Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 september 2011

Mordisk av pms

En intervju i AB ger ett tillfälle att se om ett kvinnligt horoskop avviker på något symboliskt signifikant sätt, kvinnan är tacksam för ett nytt mirakelpiller eftersom hon tidigare beskrev sin premenstruella spänning som att den gjorde henne "mordisk, elak och fruktansvärt irriterad".

Minns, det är alla de speciella horoskopen och livsödena som lockar fram planeternas karaktärer bäst, låt vara som nidbilder.



Det var ett enkelt fall! T.o.m. utan födelsetimma ser man en grundläggande problematik med Månen, blodets planet. Om Månen verkligen ligger i ett hörnhus i horoskopet, är förstås inte säkert men skulle inte förvåna. Då lyfts dess egenheter fram, får högre prioritet.

Överdriften beror förstås på att psyket/sinnet är kopplat till Rahu, den överdrivna demonen som lyfter allt till en högre nivå.
Månen i Vattumannen tar nu direkt information från sin herre och disponent, Saturnus. Detta är en spänningsskapande och hämmande gud! Och vad när den hamnat i clinch med den förlossade befriande Jupiter? Och när denna Jupiter dessutom drar in en förhöjd libidinös nivån via kombinationen av Venus och Mars?!

Det är notabelt att Mars, sin röda färg till trots, inte är blodets planet. Men som krigshetsaren (och, faktiskt, passionsmördare) är det begripligt om blodspillan tenderar att flockas även till den här symbolen.

Men det viktiga här är att blodets egentliga Planet sköts från Saturnus som fryser inne, fördröjer, sinkar, vållar spänningar, och att detta påverkar hela intellektets sätt att fungera. För tre planeter i Vågen avgör naturligtvis många ting som relaterar till mental balans, omdöme, med mera.

Minns unge tyske massmördaren Tim Kretschmer. Där var det för mycket i Vågen och det brast för honom precis när en fullmåne rörde vid hans medfödda nymåne. (I det fallet angrepp och undertryckte Saturnus Mars i Vågen inte genom opposition utan genom sin långa 270-gradersaspekt. Dvs. en närapå identisk struktur med den i det tidigare nästan "mordbenägna" pms-horoskopet.

Som en mer trivial observation noterar jag att kvinnan är mycket vacker och född 1970. Jag kommenterade nyligen mina intryck av att ha sett ovanligt många ytterst attraktiva ansikten födda 1970, då båda välgörarna Jupiter och Venus var samlade i Vågen (se Ola Lindholm). Här således ännu ett fall. 

Den här kombinationen här ett svart får: massmördaren Ted Bundy! Också han var en ytterligt stilig människa och föreföll socialt begåvad. Det var så han lurade kvinnor in i en plågsam död... Jag länkar inte direkt till AB-artikeln för möjligheten finns att kvinnan fåfängt läser allt som sägs och tycks i samband med artikeln.

För ingen blir nog gladare att få veta att man har ett horoskop som till del liknar denne Bundy! Båda födda Sol-Skorpioner (härskaren Mars under ett våldsamt stryptag från liemannen Saturnus) och båda med den synbarligen så fina Jupiter och Venus i Vågen.

Sådana här särfall, outhärdlig psm och bedräglig social talang hos en psykopatisk massmördare gör astrologin retlig! Tänk så lätt om "de goda" hade harmoniska indikationer rakt igenom och "de onda" tydligt uppvisade svåra störningar! Istället har nästan alla lite av varje på sin himmel och möjligen avslöjar födelseklockslaget vilket som är grundtonen... (Ja, och nionde huset för samvete, Merkurius grad av välmående och lite annat därtill.)

Inga kommentarer: