Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 1 september 2011

Islamofobisk bok om 9/11 & rasismens zodiaktecken

[Till alla språkpoliser: Jo, "nine-eleven" är ett så etablerat begrepp att jag använder det amerikanska datumformatet i rubriken... Men nog har amerikanerna ett ologiskt datumformat som hoppar hit och dit mellan det mindre och det större: månad, dag och år...]

*****

Expressen skriver om amerikanska muslimers berättigade vrede över en målarbok för barn som presenterar muslimer som terrorister. Så fostrar man en ny generation människor med djupt störd världsbild! Definitiv blivande white trash.

Några minuters sökning ger bokens publiceringsdag (här och här): den 3 augusti 2011. Boken publicerades från St. Louis Missouri, vilket ger följande amerikanska horoskop för bokens "födelse", om man använder midnatt för ascendenttecknet:


Kräftans och Jungfruns tecken fortsätter bevisa sin främlingsfientliga sämre sida! Faktum är att man antingen kan häpna över det här horoskopet eller redan ha blivit blasé över att Kräftans inskränkta protektionism och Jungfruns snåla vakande över sina egna "ägandegränser" så ofta dyker upp när misstänksamhet och främlingsfientlighet är frågan. 

Den sideriska zodiaken stämmer exakt, med västzodiaken hade inte ett spår funnits kvar av tecknens kärninnehåll. Vad då Solen i det stora och generösa hjärtats tecken Lejonet? Den snäva gränsernas tecken, "tryggheten i hemmet" - Kräftan beskriver perfekt den sårade amerikanska självkänsla som drivit fram den här vederstyggliga boken.

Själva temat, attacken mot det storslagna USA (se även DN), är inte heller svår att identifiera. Det räcker faktiskt med att ta fram horoskopet för det första planets kollision med Twin Towers för att se parallellen (originalinlägget här), nu med ny grafik:


När jag tidigare skrev om horoskopet hade den rasistiska massakern i Norge inte inträffat. Men nu ser jag att även detta horoskop har ett problem som kommer inifrån det fjärde privata huset - i Norges nationalhoroskop kallade jag problemhärden en "inrikes affär" (där 10e omvänt borde stå för landets officiella hållning).

Twin Towers-horoskopet är nu inte ett nationalhoroskop, men ingen kan väl missta sig på att bestraffande Ketu (straffet för motsatta Rahus hunger och vilja att mäta sig med gudarna) och terroristen/krigaren Mars slår mot veka livet i den här kartan. Kräftan representerar det skyddade eller fredade livet innanför väggarna på byggnation.

Bara så att ingen ska missa symboliken kastar Mars i detta horoskop dessutom sitt onda öga mot just Kräftans tecken, det skyddande skalets tecken. 

Exakt vid det första flygplanets kollision med skyskrapan stiger ängeln eller budbäraren Merkurius över New Yorks östra horisont, i privatistiska Jungfrun - tecknet som bara jobbar för sin egen vinning. Visserligen är Jungfrun "upphöjd" i sitt eget jordiska tecken, men världsligt är inte detta horoskopets mäktigaste symbolik. Över sig har Jungfrun nämligen märkliga ting i luften !!!

Jupiter, Drakhuvudet och Månen - hela denna väldiga folkmassa (Månen) som strävar mot skyarna förledda av Drakhuvudets vilja att vara som gudarna undermineras av attacken mot veka livet (Mars/Draksvansen).

Ja, i backspegeln är det lätt att i det här horoskopet föreställa sig hur den amerikanska självkänslan höggs av vid fotknölarna. Jag lämnar mänskligt lidande därhän när jag säger detta. Vad gjorde hela denna människomassa - Månen - uppe i luften till att börja med, och skadad av giriga Drakhuvudet? Bortom den spontana och mänskliga tendensen att identifiera sig med ett offer berättar horoskopet faktiskt om människor som spelar ett alltför högt spel, givet att olyckan Mars just ska till att ta marken under fötterna på dem!

Från den 11 september-attacken återkommer således de båda merkuriska tecknen Tvillingarna och Jungfrun, bara att barnboken nu indikerar en förbittring, ett kroniskt trauma. Mars attackerar Saturnus och formplaneten bevarar attacken för framtiden och skickar vidare till Mars. En oändlig rundgång av ilska sprids vidare till nästa generation amerikaner.

Och beträffande syndabockarna för den extremistiska grupp som utförde dåden, vänliga och generösa muslimer i allmänhet, så fungerar Skytten som "utlänningar" bra här också. 

Se invandrarhataren och moderate migrationsministern Tobias Billströms störningar i Skytten för insikter om hur problem med detta tecken inte bara indikerar störningar i samvetet, kanhända problem med att klara en högre utbildning (Billström förefaller faktiskt kodum - minns hans enahanda och repetitiva svar på journalistfrågor) utan även hela frågan om fri sikt framåt. Den tycks grumlad och därför blir också utlandet, långväga resor, och i slutändan "människor från fjärran land" ett problem för en skadad Skytt. 

(Jag har dock hittat exempel på t.ex. Mars i Skytten som indikerar passion för utlandet! Mars är där en katalysator, en trigger så att individen "tänder" på ting som har med utlandet att göra - se t.ex. latinska Tilde de Paulas make, den svenska latinmusikern! En del skulle kallad detta "exotism" - man tänder på fantasin om det avlägsna som något mer spännande än det inhemska...)

I Twin Towers-horoskopet är Skytten olycksbringaren på "insidan" (4 huset), i barnbokshoroskopet faller det sig så att midnattstimman koinciderar med ascendenten i Väduren så att Skytten ligger på sin naturliga plats i nionde huset för utlandet/utlänningar. Harmlöst nog kan tyckas, men det hettar till lite när vi hittar tecknets härskare mitt framför näsan, på ascendenten i egocentricitetens och barnets tecken Väduren (barnbok...). 

Men inte heller detta är i sig något märkligt. Tvärtom, horoskopet indikerar på den här punkten något framgångsrikt (bokens första upplaga på 10.000 har snabbt sålt slut till amerikanska föräldrar med låg intelligens och ett övermått av sårad fåfänga).

Problemet kommer när man studerar framgångens själ, Jupiters planetära disponent Mars. Och då krokar vi genast i den förödande rundgång, den ohyggligt låga och själviska "rationalisering" (luft + jord) som pågår mellan amoraliska Tvillingarna och privatistiska Jungfrun. Givet vilka planeterna som aktiverar tecknen är, kan vi tydligt säga att det handlar om demonisering av alla muslimer, för denna rundgång mellan Mars och Saturnus är inte riktigt frisk.

Samtidigt kan man förstå horoskopet, givet bakgrunden. Människor är inte som regel intelligenta nog eller visa nog att hantera stora katastrofer. Nu måste USA "patologisera" i flera generationer samtidigt som den forna stormakten sjunker tillbaka i leran medan andra nationer för världen vidare...

Barnbokshoroskopet bekräftar på ett ruskigt sätt hur rätt den här bloggen haft i frågan om främst de främlingsfientliga tecknen, Kräftan och Jungfrun. Men en noggrann analys av zodiakens uppbyggnad leder till just detta resultat. För att Lejonet ska kunna vara så stor och generös som den är måste någon annan bära hundhuvudet som snål och fokuserad på sin egen plånbok - det råkade nu bli den antites till Lejonet som följde direkt efter. Och den i längden ohållbara inskränkta klanmentalitet som Kräftan indikerar upplöses i sin tur när zodiaken går vidare och tecknar det stora hjärtats tecken Lejonet... 

Allt handlar om en bra balans mellan horoskopets pusselbitar men horoskopet för barndomen betonar två tecken som båda är själviska i grundnaturen. Jag har flera intressanta fall av spänningar mellan Jungfrun och motsatta Fiskarna som visar sig som individer med hårresande skillnader i natur beroende på vad de talar om. I ett ämne kan de vara så generösa och självuppoffrande (Fiskarna) att man är beredd att helgonförklara dem. Men när ett annat ämnet kommer på tal så egoistiska och hånfullt kritiska att man skäms med dem...

Den här obalansen kan fattas som att merkuriska Jungfrun är så distinkt, den avslöjar obarmhärtigt alla de områden individen INTE ännu använt sin totalt självutsläckande Fisk-empati att uppgå i. Områden som inte bevattnats av Fiskarnas humanitära natur kommer alltså att avhyvlas hår och frånstötande av Jungfrun, som sin natur trogen, bara vakar över sina definitioner!

Det är inte lätta att bli en fullgod människa, det tar många, många liv på jorden.


2 kommentarer:

  1. DU är "white trash", som håller på med gammal astrologisk vidskepelse. Du vill vara en bra människa, men har lätt att brännmärka andra som WT och ointelligenta. Det stämmer inte riktigt. Ödmjukhet kan inte fejkas.

    SvaraRadera
  2. Vem sade något om ödmjukhet? Håll dig till ämnet, då blir sakdiskussionen intressantare.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.