Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 september 2011

När Satan vänder sig mot näringslivet...

Ett utomordentligt inlägg på Newsmill av en management-konsult som fullständigt smular sönder den aggressiva flatheten hos konkurrensfanatikerna. (Se t.ex. min astrologiska granskning av den här filuren.)

Anna-Reet Gillblad skriver längre och omständligare meningar än själva den tanke som bäddas ner kräver, men gör i sak en perfekt analys av det nya Dum-Sverige, lett av ytliga klichéspottare som Reinfeldt med anhang.

Konsultens horoskop är ytterligt fascinerande. För vilket annat tecken än Stenbocken skulle komma på tanken att i ett långt stycke lovprisa "högpresterande" människor? 

Bortsett från det obehagliga hackordningstänkande som alltid tycks följa den här astrologiska grundprincipen är det hon säger viktigt, och hennes bedrövligt låga frekvens i formen av nästan bara Jordelementet är precis den nivå på vilken den här kampen mot det monstruösa näringslivet måste utkämpas, i dess enda ambition att maximera sin egna vinster och där tjänsten eller produkten kommer i andra hand. 

Se t.ex. Gillblads aggressor Mars i räknedosans tecken Jungfrun, samma placering som Fredrik Reinfeldts, för övrigt, men här använt i diametralt motsatt syfte: för helhetens bästa (Stenbocken) där Reinfeldt inte förmår tänka längre än till det enskilda hushållet (Solen i Kräftan).

Faktum är att den profitlystna och perspektivlösa varianten av Jungfrun Gillblad tycks vända sig mot, åtminstone i dess huvudlösa effekter (Mars attackerar huvudet Väduren och en planet där.)



Vid dygnets inledning är sinnelaget - stabilt och upphöjt i Oxen tecken - ännu bara tre grader förbi stjärnan Algol, häcklaren eller åklagaren Satan i judisk astrologisk tradition. 

Knappt något av den äldsta judiska astrologin finns bevarad, lite astronomi i Henoks bok, några trasiga horoskoprester från 1a århundradet fvt bland Dödahavsrullarna och lite annat. Men det är uppenbart att Rosh Ha-Satan, Satans huvud, var myntat före arabernas al-Ghul (djävulen).

Det som gör en tidig födelsetimma för Gillblads trolig är att hennes bredsida mot svensk ärthjärnementalitet och kontraproduktiv politisering av forskningsresultat är hur hennes sinnelag här påminner just om den judiska traditionen om Satan, att han är tillsatt av Gud för att göra "ett skitigt jobb" i funktionen som åklagare. 

Algol prövar människan och för ännu en indikation om Månen inom stjärnans räckvidd ger artikelförfattaren själv i redogörelsen för en svår bilolycka och det efterföljande närapå ännu större helvetet med en byråkratisk Försäkringskassa. 

Så här långt har jag inte funnit att Algol "besätter" en människa i flertalet fall, snarare en tendens att individen råkar ut för jävelskap eller okynne - eller kanske andras maktmissbruk (eller har en predisposition att uppleva saken på det viset). Gillbergs fall är extremt intressant eftersom hon så tydligt agerar megafon åt Åklagaren för att få motparten att rannsaka sig själv!

Jag skulle vilja föreslå att Saturnus fina härskarplacering i Vattumannen och dess intellektuellt stabila kontroll över den yviga och impulsiva Jupiter-i-Väduren i det exakta horoskopet (det med känd födelsetid) har en framskjuten placering. 

Saturnus kontrollerar Jupiter: ödet råder över hoppet. 

Luft och Eld ger här just den fenomenalt klarseende blick för vad som pågår i Reinfeldts Sverige (och säkerligen också dessförinnan). Det är bara när klarsynen ska verbaliseras som det bruna Jordelementet blir omständligt och meningarna flera rader för långa.

Det är ytterst Saturnus ideologiska halt (ren, hemma i härskarläge!) som hindrar den korrumperade lycksökaren i Väduren från att driva sitt privatistiska och profitsökande spel. Se simpla egenföretagare i "Reinfeldts" Mars-Jungfru som här korrumperar egocentriska Väduren som vill "lätta pengar" (Jupiter).

Och det tycks vara Stenbocken, styrd från Vattuman-Saturnus, som tar ansvar för helhetens bästa och förnuft, ännu en revansch för detta tecken som nedsättande kallats prudentligt (som de fyra kardinaldygderna). Trots myckenheten av Jord är det synbarligen Saturnus som har sista ordet på den här himlen.

Problemet Gillblad pekar på återfinns på nationalhoroskopets lunära sida: Månen i Väduren är snävt och svårt bunden till sin disponent Mars i Oxen och här har vi allt det lösa tyckande och all den förvirring i fråga om vad som är sakfrågan som utmärker den pöbelaktiga delen av folksjälen. Det är tydligen i den delen vi hittar de aggressiva egenföretagare som gått till storms mot rapporten som ifrågasatte nyttan att privatisera bl.a. den svenska skolan.

Man kan fråga sig om inte Sveriges fina Sol med Jupiter från 1974-horoskopet alls fungerar längre? Har Solen i Sverige gått ned? Ett svar på den frågan ger förstås den indiska läran om dashas, cyklerna. Ett horoskop uppvisar olika aspekter under olika planetära cykler och just nu är Sverige djupt ner i skiten pga. den omåttliga demonen Rahu.


Inga kommentarer: