Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 augusti 2011

USA-stödda mördaren Pinochet (...och Reinfeldt igen)




Diskussionen om konflikterande födelseuppgifter på AstroDatabank får mig att välja en Chandra lagna (Månen som substitut för ascendenten) för massmördaren och diktatorn Augusto Pinochet - den mördade socialdemokratiska statsministern Olof Palmes särskilda fiende, och med rätta! Äldre uppskattningar av hur många Pinochet lät döda är nu uppe i 40.000 (DN).

Den verkliga mördaren är och har alltid varit högern och Palmes rättfärdiga ilska över USA ("satans mördare") och de statskupper de finansierade för att skydda det privata ägandet.

Anders Breiviks massaker av norska ungdomar är bara den sista i raden av illdåd från högern. Det finns milt patologiska högermän som Fredrik Reinfeldt som inte direkt dödar människor men istället för en politik som tär på både samhälle och de befolkningssegment som antingen inte förmår eller vill följa marknadskapitalismens ambition att göra individer till hjärntvättade slavar ur stånd att tänka stort kring människolivet och helt tillfreds bara de kan köpa nya iPhone och "likna alla andra". 

Marknaden gör inte människan till en individ alls, tvärtom den "massifierar" människan och gör henne patetisk och ointressant. Reinfeldt har åtminstone i stockholmsregionen lyckats framskapa ett befolkningssegment av rena undermänniskor vars enda mål i livet är...dem själva!

Stockholmaren (jag är en själv!) är nu så substanslösa att det är lönlöst att tala om livet och de spännande frågorna med dem, de klarar inga ämnen bortom prylkonsumtion och livsstil, för de läser inte, lär sig intet. Stockholm är ur den andliga världens perspektiv ett stort svart hål. Regionens syns inte ens uppifrån, för den emanerar inget som är värdigt livet. Vad stockholmarna tycks bra på, det är att urinera i sina egna badvatten (DN).

Tillbaka till diktatorn Pinochet! Horoskopet skulle ha varit besvärande om det här varit bloggens första tid med enkel schematik om "livet ovanför Månen och livet därunder". Pinochet har nämligen den mäktiga triangeln i supralunär Luft som också hittas hos stora tänkare som Dalai Lama. Men det är lika tydligt vad problemet med Pinochets födelsekarta är, det smutsiga Vattenelementet som stör och förgiftar den klara och rättrådiga tanken i Luft!



Det var inte en slump att jag gav moderaterna (stockholmarna) en känga också i det här inlägget. För Fredrik Reinfeldts astrologiska dissociation (störning mellan Vatten och Luft) är en mild variant på det vi hittar hos den chilenska diktatorn: återigen en Sol (intelligens) som ligger under Vatten medan sinnelaget (Månen) söker mentalisera eller rationalisera vad som i grunden är rent irrationell instinkt.

När Reinfeldt låter "trovärdig", vet då att du bara lyssnar på hans efterrationalisering av något underliggande som han inte själva riktigt vet vad det är. Han hatar socialdemokrater, han hatar välfärdssamhället där alla betalar skatt för att tågen ska fungera. 

Han hatar enhetslösningar då hans mentala störning kräver att världen fragmenteras i osammanhang, där var och en bara strävar efter sitt. Han tror verkligen (irrationella dåre!) att Marknaden skulle vara intresserad av att betala priset för vad det här destruktiva systemet ställer till med i formen av mänsklig och kapitaldestruktion. Fredrik Reinfeldt är den maximalt osolidariska egoisten och han har omedvetet sin rollmodell i denne Pinochet som resolut mördade socialister.

Var det en undermedveten vetskap om var Reinfeldt befinner sig på verklighetens karta som fick honom att snabbt lämna Norden för en veckas semester direkt efter massmordet på socialdemokratisk ungdom i Norge? Tålde hans själ inte Sanningen om hur hans del av den politiska vänster/höger-skalan ser ut? Han "dissocierade" sig från den rent fysiskt genom att fullfölja kortsemestern. Han var trogen sin mörka grundnatur och undvek att hyckla. Men det känns tragiskt att ge pluspoäng åt någon som är trogen en i grunden insiktslös världsbild...

*****

Pinochets horoskop avviker på intressanta sätt från vissa av de många andra Luft/Vatten-störningar bloggen hittat och kopplat till lögnare, ateister och andra som pga. klena astrologiska förutsättningar genast insjuknar i den sekulära egokulturen.

AstroDatabanks kortbiografi uppehåller sig vid det faktum att Pinochet engagerade sig i landets lagstiftning - men bara för att se till att lagarna hjälpte honom att hålla ryggen fri trots sina illdåd! 

Det är därför Jupiter som lagen och Saturnus som lagens praktiska genomförande vi ska hålla ett öga på här. Mannen var uppenbarligen en ond ränksmidare, och den naturliga illgöraren Saturnus brukar kontrasteras med passionsbrottets Mars - den kalla Saturnus är den sluga bedragaren, en kriminell hjärna som förmår dölja sitt brott genom systematiska åtgärder, en människa som tänker i flera led där krigaren Mars bara är "pang, direkt på".

Likt det svenska nationalhoroskopet befann sig filosofins och lagens Jupiter i Vattumannen då diktatorn föddes, dvs. den expansiva planeten verkar inom ramen för ett kontraktivt Saturnustecken. Saturnus själv står också precis som i det svenska nationalhoroskopet, i den "unga" Tvillingarna, motsvarande 7-14 år då intellektet tar form och människan lär sig fatta logiskt grundade beslut.

Inget av det här signalerar något dramatiskt, vare sig för Pinochet eller landet Sverige förutom att Saturnus sakna erforderlig gravitas i Tvillingarna för att framstå som trovärdig när Jupiter expanderar på Vattumannens ideologiska tema.  

Jämför landet Sverige som har en tioårings logiska mognad men som upphöjer den mest elementära logiska kapacitet och låter .... grötmyndig. Det är också därför vi är systemmänniskor, ingenjörer. Sverige utmärkte sig i den nyliga historien genom....L&M Ericsson telefonväxlar, sånt vilken smart pojke på tolv som helst kan sätta samman givet elementär logik. Sverige är ett land med viss begåvning.

*****

I Pinochets horoskop fullföljs inte det löfte som hans magnifika tringel i Luft, där Jupiter sporrar och välsignar sin disponent Saturnus (och sinnelagets Måne) i Tvillingarna och därefter sinnelagets disponent Merkurius i Vågen. Denna triangel i Luft tecknar förvisso i sig avsevärd intellektuell kapacitet, men varför blev han lagstiftare bara för sin egen sak, och därtill på bekostnad av hela folkets väl?

Det handlar som vanligt om att Vattenelementet tycks degradera sundheten i Luftens tankeliv. Vi har här ännu ett exempel av astrologins kanske verkliga syndabock: den fallna våldsplaneten Mars i sårbarhetens tecken Kräftan. Det vill nästan synas som den här typen "proaktivt" utdelar första slaget pga. en paranoid känsla av att själv stå under hot.

Behöver jag upprepa några av bloggens paradexempel på degenererade människor: Humanisternas ordförande Christer Sturmark, vars fallna Mars angriper Saturnus i Vattumannen och leder till hans irrationella hat mot religion (betraktad som en ideologi eller ett system av uppfattningar - Saturnus-Vattuman). En lika hejdlös irrationell kollaps hade vi i Kapten Klänning, länspolismästaren som spelade "humanist" (precis som Sturmark) men i själva verket tycks ha varit fullständigt överfylld av demoniska anfäktelser. 

Eftersom Kräftan som rollspelstecken (ascendent) var överrepresenterad bland de skådespelare jag hittat födelsetid på, kan vi dra försiktiga slutsatser om sociopater och falska rollspel. 

Vi är inne på horoskopen som känsligt söker balansera irrationell instinkt (Vatten) och rationalitet (Luft). Därför hör Pinochet och hans urvattnade avbild, den socialisthatande Reinfeldt kategorin sociopater - livsfarliga för ett samhälle, i synnerhet om de når makten och enkelt folk genast tar efter ledarens attityder ("Stockholmssyndromet" = att tro de egna intressena sammanfaller med kidnapparens)!

Pinochets attack från den fallna krigaren i protektionismens Kräfta leder alltså till en djup perversion av Jupiter i Vattumannen. Betydligt värre, ska sägas, än religionshataren Sturmarks himmel där Saturnus håller mot därför att den agerar i kraft av självständig härskare på sin hemmaplan - detta är då de sunda ideologier/religionen som Sturmarks mest galna och irrationella känslonatur - Mars-Kräftan - inte står med att se runtomkring sig.

Den chilenske diktatorns Jupiter gör tvärtom Sturmarks Saturnus, den håller inte mot, den börjar spinna på angivet tema som den expansionsplanet och "förmerare" den är. Och resultatet blir en efterhandsrationalisering (på den intellektuella Luftnivån) av det som i grunden är Pinochets personliga onda demoner (Mars-Kräftan).

Störningen mellan Vatten och Luft återkommer hos Pinochet även genom att krigaren i Vatten disponerar över Pinochets själva sinne! Och detta sinne är som synes kombinerad med Saturnus som i usla lägen förfaller totalt och blir en vrång diktator.

*****

Det är uppenbart att problemet på Pinochets himmel ligger i zodiakens första, primitiva tredjedel, den "personalistiska" där individer ofta bara söker inrätta livet för sin egen komfort. Det är därför Reinfeldt (Sol-Kräfta) faktiskt inte egentligen värnar något annat än det han förmår förstå, och det är "hotet mot trygghet för den egna lilla klanen" (Solen i Kräftan). Det är helt legitimt att känna fruktan och vilja värna sina egna intressen, men den horisonten är alldeles för simpel för att kunna styra ett helt land. Det kommer att bli en oändlig rad av missbedömningar eftersom intelligensen tillhör en partisan.

Pinochet illustrerar Reinfeldts Sol-Kräfta skruvad till smärtgränsen. Diktatorn föddes med Solen i zodiakens mellersta tredjedel, den individualistiska. Den går djupare än bara till bara personen. Den oviktiga personen byts faktiskt ut av den levande individen då och då, som man byter kläder. Den levande individen är andesjälen och "personer" är de många liv andesjälen ikläder sig.

Med det mellersta zodiaksegmentet går astrologin således djupare när det gäller livsuppdraget. Reinfeldts Sol-Kräfta handlar om ett simpelt livsuppdrag i jämförelsen, han är rollmasken, hustrun, tjänarinnan åt sin verkliga arbetsgivare, de dolda och mäktiga intressen som hemligen finansierar Nya Moderaternas politik, att förgifta svenskarna med privategoismens evangelium så att landet till sist faller sönder i inbördeskrig mellan dem som lyckats mer eller mindre väl på den gladiatorarena som Marknadskapitalismen är.

Pinochet var den amerikanska Marknadskapitalismens springpojke, precis som Reinfeldt i Sverige och det är typiskt att Solen i Vatten alltid tar de här jobben. De är någon annan som är deras chef, även när de förefaller spela förstafiolen. Det som syns på vattenytan är bara en återspegling av ett direktiv som kommer någon annanstans ifrån.

Men för Pinochet var den här dränguppgiften en fråga om liv och död, för han hade Reinfeldts Vatten-Sol skruvad ett varv till. Och att ha Solen i Skorpionen, där dess disponent Mars är fallen i Kräftan, det har vi sett fler exempel på hur illa det kan gå. På basis av enbart det "personliga välmåendet" (Kräftan) agerar individen (Solen) ur rent arketypiska djup - här framstiger den eviga idébilden av mänsklighetens fiende, Mördaren! Solen i Skorpionen i dess absolut fulaste variant. 

Bilderna på den glasögonförsedde Pinochet är legendariska - de berättar precis allt om vad Reinfeldt kommer att urarta till i ett framtida liv om han inte lyckas frigöra sig från sin ytterst sett människofientliga politiska ideologi.

*****

Låt oss nu se vilka politiska gestalter bloggen hittat vilka haft horoskop som påminner om den man svenska folket tror att de litar på (och tron försätter som bekant berg).

Det här är viktigt, för det kan behövs vinklingar via oväntade personer för att förstå vad det är svensken tror hon ska uppnå med Reinfeldt i förarsätet. Vi har nyligen noterat parallellerna mellan R och brittiske stockkonservative premiärminstern Cameron, som bara efter en tid förmådde besinna att pöbelupproren i flera engelska städer hade en socialdimension, att högerpolitik utarmar stora befolkningssegment. (Likväl dömer Camerons domstolar ut extra stränga straff - de som äger och tror på den myten måste stärkas i indoktrinationen att de deltar i ett rättfärdigt system.)



Tidigare har den minst lika obehagliga parallellen och t.o.m. utseendelikheten mellan Reinfeldt och diktatorn Benito Mussolini noterats:


Minns att även Mussolini, likt Reinfeldt, hatade sjuka och svaga människor. I hans fascism (dyrkan av dugligheten) ingick också futurismen som avgudade teknik och snabba farkoster, ungefär som dagens moderata stockholmare fräser runt i båtar och pissar i sina vatten.


Bonusspaning.
Jag nämnde en risk med Solen i dödens Skorpion när samtidig tecknets härskare Mars står fallen i Kräftan. Individen känner sig kroniskt osäker på sin personliga säkerhet (kanske pga. traumatiska upplevelser i barndomen) och blir därmed en fara för andras säkerhet. Sådan är teorin, men hur ser det konkreta utfallet ut? Jag sökte i datasamlingen med drygt 5.100 horoskop av alla färger och former. 

Men för att inte få alltför många träffar lade jag till ännu ett kriterium från Pinochets horoskop: Mars i Kräftan ska attackera valfri planet i Vattumannen. Som vi såg av Sturmarks horoskop, är det inte ointressant vilken planet Mars söker angripa - Humanisternas ordförande är en ineffektiv och inte särskilt begåvad människa och religionerna i Sverige lyckas freda sig rätt väl, för att inte tala om att han fått den svenska opinionen mot sig pga. sina många korkade utspel.

Sökningen gav, förutom den chilenske diktatorn, följande sju namn:

  • Anonym
  • Felicity Huffman
  • Hans Chandra Pandaya
  • Janine Turner
  • Jodie Foster
  • Lloyd Humphreys
  • William Blake

"Anonym" är en idag runt 50-årig kvinna som en bra bit in i de tjugo blev utfryst ur en umgängeskrets för sitt osedliga liv. Hon upprörde läkare genom att om och om igen återvända till sjukhus för abort som preventivmetod. En gång i tonåren eller två (om individen är trög) kan man väl se mellan fingrarna med, men här var det (om jag minns rätt) tre upprepningar och detta av en människa över tjugostrecket. 

Redan första träffen visar oss en nedsatt förmåga att känna med andra och här är Mars i moderskapets tecken Kräftan så talande att kommentarer är överflödiga. Denna Sol-Skorpion "mördade" avsiktligt barn som sattes till världen, gång på gång. Det är just sådana här mönster som är "sinnessjukdom" i vardagen, eller "dissociation" - att fjärma sig från den kompletta berättelsen om vad man egentligen håller på med. 

Till saken hör också att detta är det enda av de sju horoskopen som starkt påminner om Pinochets: också här står Jupiter i Vattumannen (Mars depraverade tillstånd finner gehör hos "förmerare": "Visst, det här mordet funkade ju, jag gör det igen!) Och även här befinner sig Månen/psyket i Luft (i Vattumannen).

Om tv-skådisen Felicity Huffmans privata liv vet jag ingenting. Jag känner inte till tv-serien Felicity men har en vag känsla av att hon spelade en ganska überseriös karaktär.

Pandaya var den affärsman som under mystiska former uttryckte intresse av att köpa The Pirate Bay och börsintroducera skurkföretaget. Det säger allt om nivån på den här entreprenören. Det vilade naturligtvis ett stort mörker över hans tidigare vandel och sätt att sköta affärerna.

Turner, ännu en mindre aktris, noterade henne för tusen år sedan i samband med Sylvester Stallone-filmen "Cliffhanger". 

Jodie 'När lammen tystnar' Foster, stor aktris och som homosexuell uppenbart fylld av många inre demoner (från tidigare liv - det är där man måste söka rötterna till könsförvirring i detta).

Om jag inte missminner mig ansedd för att vara mycket intelligent (Mensa? IQ 131 eller mer). Luft/Vatten i dissociation är absolut inte i vart fall en tecken på en degraderad intellektualitet eller oförmågan att skilja sanning från lögn, och i Fosters fall aspekterar förstärkaren Jupiter i Vattumannen sin omgivning på ett annat sätt än i Pinochets fall. 

Mars-Kräftan har visserligen redan degenererat och "missfärgat" Jupiter och när Jupiter sedan "skickar vidare" når den kvinnoplaneten Venus i starkt härskarläge i kärlekens tecken Vågen. Oj, vilken indikation om att "tända" (Mars) på kvinnor! Jämför lesbiska feministteoretikern Judith Butler med sin förvirrade efterrationalisering att "gender bara är beteende" och hur hennes "kåta" Mars går i direkt attack mot Venus. 

De homosexuella hataren av parapsykologi James Randi har sin Mars i attack mot Venus via två låsta (fixerade) tecken och "kom inte ut" förrän som mycket gammal man. Naturligtvis betyder inte Mars attack mot Venus, vare sig direkt eller som hos Jodie Foster förmedlad och förvrängd i översättningen från Vatten till Luft av Jupiter, men den som har registrerat några tusen horoskop kan inte annat än häpna över hur elegant stjärnorna uppvisar något av flera "kritiska" mönster varje gång individer med säregna uttryck visar sig på jorden.

Humphreys är intressant nog efter ordandet om Fosters höga IQ en psykolog, en av 52 som skrev under i frågan om "g" - existensen av en mätbar allmän eller generell intelligensfaktor. Inget annat känt om honom.

Blake var den kände gravören och poeten som upprördes av slaveriet. Men obegripligt nog saknar han planeter i Vattumannen och inkluderades ändå av programvaran ZET i denna sökning! En smula oroväckande att detta lovprisade program faktiskt kan göra räknefel! 

(Utifrån födelsedata måste ZET kalkylera vart och ett av de 5.100 horoskopen och avgöra om det uppfyller sökkriterierna. Operationen går på några sekunder, men har hände alltså något som inte borde ha hänt...)

Nyttan med att Blake tittade fram är att här är en frisk reaktion på en fallen Mars i Kräftan som bas för agerande (Solen) i dödens tecken Skorpionen. Likt massmördaren Pinochet har också den brittiske artisten Månen i Tvillingarna (Luft) disponerad av en Merkurius (med Solen och Jupiter) i Skorpionen (Vatten). 

Blake sades vara mycket idiosynkratisk, men här är åter en bekräftelse på att Vatten och Luft i försök att översätta intryck från den medvetandenivå till en annan ofta fungerar bra hos konstnärer. Dessutom var Blake något av en visionär mystiker och även den aspekten har jag påpekat som en sällsynt men möjlig effekt (se psykiatern Arthur Guirdham).

Samtliga kvinnor tillhörde den tolvmånadersperiod då Jupiter passerade Vattumannen - som i Pinochets fall. Men bortsett från den nymfomaniska "barnamörderskan" var uttrycken inte i närheten av diktatorns. Kanske för att de inte hade maktpositionen? Nej, jag vill föreslå att det är diktatorn Saturnus hos Pinochet som var droppen som fick bägaren att rinna över. 

Förutom Pinochet var det enbart "g"-förespråkaren Lloyd Humpreys hade Saturnus ovanpå sitt psyke och aktrisen Janine Turner hade Månen aspekterad av Saturnus. Hos båda gällde Jord eller Jord till Vatten, dvs. den passiva, mer letargiska sublunära halvan. En "somatisk" känsla men inte akut mental begreppsförvirring.

Pinochets Luft tillhör uppenbarligen den supralunära typen (Luft, Eld) som kan klassificeras som "fanatisk", men utan Eld förstås inte så mycket fanatism. Här blir alltså sluttanken: mentalt störd - överdriven mentalisering (Luft) som bygger enorma (Jupiter) luftslott, men derangerade luftslott eftersom Luften är förorenad av den fallna Mars i Vatten - sinnebild för Platons "irrationella själ".


Inga kommentarer: