Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 augusti 2011

Nazimentaliteten i den svenska folksjälen

När nya uppgifter om Ingvar Kamprads mer solida rasistiska idéer i övre tonåren dyker upp (DN, SvD), nämns ett namn entreprenören alltjämt avgudar, före detta nazisten men senare fascisten Per Engdahl. 

En "stor man" ska Kamprad i mogen ålder ha kallat honom. 

Jag beräknade horoskopet men lade bort det. Först när SvD citerar forskarens ord, "Per Engdahl skapade en mängd olika rörelser", inser jag att vi har ännu en av de eldsjälar som slår över i vettlös fanatism. 

Likt massmördaren Anders Breivik har vi en handlingsmänniska Solen i ideologiska och konceptskapande Vattumannen och ett psyke, en Måne i Eld. Inte ett psyke i Lejonet som hos Breivik utan i det yngre tecknet, den "ariska" Väduren. Vildare och mer entreprenör än det stadgade Lejonet.




Att bara tudela zodiaken mellan positiva Eld- och Lufttecknen och negativa Vatten- och Jordtecken och kalla de förra "kreativa" och de senare "konsumerande" är långt ifrån alla som kan sägas. Redan med bloggens tidiga horoskop om den fanatiske krypskytten, samtliga planeter i Eld eller Luft, kom en påminnelse om vad alltför mycket hetta och tankeverksamhet kan leda till...

Men stopp och belägg! Vilket ytterligare horoskop - flitigt kommenterat på bloggen - har rasisten Per Engdahls kombination av Solen i ideologiska Vattumannen och Månen i egocentriska Väduren? Jo, svenska nationalhoroskopet!

Per Engdahls horoskop är faktiskt ett av dem där man inte på basis av enbart dygnet tycker sig se några problem alls. Himlen har faktiskt en anstrykning av det Kamprad kallar en stor man: se hur framgångsrika Jupiter i individualistiska Lejonet bildar en nog så god variant på den starke ledargestalten som när Solen själv passerar Lejonet. Och Solen i Vattumannen indikerar - precis som för svenska folket - ett levande intresse för ideologisk hemmahörighet och sociala strukturer.

Men kartan påminner inte det minsta om de mest typiskt främlingsfientliga och rasistiska signaturer som visat sig i statistiskt signifikant mängd vid studier av sådana människor.

Jag tror det här påminner om vådan med starkt positivt laddade individer - här ser vi en äkta ledargestalt, en äkta kreativa skapare av manifest, precis som hos Anders Breivik fast den senare var en ömklig version av vår tids internetskadade mentalitet: vi har hur mycket information som helst och psyket är totalt dränkt och oförmöget att se vad som är sant och inte. Brevik var dessutom en ömklig klippa- och klistratyp. Ingen originalitet alls.

På fascisten Per Engdahls himmel ser man alla de typiska tecknen på en positiv uppskattning av det starka och dugliga, och jag måste säga att det hedrar Håkan Juholt med samma Måne i Väduren att han trots den här naturligt egocentriska dispositionen lyckas se och förmedla behovet av ett stort, samhälleligt "jag" där individer inte söker trampa ner varandra i försöken att själva få det bättre. 

Det är annars en grundattityd som ligger nära den idrotts- och prestationsorienterade Väduren och överhuvud fascismens dyrkan av den bästa, den starkaste, den snabbaste osv. Det är dock den omoraliska illgärningsmannen Mars som styr detta tecken.

*****

Ken Engdahls ruttna värderingar bero på att det är så mycket Eld i horoskopet att den helt torkat ut vad lite Vatten som här syns? Jupiter är förmeraren och från en stabil position i Lejonet fyrar denna eldplanet på illgärningsmannen Mars som sedan skickar Jupiters nu rejält vurpade hyllning till det dugliga livet (och omvänt förakt för "undermänniskor") vidare till psyket/Månen i egocentrismens tecken? 

Och vad kan den enda placeringen i Vatten göra? Saturnus är inte ens en empatisk planet och det är inte mycket att säga om den rätt ljumma placeringen. Det ser faktiskt ut som om Mars i Eld kokar bort vattnet i Fiskarna genom sin första aspekt, nittiogradaren.

I just denna attack från hejvilda Skytten mot "världens förlorare" tror jag vi ska finna den nazistiska ådran, föraktet för svagheten. Skytten figurerade flitigt även bland tyska nazihöjdare, och tecknet har en överdriven och föga empatisk sida...

Saturnus kastar å sin sida en ond aspekt mot Mars och så har vi den (lyckligtvis) rätt sällsynta situationen där två illgärningsmän jagar varandra efter svansen och skapar en oändlighetsloop... Båda vill förinta.

Med detta går tolkningen in i andra andningen. Denna Saturnus är helt skadad och det är enormt illavarslande då den disponerar över, förfogar över den saturniska Vattuman-Solen. Nu ser vi genast att Engdahls underliggande "psykstruktur" inte producerar frisk ideologi.

Och psyket självt, Månen, är i Väduren disponerad av Mars den andra illgärningsmannen! Både hans känsla och förstånd är i djupet en förbrytares! Det svenska nationalhoroskopets identiska sol- och måndisponenter är inte fullt så illa tilltygade, de befinner sig inte i ömsesidig degradation av den andres egenskaper. Tvärtom finns en fin solär sida i Sverige, tyvärr inte uppskattad av det lägsta packet i folksjälen dit solen aldrig lyst in... 

Här hittar vi ungar som blivit näthatare istället för riktiga människor, mer än troligt söner till landets dräggigaste fäder. Människor som aldrig läst en bok i filosofi eftersom den sekulära konsumismens överstepräster, t.ex. Svenskt Näringslivs Urban Bäckström, inte finner någon lönsamhet i sådant. Vi kan med andra ord ytterst anklaga näringslivet för att ha skapat en ny vital generation av skitstövlar i landet.

Så hänger de negativa sammanhangen ihop på det kollektiva psykets skuggsida. Moderatröstande city slickers i Stockholm föder rasistiska drägg i landsorten. Egoism sprider sig på alla nivåer. Eld och Luft fångna i egofällan skapar Jordens och Vattnets rasism vi noterat i så många stickprov på t.ex. Sverigedemokrater.


Bonusspaning.

Av f.n. 5.321 personhoroskop uppfyllde inget ytterligare kriterierna på samma Sol och Måne i kombination med den oändliga "ondskeloopen" mellan Mars och Saturnus - fastän sökningen inte specifierade något särskilt zodiaktecken för den senare. 

Solen har en av tolv placeringar, Månen likaså. Saturnus i det enda av tolv lägen relativt Mars där den utlöser sin långa aspekt och själv mottar en är också en placering av tolv. Dessa tre faktorer ger  oddsen 1730:1. 

Vi borde ha hittat 3 horoskop i den här gruppen av 5.321 med gränserna 1,5 och 4,5 för statistisk signifikans enligt bloggens val av ±50% avvikelse.

Med tanke på hur svårt det är att pricka in samma kriterier som de i Engdahls horoskop hade det behövts tiotusentals ytterligare horoskop för en mer robust undersökning. Merparten av de insamlade är celebritetshoroskop och bara en liten del är brottslingars, så bristen på ytterligare horoskop med Engdahls signatur kanske ändå tyder på att det här astrologiska komplexet normalt inte kan hävda sig i samhället. Det finns inget gensvar för en så sjuk mentalitet om inte tiden själv är "ur led". 

Ett välkänt sätt för att förstå sina möjligheter till framgång är att analysera sitt födelsehoroskop mot nationalhoroskopet - det senare är då ett mått på vad som anses "normalt" i detta samhälle.

Man kan komplicera analysen genom att använda indiska planetära (dasha-)cykler. Skulle landet genomlida en våldsam mental urspårning, som Sverige för närvarande, då påverkar denna "ficka av tid" individens kompatibilitet med landet. Individen kan naturligtvis också vara inne i en dasha av begränsad funktionalitet. Skulle detta sammanfalla med en nation som förlorat sin väg - som Sverige under den kluvna tungan Fredrik Reinfeldt - då är inte mycket personlig lycka förutspådd...

Ur zodiakens objektiva perspektiv kan man se vilka länder som är mer eller mindre primitiva och i vilka avseenden. Här kan svenskarna bara förstummat stanna och kontemplera sitt emotionella haveri redan i zodiakens första skede...

Hade det istället varit 5.321 brottsdömda horoskop, hade vi då fått se en liten överrepresentation av Engdahl-typen?



PS. Missa inte att det med Engdahls besläktade Anders Breivik-horoskopet också knyter in båda illgärningsmännen i berättelsen, inte via ömsesidig ond aspekt utan genom att båda från olika håll belägrar eller attackerar Månen/psyket !!!


Inga kommentarer: