Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 september 2011

Maria Larsson, moderaternas spratteldocka

En blick på kristdemokraten Maria Larssons illa tilltygade födelsehoroskop visar varför hon så villigt spelade med i de två djävlarna Reinfeldts och Borgs "svika folket och snåla med pengarna"-spel. Hon - också! - har båda dessa herrars tunga storkors i Mörkrets kvalitet, en kvalitet ålderdomlig indisk filosofi kopplade till vansinne.



Det faktum att även hennes partikamrat Göran Hägglund föddes under denna inte sällan rent deprimerande indikation om blind makthunger, får mig verkligen att fråga mig om kristdemokrater ens vet vilka läraren och den sociala aktivisten Jesus viktiga hållpunkter var. 

Det är från Mellanöstern den västerländska kulturen berikades med humanitet, det är i ålderdomliga lagsamlingar från tvåflodslandet man kan läsa om den goda regentens särskilda ansvar för de sjuka, änkor och faderlösa, kort sagt alla de segment i samhället som ärkedjävulen Reinfeldt med sin ekonomiska rådgivare Borg fullständigt ger blanka fan i.

Det här bekräftar bara min misstanke att kristendomen slutgiltigt spårade ur med judehataren och reformatören Martin Luther. Sedan dess har högerkristna dansat runt guldkalven som om de aldrig varit annat än fördömda!

Se också: Bildbevis - Reinfeldts orena aura - inläggets vinkel tycks frikänna Hägglund. Men jag säger som Virtanen i AB om generalen Colin Powell: han kunde stått upp för det goda och det rätta, men han valde makten under George W Bush och triggade det orättfärdiga Irakkriget.

Lustigt nog använder Virtanen orden "sålde sin heder" om Powell, och det är exakt vad man ser i Stenbockens - maktens och ärans tecken:


Sinnelagets Måne i det mest världsliga av tecknen och uppblåst av expansiva Jupiter som lider "sitt fall", dvs. har mest lättkorrumperade placering i detta tecken.

Det faktum att Jupiter och Saturnus går på ömsesidig reception i den andres negativa zodiaktecken bara understryker den här mannens brist på idealitet. Kombinera detta med den sataniska axeln mellan två andra negativa tecken och något av vad Hannah Arendt kallade den banala ondskan börjar framtona. 

AstroDatabanks citat är belysande, och jag tänker här på det sista han säger i anslutning till den massiva dovheten i ett horoskop byggt nästan helt på Jord och Vatten:

He has been quoted as saying that he is "comfortable with myself, but too quick to anger," and reflecting his personal life, "What else is there in life but family?" 

Familjelivet är början och slutet på Powells liv utanför yrket och det rimmar väl med Jupiter (en välmående planet) i anslutning till hemlivets (och sinnets) Måne.

Två svekhoroskop och båda med den sataniska axeln och den svekfulla Skorpionen kraftfullt aktiverad genom Mars i hemmaläge. Den placeringen fruktades i antiken, och även om den inte utmärkt sig med statistisk signifikans i t.ex. horoskop för mördare har jag gång på gång sett dess surmulna och långsinta tendenser i verkliga livet. 

Återigen är förstås massmördaren Ted Bundy skolexemplet på hur den här placeringen brister i godhet. I hans fall bestod sveket i att han charmade sina offer, bara för att förvandlas till en torterare vid närmare påseende! 

Värt att notera (vilket inte gjordes i det gamla inlägget) är att Bundy är ett gott skäl att anta att Satans huvud (fixstjärnan Algol) faktiskt låter sig stimuleras via opposition, mördaren hade sin Mars i bara en grad från exakt opposition mot Algol.

Skulle Maria Larsson vara född före cirka halvtolv på dagen, blir parallellerna mellan dessa två svikarhoroskop, hennes och Colin Powells, än tydligare. För då ligger Månen ännu i slutet på Fiskarna vilket gör att hon och militären förutom lömska Mars även delar sol- och måntecken, fastän omkastade.

Varför jag valt Månen i Väduren beror på dess tydliga koppling till barn. Därmed blir Mars disponent över denna aspekt av livet och symboliken "svek mot utsatta barn" desto tydligare! Man kan förstås argumentera på ett snarlikt sätt om en Måne i Fiskarna, men det tecknet representerar samhällets utsatta i största allmänhet, och disponenten där, Jupiter stark i Lejonet, ger inte alls samma bedrägliga underton som en Mars i Skorpionen.


*****

Se även:
  • Anders Borg har förärats hela fyra inlägg och det var faktiskt det äldsta som satte igång mina funderingar över storkorset i Tamas guna (Mörkret) i samband med människor som helt saknar fantasi och bara vill ha makt...
  • Och så sorgebarnet Fredrik Reinfeldt själv, vars markanta egenheter i horoskopet har stötts och blötts om och om igen eftersom de så tydligt märks i hans världsfrånvända och orealistiska politik.
  • Skribent på Newsmill om Regeringen Reinfeldts svek mot de vanvårdade barnen. Om ämnet även i SvD.
  • Festligare är kanske att Henrik Virtanen tycks ha uppstått från de döda - också hans horoskop har berörts tidigare och under ingen annan rubrik än "Satan i zodiaken". Det var två år sedan då jag frejdigt borrade mig in i Djävulens många sätt att slå klorna i folk. För Virtanen var det, som det oftast är, pengarnas makt över de snikna, ruttnare delarna av själen.

Inga kommentarer: