Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 augusti 2011

Stinkande svavelos? Då vill Djävulen din korruption.




I James Hillmans Alchemical Psychology (2010), hittar jag ett parti i kapitlet om färgen gul, svavel och stanker från både helvetet och förnuttnelseprocesser som ger en ny infallsvinkel på stjärnan Algol - den judiska astrologins Satanshuvud. 

Sedan den befanns dominant i horoskopet för Utøya-massakern har den blivit föremål för ett förnyat intresse på bloggen. Breiviks bomb i all ära, men hans lågvattenmärke var massmordet på ungdomar. Polisens officiella tid för larmet om pågående skottlossning, 17.27, var exakt den tid jag ett dygn tidigare noterat för Algols exakta opposition mot Skorpionascendenten från dödens väderstreck väst.

Jag tror man kan säga att TIDEN själv utlöst en febril studie i satanisk vrångskallighet eftersom jag döpt oppositionen Oxe/Skorpion till "den sataniska axeln" redan innan jag kände till judarnas namn för Algol. Kalla det intuition. Med TIDEN syftar jag förstås på att månnoderna nyligen gått in i den sataniska axeln, vilket kommer att ge många tillfällen att se förruttnade företeelser braka samman. 

T.o.m. vädermakterna tycks markera mot USA för närvarande, jordbävningen som kändes ända till huvudstaden Washington (takstenar ramlade ner från en känd katedral!), och så dagarna därpå en orkan in över det som är ett av USA:s viktigaste ansikten: New York. Jag önskar det fanns ett horoskop för New York! 

Vad gäller det amerikanska nationalhoroskopet är det uppenbart att USA är i en position analog till Haiti och deras förödande jordbävning just som Saturnus nått ett fullt varv (USA föddes med Saturnus i nuvarande Jungfrun). Därtill kan USA mycket väl ha en Skorpionascendent, vilket skulle göra månnodernas nuvarande position till ett akut problem för den här nationen.

Om ett drygt år går det att summera nodernas passage över den sataniska axeln och bedöma vilka effekter passagen hade på det amerikanska ödet.

Det är naturligtvis dumt att vara bokstavstroende och inbilla sig att Djävulen enbart verkar genom Algol. Även gamle Saturnus har ett djävulusiskt drag över sig i vissa situationer! 

*****

Alltid lika kunskapsförmedlande Hillman (han har dock en Tvillingascendent) om svavel:
Det extrema språk alkemin tar till för att beskriva svavel indikerar för [Carl-Gustav] Jung att svavlet har kopplingar till Djävulen - som en korrumperare och tvingare - och med Kristus, givaren av värme och liv. I vilkendera riktning, Djävulens eller Kristus, föreställs svavel vanligen som manligt, hett, av förhärdad jordig kropp, fett och oljigt, begärsfyllt som en drake eller ett lejon.

Fast den är en förändringens agent, motstår svavel på samma gång inte bara sublimering, utan är själva den komponent i psyket, som Jung sade, som är "ansvarig för vår ovilja mot psykologi i största allmänhet".
För det sista, studera bara Charlie Sheen i avsomnade "Två och en halv män" där han uppenbarligen hade en roll skriven för sig själv. Sheens karaktär "Charlie" är totalt ovillig att förstå något i psykologiska termer och Sheen har den hångrinande Satan/Algol stigande i öster. Sheen själv räcker för att få en inblick i Djävulen som en spjuver, en rackare, en total oseriös varelse! 

OKYNNE är hans natur och det gamla ordet kynne (art, beskaffenhet, jfr engelskans "kind") kan här tolkas på två sätt, negationen o- indikerar att en dålig natur, "a bad seed". Men o- kan också beskriva att Djävulen egentligen inte finns, att det är bristen på substans vi ser hos dessa människor. De är bara negation, de affirmerar inget själva (ateismen som åskådning faller in under Satans mörkläggning).

Satans barn är psykologiskt sett ännu inte födda, de är oförverkligade fysiska kroppar, andligt alltjämt döda varelser, något annat än det kloka släkte - homo sapiens - människan gärna målar ut sig som. Satans barn är en annan art mitt ibland oss. De är själar som just i detta liv håller på att förruttna som förberedelse för något de ska bli men ännu inte är. Helvetet pågår inom dem i detta liv. Kan horoskop med kraftfulla bindningar till fixstjärnan Algol indikera själar i något slags tillfälligt övergångstillstånd?

*****

Samtidigt, noterar Hillman, är tecknet på Satans närvaro stanken från svavlet:

Mitt jobb stinker, mitt äktenskap stinker, den här analysen stinker, JAG stinker! All denna stank signifierar svavel som driver fram en förändring. Förändringarna behöver emellertid inte visa sig som resultatet av en process eller som en tydligare reflektiv medvetenhet efter förruttnelsen. Upplevelsen av förruttnelsen är i sig en medvetenhet - att må taskigt och känna sig fel är redan det svavel som upplever sin egen skada!
Sverige lobotomerade sin egen befolkning i modern tid och "vår ovilja mot psykologi i största allmänhet" är således ett säkert tecken på att vi har Djävulen djupt nere i vår folksjäl. Den goda nyheten är att Satan driver sig själv mot sin undergång - förruttnelsen är ett tydligt tecken på att Livet avser att introducera ett nytt kapitel i stället för det som nu inte längre har något liv i sig.

Är inte Sverige de senare årtiondena synonymt med ett jämlikhetsresonemang så buffelaktigt att det gått fram som en väghyvel med sinnenas sensibilitet. Sverige ÄR detta jönsiga dragshowande där könen totalt ruttnar bort medan Djävulen hånler åt det kaos han ställer till med hos den sekulära och normlösa människan. "Vem är du, vem är jag, levande charader?"

Jag skämtar inte när jag lyfter fram Algol i horoskopet för Christer Lindarws ångestfyllda, sex- och spritmissbrukande skötebarn Rickard Engfors. Sådan är rötan i Sverige att Stora Bokförlaget ger ut boken där en i klorna på Djävulen beskriver hur han ruttnar under det brinnande helvetessvavlets inverkan. Stora Bokförlaget vill tjäna pengar och det vill den brinnande författaren också. Tillsammans störtar de ner i Avgrunden och lämnar plats för något nytt, något bättre.

Här är då förklaringen att jag kallade Satan en kurator. "Ont ska med ont fördrivas" och så renons på god vilja är den sataniskt drivna att själva negativiteten tvingar fram positiva livsyttringar! 

Om detta är "Algol-effekten", har bloggen inte riktigt fått rätsida på den ännu. Men den är inte alls sällsynt, inlägget som inte fann tillräckligt starka band mellan Algol och dyslexi konstaterade att i genomsnitt vart tredje horoskop har en planet i kontakt med Algol (om man accepterar en vid orb om ±7½ grad).

Det borde därför ganska lätt gå att samla ihop många horoskop av individer som levt länge och undersöka om det funnits ett "föruttnelsetema" i deras liv, att planeten som stått under Algols direkta påverkan varit som ett svavelosande helvete. 

Jag tror det finns en poäng här med att ändå hålla orben snäv, för de tydligast exemplen bör hittas i exakta konjunktioner. Algols position i polislarmshoroskopet är bara ett exempel som påminner om det, eller varför inte släktingen "Drakhuvudet" och dess hyperexakta position när gangsters brände inne 53 kasinobesökare i Mexiko över en ekonomisk träta (se dock en reservation inför "precisionssjukan" i det inlägget).

Tillägg
 
I en spinoff på det här inlägget hittades en första statistisk signifikant indikation på stjärnans korrumperande verkan i Algol och homosexualitet
 
Håller den här bloggen, först i världen, på att bekräfta astrologin med skeptikernas egen metod: hårda sifferdata? Det beror i så fall på att den använder den gamla ursprungliga zodiaken, ännu i bruk i Indien.

Inga kommentarer: