Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 oktober 2011

Bank of America - vd:s katastrofhoroskop

I inlägget "Mer om rovkapitalismen som psykisk sjukdom" valde jag som exempel den tyngsta styrelsemedlemmen för Bank of America. 

Här, i steg två, väljer jag att titta på vd:n nämnd i SvD:s "Wall Street blogg". Ni hör! Att skapa en hel blogg för det här särintresset. Penningen styr verkligen västerlänningens förgiftade sinnen i dessa tider.

Bloggaren har påfallande problem därborta i USA att påminna sig hur svenska ordbilder ser ut - "pytsa ut" blir t.ex. "pytsat upp mest pengar". Jag tror bloggaren tänkte "hosta upp" i det fallet. En uppmärksam språkpolis bland kommentatorerna hittar två mindre subtila fel. Nå, bland människor där hjärtat klappar för glittrande pengar hittar man sällan kultur.

Samma Mars-aggressiva hävdande av
den privata vinsten som hos Fredrik Reinfeldt...

Här har vi en födelse i Jungfrun med den besynnerliga rundgången mellan de två naturliga illgärningsmännen Saturnus och Mars. Solen i Jungfrun kan säkert hantera en och nyttja den till det bästa, jag har t.ex. sett moralism i andra fall av Satrnus-mot-Solen. När två "naturligt onda" blir det mer svårbedömt, och när dessutom de onda månnoderna ger slutknorren och då särskilt den "bestraffade" Ketu, då luktar det trubbel.

Samtidigt ska man minnas att det är Månen som är mest benägen till personliga eller psykiska problem, en svårt störd Sol kan antingen antyda en besatt eller "driven" natur och lika troligt en komplicerad karriärväg (Solen, vår aktiva daggärning, våra "framgångar" eller milstolpar längsmed Månens månatliga lunk).

Så även om Brian Moynihan haft lukrativa tider i sitt liv, påminner ett så här laddad horoskop om hur djupt fallet kan bli. Bank of Americas eget pappersvärde är bara en skugga av sin forna storhet. Tänk det indiska dasa-systemet med planetära cykler. 

Vad händer när en individ går in i en period styrd av något ur ovanstående grymma komplex av ambitiös Eld som kämpar för att kultivera Jord - dvs. skapa reala tillgångar. (Här är för övrigt ett exempel av den totalkorrumperade människan, där Eld enbart visualiserar materiella ting/Jord).

Alla spelregler har redan förklarats, det finns knappast en enda planet på den här himlen som inte är indragen i katt-och-råtta-leken mellan den snåla och giriga Saturnus och den hetsiga Mars som här med Solen helt engagerar sig för "privat kultivation av fältet för att skörda rikt". En riktigt närig människa med andra ord, och särskilt som Månen är kidnappad av den materialistiska Saturnus.

Som barn av samma tid känner jag igen Saturnus försök att kontrollera den hungrande Rahu, och det är uppenbart att samma astrologiska komplex beter sig olika från fall till fall. I mitt fall är Saturnus starkare än Rahu och kuvar dess hunger. Jag har heller inte mitt hjärta (Solen) klappande för jordisk kultur (Jungfrun) och heller inte den aggressiva Mars orienterad ner i dödens element. 

Hur banddirektörens planeter står på himmelen (i vilka hus) framgår inte när födelsetiden saknas, men Saturnus och Rahus relativa styrka beror en del på detta. Undertecknad har t.ex. Saturnus i 7e, maximal styrka här i världen och därmed kapabel att hålla den giriga demonen Rahu stången (den ligger då i fjärde huset, det svagaste av de fyra "världsligt prominenta" hörnhusen).

Katastrofhoroskop kallade jag det för. Ja, i "himmelen". Men på jorden tycks våra synder dölja av själva det fysiska höljet och när jag söker mina nu 5.400 horoskop hittar jag följande med den psykologiskt viktiga Mån/Saturnus attackerande Mars och i sin tur attackerad av krigaren:
  • Michelangelo Antonioni; 12.9.1929
  • Khieu Samphan; 27.7.1931
  • Brian Moynihan; 9.10.1959
  • Anonym; 9.10.1959
Filmskaparen Antonioni dog samma dag som Ingmar Bergman och överskuggades i detta totalt av sin svenska branschkollega.

Samphan, kambojansk son till en domare. Urartade och blev folkmördare.

Anonym är intressant, född i Sverige samma dag som Bank of Americas vd. Detta var en vänlig kvinna men med en kantig och mycket maskulin psykologi, en art director.

Att få in en massmördare bland fyra går naturligtvis inte att bedöma, underlaget är för litet. Men astro-tekniskt borde ett underlag på tiotusentals kartor bekräfta att detta inte var någon slump! Bank of Americas vd har "i himmelen" beskrivningen av just en sådan hänsynslöshet - en beredskap att gå över lik för att nå sin egen rikedom.


Inga kommentarer: