Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 augusti 2011

Smurfarna nazister? Eller kommunister?


Peyo
Expressen berättar om Smurfarnas smarta relansering och nämner hur deras livsstil i serierna liknats vid både kommunism och rasistisk nazism (det senare med en fingervisning tillbaka till Belgiens oerhört rasistiska historia som kolonialmakt).

Tittar man på horoskopet för smurfarnas skapare finns det faktiskt mer fog för idén om att rasistiska värderingar smugit sig in i serien än för att Gammelsmurfen skulle vara Karl Marx själv i det penninglösa smurfsamhället.

Det är återigen sinnelagets Måne i Jungfrun som spökar, välkänd från flera av bloggens undersökningar. Den var statistiskt överrepresenterad i horoskopen för 80 främlingsfientliga personer och så även i en separat (men delvis överlappande) undersökning av 40 nazister från 1900-talet. 

Som för att slå hål på myten om den "oskyldiga Jungfrun" totalt, ligger samma Måne på topp eller topp två även genom två olika studier av brottsdömda horoskop (alla typer av brott). Kriminaliteten kan lätt återföras på att Jungfrun är ett materiellt Jordtecken och dess härskare Merkurius har bl.a. den antika traditionen om sig, att vara inte bara handelsmännens skyddspatron utan även tjuvarnas.

Dessutom har Peyo den kanske mest energiska delen av horoskopet förlagt till tecknet där myten om den ariska rasen lever som starkast: Väduren, eller på latin Aries. Adolf Hitler var tydligt under Väduren enligt den sideriska zodiaken.



Den subjektivistiska Väduren med en ultraförstärkt hetsplanet (Mas) i angrepp mot dödens tecken Skorpionen där också diktaturens Saturnus ligger - kanske ligger det något i kritiken om att smurfarnas värld är ofri?

Men framför allt verkar det här fräsande Eld/Vatten-kriget ha givit Peyo en hetsig personlighet som smittat av sig på de ettriga smurfarna!

*****

En rolig och neutral detalj om sinnet (Månen) i Jungfrun (de flesta är naturligtvis inte rasister eller tjuvar) är dess dragning mot ordning och reda. (Det är de här tydliga gränserna - "var sak på sin plats" - som kan urarta och bli till rasism och främlingsfientlighet: "svarta ska hålla sig i Afrika, gulingar i Kina" - här har alltså Jungfruns sorteringsdille helt gått överstyr och tappat perspektivet. Det börjar uttala sig utifrån en "grundidé" som passar bra när man sorterar in kläder på garderobshyllorna men inte för att uttala sig om stora skeenden.)

Det är nästan som om Peyos Jungfrusinne tar smurfarnas vänner i besittning, för Expressen inleder artikeln med en klockren beskrivning av ett sinnelag i sorteringsdillets tecken:

"...hela källaren i villan i Falun fylld av smurfar. Han har snickrat speciella hyllor där han placerar sina smurfar i nummerordning och ­brukar ha ett pingisbord där tillbehör som smurfbondgården som han köpt för 6 000 kronor står. "

Tyvärr är det samma mentalitet som byggt online rekryteringssystem för bemanningsföretagen med så petigt detaljerade listor att fylla i för den som söker jobb att det är lätt att inse vad som har hänt i Sverige. Datateknikerna har, korkade i huvudet, råkat införa fascism i Sverige. 

Den första effekten är att det i praktiken har uppstått yrkesförbud, för den som söker sig ett nytt yrke som liknar det gamla kommer genast att rankas lägre i dessa system än den som alltid varit som skomakaren som förblivit vid sin läst. Teknokraterna har på arbetsgivarnas önskan infört yrkesförbud i Sverige! Därmed behöver inte längre tjänarna (Jungfrun) eller HR-personalen själva kunna tänka. De läser bara av den rankning datorerna gjort av alla sökande. 

Högklassiga begåvningar, men som inte jobbat inom just den mikronisch de här it-systemen synliggör, sorteras sist. Arbetsgivaren ser aldrig ens vad de missade. Sedan, i detta skämt som Sverige är år 2011, klagar arbetsgivarna på "mismatch". Jobben finns, säger de, men de hittar inte rätt personal!

Allt detta beror på att Sverige sedan fem år drabbats av Jungfruns arketyp. Vi har fått den via Fredrik Reinfeldt och de Nya Moderaterna som båda har sorterings- och diskrimineringshysterins tecken som ascendenttecken, och vi ser just Månen i Jungfrun hos t.ex. Humanisternas ordförande Sturmark, en gång mer känd för ett bokförlag med inaktuella datahandböcker och tveksamma insatser som regeringens it-guru. Han representerar med Humanisterna (vars rötter är rasbiologiska!) just den här sortens dåliga Jungfru, diskriminerande, förbjudande och så småaktig att den inte själv hör hur perspektivlös den är.

Ett annat tydligt särdrag hos Jungfrun är kärleken till detaljrikedom och småskalighet. Hela smurfarnas värld handlar om miniatyrer, från figurerna själva till leksakerna!

Inga kommentarer: