Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 september 2011

Världens fetaste mamma - horoskopet

Så lite trivia som omväxling - historien om rekordtjocka mamman i svensk fattigmansversion i Expressen.
 
Courtesy (hopefully) www.ohio.com

Två födelseår för Donna Simpson cirkulerar, 67 och 69, men den här artikeln från hennes hemstat Ohio spikar det enda rimliga födelsedatumet från den delstaten på birthdatabase.com

DONNA    
J SIMPSON     1967-12-21     Toledo     OH

Artikeln från sommaren 2010 anger att hon då är 42, vilket stämmer för en person född i december 1967.

Om man dessutom antar en födelse fram mot eller efter lunch klarnar precis allt. Det här är en perverterad Eld-människa. Eld står för ögat och visuell exponering och kvinnan driver en sajt där sjuka människor kan betala för att titta på henne, lättklädd och frossande mat!

Säg vilken annan zodiakposition än Månen med Jupiter i Lejonet som skulle kunna tänka ut en sådan sak! Och eftersom Solen disponeras av Jupiter indikerar dess "expansiva sida" hur detta verkligen är en exhibitionism som kopplat samman med den irrationella Månens hunger och begär.

Primitiv egenmäktighet eller "egen makt" -
"Se alla, vad vad jag kan!"


Man skulle kunna plocka en billig poäng här på "egenmäktighetssyndromet" - furiöst karriär- och vinstorienterade Stenbocken (geten som stångar sig upp till bergets topp) angriper först Drakhuvudet i egotecknet Väduren. Drakhuvudets hunger stämmer in med Stenbockens vilja att utmärka sig, barnets "Se mig, allesamman!" 

Mars korrumperande inverkan går sedan vidare och stimulerar den supersize-Måne i exhibitionistiska scentecknet Lejonet vi just noterade (givet en födelse en bit in på dygnet).

Kanhända spelar också den triggade månnodsaxeln in på ännu ett sätt: den sätter fart på Venus i härskarläge i Vågen, ett zodiaktecken notoriskt för sin tendens att lätt kunna lägga på vikt. Vågen är också svagt för sinnliga frestelser.

Skulle det nu hända att Donna Simpson var född så tidigt på dygnet att Månen ännu befann sig i Kräftan finns det argument även för just denna placering. Du hittar dem överallt på denna blogg där jag diskuterar Vattentecknens missbrukstendenser. I det fallet är det istället för en 210-gradersattack från Mars ifråga om en rak opposition.

På temat mammor helt utan mått och proportion minns man förstås Octo-Mom, den uppenbart mentalt störda Nadya Suleman som trots coachning från dr Phil inte lyckades reda ut sin megalomani (kanaliserad via moderskap).

Här är hennes horoskop och som synes är det en besynnerligt snarlik moderskaps-Måne! Lejonets tecken igen men "stora välgöraren" Jupiter utbytt mot "lilla välgöraren" Venus. Att välgörare och illgörare måste studeras från fall till fall är uppenbart - astrologin avviker retligt ofta från sina enkla tumregler när planeterna blandas och komplexa berättelser uppstår...

Inga kommentarer: