Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 augusti 2011

Michele Bachmann "förklarad" av Carola

[Från den 9 augusti, ompublicerad med tillägg den 15e]

AB ger nya detaljer om amerikanska politikern Michele Bachmann, t.ex. att hon har en literalistisk syn på fenomen - hon tar saker på orden och förmår inte processa ting i deras multidimensionalitet. Detta är motsatsen till den rörliga Merkurius men det är också en egenskap mot den naiva realismens Jordelement (i kontrast till exempelvis Luftelementet).

Bachmann visar sig överensstämma med den senare grundtypen, hon är en "jordmänniska" och så extrem att Luft helt utgår ur hennes sammansättning. Dessutom visar sig Merkurius vara "fallen" vid hennes födelse, placerad i fantasitecknet Fiskarna. I 24e graden anses den också fullständigt "bränd" av Solen, också i 24e graden. (Brända planeter kan dock alltjämt behålla sina inre, psykologiska egenskaper, men deras yttre gestaltning kan avvika.)

*****

Astrologin hade republikanska Bachmanns födelsetid från henne själv. Förutom att hon inte sade om det var en natt eller lunchfödelse och ingen bad om en precisering! 

12.08 är ju ett sätt för amerikaner att säga 00.08 eftersom de tänker i en tolv timmarscykel istället för 24 och lägger till AM och PM! (AstroDatabank)

Jag röstar för att hon avsåg 00.08 eftersom det ger en så bra look-alike-kombination med Skorpionascendenten Carola på de här två bilderna. 

Bachmann, porträttfoto på Wikipedia/Carola, foto från 2007
 
Minns också att Skorpionen inte ler, den fryser i ett grin, ständigt vaksam. Det är också typiskt för Skorpionen är värja sig, reservera sig, och vara allmänt svårmedgörlig.

Att det här blogginlägget alls blev till beror endast på uppståndelsen över att Newsweek har en mindre smickrande föstasida där kvinnan, det medges, ser smått galen ut! (AB)

Och horoskopet instämmer i den saken.



Det spelar ingen större roll om det är Skorpionen som stiger i öster eller en Kräfta vid lunch. Hela horoskopet är fallet i gyttjan vid båda tidpunkterna, dvs totalt sammansatt av enbart Jord och Vatten. Och materialismens princip Saturnus stiger i öster (om vi ändå antar 00.08) - en mycket svag världslig placering. 

Det sataniska syndromet är dessutom mycket starkt just efter midnatt, och om en sådan individ alls orkar bry sig om religionen kan tron vara falsk, hycklande eller åtminstone religion som ren konvention, övertagen från föregående led och inte vidare förfinad. Jord och Vatten kan ge oreflekterande fundamentalism.

I kombination med den veka Merkurius och Luftbristen fårvånrar det inte ett kvinnan inte ens klarar att vara skrockfull med någon större systematik, AB:s uppgift att hon selekektivt glömt en republikansk president för att få sin observation att stämma att "svininfluensen bara hemsöker USA under demokratiskt styre".

Begränsaren Saturnus i öster kommer att disponera över ett psyke/sinnelag som är alltför formalistiskt och fixerat vid yttre ting.

Jupiter upphöjd i Kräftan överdriver betydelsen av den egna integriteten. Och Månen med aggressiva Mars i Stenbocken gör det ännu värre. Ettrig människa till tusen!

Premiärminister Margaret Thatcher - den konservativa brittiska häxan som stal lunchmjölken från skolbarnen i England för att det var högertider - tycks som en mild och vänlig vårbris i jämförelse med den här fyrkantiga uppenbarelsen.

Den galna blicken består i att Rahu i öster förstorar upp och ger inblick i den märkliga ömsesidiga receptionen mellan båda de onda krafterna Saturnus och Mars. Kvinnan är helt enkelt ointelligent hon med (republikanen Sarah Palins horoskop har diskuterats flera gånger tidigare).

Jag har faktiskt hittat samma galna ko-sjukeblick med andra Månen i Stenbocken men där istället motsatta månnoden Ketu var i stigande. Som sagt, det är svårt att avgöra vilket klockslag som stämmer bäst eftersom hela dygnet är så otroligt okarismatiskt (dogmatiskt).

Att denna kvinna, som är högerkristen, kan få lejonet Aslan, en Kristussymbol,  i filmen Lejonkungen till homoreklam, säger det mesta om hennes omdöme. Horoskopet kan tydligen med fördel studeras ur perspektivet "certifierad tokstolle", med!


*****

PS. Carola Häggkvist, Skorpionascendent i 2 graden, är i jämförelsen en mycket mer generös natur, med Solen och Venus i Lejonet (i mäktiga 10e huset). Men även här en resolut och bastant Måne i Jord (Oxen). Måne i Jord ger typiska Moder Svea-figurer, kvinnorna spelar förstafiolen i hemmet (och i största allmänhet)!

Detta gör att Eld/Jord hamnar på tvären och då himlakropparna är Sol och Måne får vi Carola och hennes eviga problem med det andra könet... Jord tycks sätta käppar i hjulet för det nobla elementet Elden.

Böckerna om "lejonkungen" skrevs av Bachmanns motsats, den hyperbegåvade Oxfordprofessorn C.S. Lewis. Även han var dock kristen och därför i teorin rustad med att förlåta Bachmann för hennes dumhet. Jag har granskat hans horoskop i inlägget Den Nya Människan (Efter sekularismen).

Se även DN: Teapartydrottningen i stark medvind


Inga kommentarer: