonsin vågat tro, att psyken hänger ihop på ett transpersonellt, närmast övernaturligt plan.)

Ord räcker egentligen inte för att fördöma den här typen av människa, denna ohyra. Det krävs handling. Men jag är 52 och lämnar med varm hand revolutionen mot kapitalismen till en yngre generation. Och den tycks komma."Occupy Wall Street"-fenomenet sprider sig i världen. Snart får väl Reinfeldt kalla in militären för att skydda sina bundsförvanters anhopade rikedomar. T.o.m. en högertidning som SvD förefaller bekymrad om girigheten i världen - de vet att det gått för långt nu och att Reinfeldt exemplifierar detta sinnesjuka förnekande av kollektivets rätt till drägligt leverne...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hittade två felaktiga uppgifter angående rockern..

1. Han heter Jon Nödtveidt

2. Han föddes 28 juni 1975 på en lördag

Seaward sa...

Tack för att du såg det! Bilden utbytt. Som tur var påverkade inte det felskrivna datumet resonemanget om Eld/Vatten-kriget.

Anonym sa...

Mordet i Keilers Park som Jon Nödtveidt gjorde ledde till att religionshistorikern Erik Rodenborg fick rycka ut i media och förska förklara vad det var för typ av religigös världsbild som låg bakom.. och det en form av satanism som han inte var van vid... (inte vanlig simpel satanisk/hedonistisk egoism)
http://religionshistoriskblogg.blogspot.se/2015/07/kommer-mlo-att-fa-ratt.html

Personligen tycker jag den här anti-kosmiska satanismen är intressant. Det är som om Mars lever rullan och gör uppror mot både Solen och Saturnus på samma gång.. Om man kollar Jons horoskop så har han ju Solen konjukt Saturnus i femte personliga identitetshuset och där verkar han känna sig så begränsad att det blir mars tillsammans med Jupiter i Väduren som tar över.. i tredje kommunikationshuset om varför han kände att han vill förmedla sin anti-kosmiska lära... Rahus i tionde i Skorpionen som en hunger att hävda en gudalik dödslära i världen...

Seaward sa...

Missa inte att halshuggaren Ketu mixar med ÄGAREN till den kombination (inte riktigt en konjunktion) mellan Solen och Saturnus du tittar på. Detta är ju förstås sinnelagets månkarta och beskriver mer hur han ser på det aktiva livet som en jiva-atman (levande själ i detta universum). Tack för den korta men informativa länken från satanistforskaren. Det är i grunden samma världspessimism som mer korrekt startade under den föga kända Mellanplatonismen, och vilken den Egypten-baserade gnosticismen hakade på med precis samma tanke om en ond skapargud som arrogant ignorerade SITT ursprung. (Apropå behovet att studera planeternas underliggande disponenter)