Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 augusti 2011

Skorpionens mörka potential

Polygamisten och våldtäktsmannen Warren Jeffs dömdes till 119 års fängelse (Expr, AB, DN, SvD samt Clas Svahns DN-blogg). Det här inlägget från den 26 feb 2011 förtjänar därför en reaktualisering. Ny grafik och ett tillägg som jämför med några andra celebriteter.

Vatten i rörelse förvränger!

Bloggen tycks ha hamnat i en loop. I princip varje gång den tar ett stickprov på samhällets urartade element via braskande rubriker hittas samma astrologiska signaturer. Antingen beror detta på att signaturerna täcker in för mycket eller också låter sig astrologin bevisas för den som har tålamod nog att över tid utföra tillräckligt många tester!

Efter ~7.000 sidors bloggande har jag bildat mig en egen uppfattning. Kanske har någon läst tillräckligt många inlägg för att också ha sett graverande indikationer på att vissa psykologiska egenheter tycks dyka upp under vissa symboler. Som allsköns sexmissbruk under Vattenelementet. Här är ett fall ytterligare.



Jag noterar dock att AB inte ens har sensibilitet nog att korrekt kalla sexmissbrukaren Warren Jeffs med sin rätta titel (jfr Wikipedias artikel). Han var ordförande för en mycket stor mormonkyrka men tidningen vräker på sitt sedvanliga sätt till med "sekt" så fort det är något religiöst.

I Sverige älskar vi att fylla våra huvuden av lögner och skeva vinklingar för att få vatten på just vår kvar. Mentaliteten i det här landet förbluffar. Den vulgära pöbelns urskillningslöshet dominerar både låg och hög. Vi jobbar aktivt med att fjärma oss från en mer nyanserad och insiktsfull världsbild.

*****

Glöm chefen från helvetet från igår (om telekomföretaget Phone Houses vidriga företagskultur). Bigamisten Jeffs Här är ännu en Skorpion (sexdriftens tecken) med den sataniska axeln aktiverad. Och man kan argumentera för att den här ledarens horoskop är i ännu sämre kondition pga. just det patologiska begärets sinnelag i Kräftan! 

Det är dock lustigt att stöta på två rubriker som båda anknyter till uselt ledarskap och där horoskopen ha så tydliga beröringspunkter...

Återigen en Mars i Vågen - en mental placering. Denna libidoplanet tenderar här att rationalisera sina förehavanden inför sig själv: Mars i Luft aspekterar ett Jordtecken för att hitta konkreta argument som motiverar den egna impulsen.

I det här fallet torde Jeffs kunna falla tillbaka på att mormonerna faktiskt har en doktrin (ett skäl, "a rationale") som påbjuder månggifte. Grundaren Joseph Smith fick det uppenbarat för sig att många själar väntar på att få återfödas till jorden i nya människokroppar. Varje god man bör således bidra med att genom sexuella handlingar framskapa så många fysiska kroppar som möjligt!

(Jämför med AB:s, tror jag, käpprätt okunniga desinformation - att bigami skulle vara en förutsättning för mannen själv ska få komma till himmelen efter sin död.)

I mina öron låter det som om gamle Joseph Smith hade en skruv lös och hårdvinklade Bibelns uppmaning till människan att ta världen i besittning och föröka sig. Hur han hittade fram till själavandringsläran har säkerligen religionshistoriska studier av mormonismen kartlagt, men den här udda grenen på det kristna trädet har inte intresserat mig värst.

Det finns mycket att säga om horoskopet, men inget nytt. Vi har t.ex. sett Skorpionen greppa Lejonet förr, för en melodramatisk eller dramadrottningsliknande brist på sensibilitet. Här är det Saturnus som både stör Solen invid och sedan stryper eller förvrider lyckoplaneten Jupiter i Lejonet. 

Av den anledningen rödfärgar jag här Jupiters "välsignelse", för att indikera ett påfallande problem med "expansionsplaneten" i barnkärlekens tecken Lejonet. Som framgår av AB "importerade" Jeffs minderåriga från Kanada till sitt etablissemang i USA. 

Se också unga mörderskan Amanda "Foxy" Knox för en annan variant på hur Saturnus i dödens Skorpion kan degradera det som händer i Lejonet. Dessa är förstås "värsta-scenarier" och alls inga störningar som dömer en människa till degradation. Men det fascinerande är hur ofta vissa typer av störningar är för handen då riktiga skandaler uppstår. Har någon läsare någonsin sett en bestialisk människa med ett "bra" horoskop? 

Jag har aldrig beräknat horoskopet för en värsting och häpet saknat de här klassiska indikationerna på en omdömeslöshet. Det är något, som antikens filosofer sade, med hur själen "sänker sig ner" mot Jorden och sätter på sig dessa planetära klädnader. En gör entré i rumtiden när klädesplaggen inte är väl matchade! 

Och det är själens karma som avgör när den måste återvända till ett nytt liv och en ny kropp. Av hypnoterapeuten Michael Newtons udda böcker tycks själen uppleva att den själv fattar sitt beslut om att det är tid att återfödas som människa.

Men här, inuti Tidsströmmen, ser vi samma process via t.ex. det astrologiska schemat och då verkar det som om våra återfödelser är predestinerade. Starthimlen är en färdkarta och den kommer att förverkligas med årens gång, på gott och ont.


Tillägg 110810


Vid ny titt på horoskopet inser jag att det här är närmare massmördaren Ted Bundys Skorpionhoroskop än något annat. Även här är Skorpionen välfylld och en månnod är på plats.

Apropå mormonprästens otyglade sexmissbruk går förstås tankarna också till Madonnas fd. make en annan Warren, nämligen Warren Beatty. Där var istället Skorpionen fylld av den fallna Månen, driftiga Mars och, återigen, hungrande Drakhuvudet. Beatty hade även Solen i Vatten, i Fiskarna!

Här finns också en "dissociation" eftersom den instiktivsdrivna Skorpionen disponeras av en Mars i mentaliserande Vågen! Galningen tror han utför Guds vilja!

Hur svårt är det inte att skilja de urspårade från de synbarligen harmlösa! Hur skrämmande påminner inte horoskopet om den roliga och charmerande underhållerskan Christine Meltzer!



Trots att månonderna nu vridit sig ett fullt varv och det återigen är tid för en rejäl ansamling i Skorpionen, slipper Meltzer de värsta problemen i sexgalningens horoskop.

Viktigast tycks vara att Meltzer hade "turen" att födas efter att Mars lämnat Vågen och nått in i sitt eget härskarläge i Skorpionen.

Inga problem med att "höra röster" från det mentala Luftelementet, vilka av det undermedvetna (Vatten) tolkas som något annat än den egna andesjälens perverterade böjelser. Meltzer hämtar sin komiska tajming, sin absurditet, ur sina egna själsdjup utan sexgalningens mentala problem.

Och kanske lika viktigt, jag har inte "smutsfärgat" den sataniska axeln (Oxe/Skorpion) hos Meltzer av den enkla anledningen att hon är besparad sexdårens Marsattack mot Oxen, vilket infekterar "den sataniska bindningen till ständig fysisk konsumtion". (Djävulen vill att vi enbart sysslar med hans domän, det fysiska, pengar och konsumtion! Varje tänkande själ försvagar Satans makt över den här planeten.)

Men som vanligt: All sägs med reservation för alla de tallösa varianter som kan uppstå med astrologins symbolspråk! Att Meltzer inte är helt utom fara sågs av hennes extrema överreaktion i något humorprogram när hon konfronterades med en likkista mitt på en väg! Det är naturligtvis Månen i Kräftan som är så där harig, jag har sett den sortens lunära känsloliv överreagera många gånger. Kvinnor blir rädda, män blir hotfulla!

Ett stickprov på några få celebritetsskorpioner årgång 1974 jag fångat upp visar att den värsta faran kan vara över sedan Skorpionens disponent hunnit lämna Luftelementet och slå sig samman med sin pleatära vän Solen i Vatten.

I den korta listan av celebriteter hittar vi självspillingen Emil Forselius, född före Meltzer och med samma möjlighet till mystiska "dubbelekon" i psyket som Warren Jeffs! Det understryker att det är svårare för en Skorpion med sin härskare Mars i Luft.

  • Leslie Bibb; 17.11.1974 - aktris (noterade henne först i Iron Man)
  • Chloe Sevigny; 18.11.1974 - aktris (Iskall, hon ger mig the creeps! Här överväger jag en Måne som hunnit in i Stenbocken - hon är mycket riktigt en fashionista.)
  • Emil Forselius; 23.11.1974 - skådespelare, självmord
  • Maria Sveland; 26.11.1974 - tyvärr, Svelands "bitterhet" och genderfixeringar tycks sammanhänga med en grundproblematik besläktad med Warren Jeffs. Jag tror det bara är en tidsfråga innan hon är mogen att "komma ut" som incestoffer eller liknande.
  • anonym 1.12.1974 - chef, ljög och betedde sig märkligt. Sparkad från en stor svensk kulturinstitution
  • Christine Meltzer; 4.12.1974 - komedienne
  • Meg White; 10.12.1974 - neurotisk kvinnlig f.d. trummis i trendnissarnas favoritband White Stripes. Jack White bytte ut henne mot en snyggare flickvän, banal estet som han är. I Megs fall är Mars i Skorpionen, men nu har istället Månen gått in i Vågen så att vi ändå har den här labila mixen av Vatten och Luft. (Jämför Reinfeldts Mån-Våg och Sol-Kräfta.)

Men även Mars hemma i Skorpionen har sina problem... Den här placeringen hade ett mycket dåligt rykte i antiken, så att tro härskarlägen automatiskt gör gott, kan vara lite förhastat...

Inga kommentarer: