Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 september 2011

Ledarkrönikan som säger sanningen

Aftonbladets politiska redaktör Karin Pettersson avlevererar på söndagen en sådan sammanfattning av moderat dubbelspråk att man blir kall in i märgen. Hon är verkligen skicklig på att sätta fingret på de ömma punkterna. Samtidigt är krönikan självkritisk. Läs den!

När drevet mot Konungen pågick som värst i sommaren - det var en formidabel präriebrand i inskränkta fotsoldaten Vädurens eldtecken under en stor del av ommaren - då granskade jag redaktörens horoskop kritiskt. Varför all denna illvilja? Kungahuset var trots allt billigt i drift vid internationell jämförelse och kungligheter ger ett land bra PR. 

Men de obalanserade mediedreven är egentligen bara småsaker jämfört med det problem Sverige egentligen har en sittande regering av lögnare. Eftersom Petterssons skriverier före och efter präriebranden i Vädurens tecken varit  excellenta är det hög tid för en kort revision av omdömet:



En välvillig läsning av det jag i första inlägget kallade en "död andesjäl" skulle istället lyfta fram en materialist som, ehuru utan levande kontakt inåt med anden, likväl kan se och uppfatta den konkreta omvärlden - empiriskt som det så fint heter - dra slutsatser av det erfarna. 

Sanatana dharma, den tidlösa lagen, är det partitur som har skrivits för mänskligheten sedan den här livsformen kom till (inte genom evolution, den myten är för de allra fattigaste i anden, utan genom kreativ visualisering). Naturligtvis finns en väg tillbaka även för alla fallna själar, men den varierar från fall till fall.

Samma horoskop som indikerar en enskild själs speciella predikament kan också ses som vägkartan hem. Vilket hem? Ja, här uppstår frågan om den övergripande världsbilden. Det är fullt möjligt att bara stå och slira i hjulspåren ett helt liv. Astrologins materiella kvalitet Tamas varnar för en habituering som reducerar hela ens liv till ett överflödigt mellanspel - även om det ser ut som man vunnit makt och ära. 

Jämför t.ex. de alltigenom undermåliga prestationerna från Reinfeldt, Borg och Hägglund - tre medlemmar av sittande regering som bär "Mörkrets stora kors" på sina axlar (eller åtminstone på sina födslohimlar).

Mörkrets kvalitet är epitomet av okreativitet och undfallenhet inför de rådande makterna, Hägglund inför räknenissarna Borg-Reinfeldt, och det senare teamet inför de absolut Mörklagda finansiärer som beställt den människohatande förnedringspolitik Moderaterna nu bedrivit i flera år. Kapitalet har önskat sig den här politiken. Förstå: människor som bara dyrkar Penningen, människor utan heder.

Det är en skräckrepublik vi hamnar i här, och Pettersson har rätt i att fråga var oppositionen tagit vägen! Den svenska modellen fungerade för att det fanns en stat som tänkte på det allmänna bästa, som motvikt till marknadskrafternas egoistiska vinstintresse. 

Men sedan näringslivet lyckats förgifta svenskarna med tillräckligt mycket reklamfilm och Coca Cola så att det gick att "kuppa in" Nya Moderaterna i regeringsposition, då kantrade hela skutan. Och alla som inte tillhör den medelklass som mutades med skattesänkningar ser det!

Och här är då Petterssons styrka. Hon kan observera och beskriva skälen bakom fenomenen i tiden! Hennes massiva samling planeter i Stenbocken gör henne närmast oslagbar i förmågan att uppfatta händelser ur deras strukturella eller principiella perspektiv. Och härvidlag måste jag kanske revidera mitt snåla omdöme om en död andesjäl.

Bloggen har ju också börjat nysta i tankarna kring den fruktade, "naturliga illgärningsmannen" Saturnus. Han är arbetarkastens herre, begränsaren, tidens och åldrandes herre, han representerar döden. Och mycket annat därtill.

Så hur kan då en lika stark tradition kalla Saturnus för "själens form"? Dolt bland säkerligen 5 000 bloggsidor finns resonemang utströdda om Saturnus i denna egenskap. Indierna klassificerar Saturnus som en planet vars essentiella natur är Luft eller Rymd. Den innesluter och förlänar en begriplig form åt vår värld.

Här får man en aning om varför Pettersson är så bra på att sammanfatta och tydliggöra - för det är precis vad Saturnus gör: koncentrerar och kramar livet ur en företeelse tills den transcenderar sin levande, blödande och känslomässiga organiska natur.

Den fuktiga själen korrumperar och leder till döden, den torra själen är den enda som kan hoppas på evigt liv. Saturnus applicerar ett obönhörligt tryck intill dess att de levande varelserna börjar fatta de eviga och orubbliga strukturerna bakom det skenbara organiska livet där födelse och död ständigt avlöser varandra i ett kretslopp. 

Ja, naturvetenskapen förefaller syssla med just detta: att genomskåda fenomenen och söka de omutliga naturlagarna eller mekanismerna bakom det faktum att "saker är som de är". Och Petterssons Stenbock är ett tecken som excellerar inom naturvetenskap och matematik.

Problemet är bara den fallna tidsandan som ännu lider av 1800-talets upptäckt av grundämnena. Det periodiska systemet fick människan att känna sig som en gud - nu hade hon skådad in i materiens lagbundna innersta. Problemet är som vanligt att livet går vidare och ifrågasätter och t.o.m. krossar gamla antaganden.

Det är oerhört det som hänt i CERN-laboratoriet - Einsteins fantasi om att ljuset indikerar den absoluta hastigheten hade tagits som bokstavlig sanning i det materialistiska, avkristnad västerlandet tills nu. 

Och här faller hela illusionen som ett korthus! Vad finns nu kvar av Humanisternas dumdryga förnekande av telepatin och andra paranormala fenomen? Den hybrisdrabbade västerländska materialisten som gjort sitt eget snusförnuft till gud och yttersta auktoritet saknar nu all trovärdighet eftersom det hela tiden funnits experiment som indikerar att något sådant som "tankeöverföring på avstånd" existerar, trots att fenomenet inte lyder vår vetenskapliga världsbild. 

Det är ju för att det bara var en bild, en föreställning, du sömndruckne! 

Religionerna har faktiskt haft en mer sann grundbild. Gudarna verkar på avstånd utan att direkt röra vid människan av kött och blott. Mekanismen, fast ordet är en styggelse i dessa sammanhang, är inte känd för människan. Vi har inte intellekt stora nog att greppa den "högre-dimensionella" förklaringen till att planeter och mänsklig erfarenhet tycks synkronicerade. De grekiska och romerska stoikerna hade väl egentligen inte heller något svar, för vad förklarar konceptet sympatheia, egentligen?

Likväl har Petterssons himmel en fin ingrediens som jag inte borde ha förtigit men ändå gjorde det pga. det irriterande drevet mot kungahuset. Och det är hennes Saturnus, av essentiell luftnatur, själens form, och den som förfogar över inte mindre än 5 planeter!

Och denna Saturnus står förhållandevis bra i Tvillingarnas tecken, motsvarande en förmåga att formulera sig så att 5-14-åringar förstår vad hon talar om. Jag syftar på Tvillingarnas härskare Merkurius som råder över det operativa intellektets uppvaknande. Att kunna bemästra omvärldens gytter genom att klä den i ord, skapa samband genom att formulera grammatiskt riktiga meningar och den vägen delge andra sina intryck, under förutsättning att deras psyken inte stannat av i utvecklingen redan som småbarn.

Det är inte alls förvånande att journalistiken som fenomen passar som hand i handske under Tvillingarnas tecken. De babyloniska skrivarnas gud Nebu, dvs. vår Merkurius är amoralisk. Den analyserar och rapporterar, den tar inte ställning. Partsintressen hittar sina uttryck genom andra placeringar, och bloggen har med stigande förvåning noterat hur oerhört inblandad Merkurius är i sitt jordbundna tillstånd, som härskare över Jungfrun, i när det kommer till t.ex. egenintresset och ambitionen att krama ut vinst ur livet för egen del. 

Här visar sig Merkurius istället i en annan traditionell skepnad: som handlaren. Samma med Kräftans tecken, trygghets- och försvarsinstinktens signum. Det är uppenbart att svenskarna är ett litet, obildat och därmed otryggt folk eftersom de fallit för Fredrik Reinfeldts enkla och oärliga retorik. Han är en Sol-Kräfta och han har hörts i dessa tider i sitt rätta element: spinnande på folkets latenta kapacitet att känna sig hotad till följd av världsekonomin. 

Misstankar över en irrationell sida hos detta tecken väcktes tidigt av bloggens upptäckt av ovanligt många svenska rasbiologer under tidigt 1900-tal med Månen i sitt härskarläge i Kräftan. Dessa män piskade istället upp sig själva och folket med tankar om att folkkroppen skulle smittas ner och försämras om man inte isolerade naturens sämre exemplar av människoarten. 

Reinfeldt stänger numera in horder av svenskar i Fas 3-läger eftersom han och hans arbetsgivare bedömer dem vara undermåliga på arbetsmarknaden. I själva verket är det arbetsmarknaden som VILL upprätthålla en viss arbetslöshet för att folket ska slåss inbördes om tillgängliga platser. Denna inbördes kamp trycker i sin tur ner deras löner. Så att någon annan kan maximera sina vinster.

Allt detta har svensken - kodum - aningslöst låtit sig luras av! Är det inte ett tecken nog att, när forskare påpekar att konkurrensen inte tycks ha gjort välfärdstjänsterna bättre, då slår dessa vansinnets representanter till och sätter munkavle på de som forskar i sanningen hellre än ägnar sig åt ideologiska vanföreställningar! (Inlägg om SNS-skandalen.)

Och det är därför Pettersson gör ett så oerhört bra jobb när hon med sin renodlade Luft-Saturnus sammanfattar vad som faktiskt pågår och gör så genom empiriskt verifierbar data, dvs. hennes mycket sniffande på Jordelementet (Stenbocken) - den värld som får många är den enda. 

Ja, den hyliska människan må ha en ande som är död i detta jordeliv, men till och med Naturen är en undervisningsmaskin så via de yttre sinnena pågår också en informationsprocess som syftar till att väcka insikten om att alla deltar i ett lagbundet spel och att denna lag knappast ser ut som moderaternas egocentrerade världsbild. 

Kristendomen hade svaret redan från början: "Det du bör mot en av dina minsta, det gör du mot Mig". Och berättarjaget här är förstås den ofattbara Intelligens som frambragt den eviga morallagen. 

Morallagen möter oss överallt, i de besvikna blickarna från de utsatta barnen Reinfeldt och Borg snuvade på ersättning, hos pensionerna Reinfeldt och Borg snuvade på lönekompensation, hos de 33 trotjänare Reinfeldt sparkade från sin arbetsplats i egenmäktigt trots mot exakt de regler om anställningstrygghet för äldre som han bara några år tidigare prisat med sin giftiga och falska tunga.

Eller i blickarna hos de sjuka som berövades tillräcklig tid att återhämta sig efter svår sjukdom för att Reinfeldt omger sig med likadana räknenissar han själv och sätter stressade prislappar som skriker "kostnad!" på precis allt och alla. Ingen skön värld att leva i.

Jag lovar, vi har det postkapitalistiska samhället här inom 100 år. Men det måste ju alltid bli värre innan den kan bli bättre och det är därför vi har totala idioter i regeringsställning just nu. Nu har det stora nedförslutet för västvärlden börjat.

Eller, för att tala i eget hjärteämne, de nedslagna blickarna från alla dem som hotas av eller redan skickats in i Fas 3 för att moderaternas hemliga arbetsgivare inte vill ha 50-åringar med vissa löneanspråk på arbetsmarknaden. Istället sätts de i "jobbfabriker" och bereds nonsenssysslor - i många med ersättning under fattigdomsgränsen! Och Reinfeldt är där igen - och mutar de här "arbetsgivarna" med lönetillskott som tack för att de förvarar personer som skulle försämra Reinfeldts arbetslöshetsstatistik! 

(För egen del lever jag hellre upp de sparpengar jag skulle haft som trygghet på äldre dar än att frivilligt gå in i Reinfeldts cyniska modell. Alla har inte råd att ens köpa sig ett halvårs sista känsla av hur det var att äga ett människovärde! En datatekniker och logiskt lagt person vid 50 kan nämligen inte ens få jobb som enkel registrator eller något annat arbete där han kan utnyttja åtminstone några procent av sina kunskaper.)

Den som har en död ande kan likväl väcka den till liv genom att använda ögonen och faktiskt se och förstå vad som pågår här. Alla som ännu tror på moderat människosyn har begått majestätsbrott. Det kanske inte märks i detta liv, men gissa hur din nästa återfödelse på jorden kommer att se ut? 

Det du gjort mot en av de minsta, det gjorde du mot dig själv. Och den gåtfulla naturlagen som styr människors kommande och gående kommer att faktorera in det här och garantera dig en plats bland de utsatta, i en framtida kultur vars ledare fnyser åt dig och kallar dig ett "särintresse".

På så vis färdas själen genom varjehanda positioner och livsupplevelser tills den börjar förstå vad människolivet handlar om. Och den sanningen liknar överhuvudtaget inte den ärthjärnestora modell Reinfeldt presenterat folket för och som folket köpte pga. den eftersatta bildningen i det här landet.

Det är ingen slump att svenska nationalhoroskopet har Karin Petterssons Saturnus i yngligen Tvillingarna. Det här på den här punkten landet har ett segslitet karma: att vår världsbild är så omogen. Men åter: alla måste befinna sig någonstans på en skala. "Tillvarons jättelika kedja" är en gammal tanke från nyplatonismen och, tyvärr, alla bildstormare och värderelativister: "hierarki" existerar. Det finns futtiga ynkryggar och det finns hjältar. Kom inte och säg att Fredrik Reinfeldt fyller Dag Hammarskjölds skostorlek.

Det inlägget var tydligen så träffande att annars toleranta Svenska Dagbladet efter anmälan raderade blogglänken inom dryga dygnet. 

Farliga griller, att börja tänka på den inneboende kvaliteten, halten av humanitet i skilda ideologiska system! Man kan upptäcka att vissa bortom jargongen mer liknar Fan själv än den goda människan och hennes goda samhälle.

*****

Se även: Reinfeldt, socialdarwinisten.


Inga kommentarer: