Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 23 augusti 2011

Qviberg - ett kort återbesök

I inlägget I Satans högborg: män som Qviberg, uttryckte jag mina intryck av f.d. bankdirektörens färgtoner. 

Journalisten Carolina Neuraths omtalade och storsäljande bok om HQ Banks svindlande affärer föranleder en repris av kartan, men nu inte med tonvikten på de tre kvaliteterna (gunas) utan för dess kapacitet till lögn och desinformation (instinktens Vatten derangerar Luftelementets förnuftsskäl). Neurath är helt säker på att den här pedanten visste precis vad som försiggick på tradingavdelningen.



Man kan ju i förstone fråga sig varför Qviberg är den store lögnaren och inte lika gärna dr Åsa som i just föregående inlägg händelsevis visade sig ha samma fallna Mars i partiska Kräftan och i attack mot äganderätten på "den stora berättelsen" (Vattumannen).

Och sanningen är att det är oerhört svårt att skilja horoskop åt! Särskilt om födelsetiden saknas och inget säkert kan sägas utifrån de tolv husens perspektiv.

Men en närmare analys visar att Qvibergs placeringar är förskräckliga. Jupiter vill snabb och lätt monetär rikedom och utvecklar planeten med lätthet en simpel sida pga. placeringen just i penningens tecken Oxen (detta fanns inte hos dr Åsa men väl hos en annan med samma Vatten/Luftstörning, en ordförande som ständigt gnäller om att Humanisterna inte får några pengar från staten för sin verksamhet).

Qvibergs rikedomsplanet kontaktar dessutom hungriga demonen Drakhuvudet i Stenbocken, vilken således kommer att agera som ett förstoringsglas för Jupiters (i det här läget inte kriminella) tendenser. Men Drakhuvudet ligger i den hypermaterialistiska axeln Stenbock/Kräfta och här aktiveras den fallna och omoraliska Mars i ett tecken som är välkänt för att inte känna någon gräns, begärsfyllda Kräftan.

Indisk astrologi fäster vikt vid planeter som fastnat i ett bakhåll eller blivit belägrade, inte minst mellan onda planeter. Här omringar Draksvansen och Saturnus olycksbringaren Mars och handlaren Merkurius och aktören Solen!

Eftersom både Mars och Solen också är illgärningsmän skulle vi kunnat krympa scenariot och helt enkelt konstatera att handelsmännen Merkurius - en moraliskt mycket känslig planet - är helt förstörd! Och dessutom infekterad via opposition från giriga Drakhuvudet som förmedlar in rikedomsplaneten Jupiters distinkt materialistiska tonläge i Jordtecknet Oxen (så nyfödd denna Jupiter än är i Oxens 30 och första grad enligt avashta-läran).

(Solens grad av ondska eller åtminstone grymhet skiftar beroende på vilken indisk tradition man följer - här avses inte Solen som andesjälens indikator utan som den stekande heta dagsolen som torkar ut livet och gör det till en strävsam pärs.)

Merkurius är således en värdepappershandlare i detta horoskop, och en djupt omoralisk sådan.

Chockerande tydligt och det gör Neuraths tes så mycket troligare än om Qviberg haft t.ex. dr Åsas födelsehimmel.

*****

Medierna:

Qviberg utreds för svindleri (AB, DN)
Bakgrund: Varför föll HQ Bank? (SvD)

Inga kommentarer: