Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 augusti 2011

Fjordmans astrologiska paralleller

För att ur horoskopsamlingen (drygt 5.100 födelsedagar) få åtminstone några träffar, mildrade jag något det snåriga komplex planeterna i Fiskarna och Tvillingarna bildade i den norska rasisten Fjordmans horoskop. (Läs ev. det korta inlägget om honom först.)

Jag skippade kravet på Jupiters "välsignelse" och förstärkning av Mars i Fiskarna och sökte på individer med psyket (Månen) avtrubbat av Saturnus och infekterat av krigaren och hataren Mars. Jag utelämnade också månnoderna.

Norrmannen själv och ytterligare tre personer framträdde:

  • Anthony Quinn;21.4.1915
  • Garrett Hardin;21.4.1915
  • Lina Englund;14.5.1975
  • Peder Jensen 'Fjordman';11.6.1975

I samband med frågan rasism och illvilja mot människor av annan "sort", beklagade sig berömde skådespelaren Anthony Quinn att hans blandade påbrå och karaktäristiska ansikte gav honom så mycket skurkroller!

Garrett Hardin föddes samma dag som Quinn och var psykolog. Han gjorde sig obekväm genom att betona att faktorn "g" inte är en skrivbordsprodukt utan att "generell intelligens" är en mätbar storhet och att den varierar mellan individer. 

(Märkligt att någon skulle vilja ifrågasätta detta, om det inte är för att man driver någon ideologisk jämlikhetsagenda som försöker hjärntvätta lyssnaren - ungefär som när Fredrik Reinfeldt söker slå i svenskarna att de har något gemensamt med moderat politik, en ideologi som slår sönder hela samhällsstabiliteten och skapar ett illa fungerande gungfly av öar i ett kaotiskt hav av "marknadskrafter" - se bara senaste skandalen med SJ och du förstår direkt att moderaternas sjuka ideologi inte fungerar i verkliga livet.)

I släptåget på psykologen Hardin uppstod hela debatten om att vissa folkslag har högre IQ än andra och även om de här fynden tycks ovedersägliga (fast ytterst politiskt inkorrekta) kan jag citera en bekant som själv är medlem i Mensa: "Det går inte att umgås med de där människorna". 

Han beskrev en stor andel fixerade individer som snarast passar in i spektret av autistiska personlighetsstörningar. Intelligensen har fixerat sig vid enbart logisk-matematiska aspekter på livet och dessa så kallade begåvade ägnar sig enbart åt att kvantifiera allt de ser och hör! 

Jämför detta med den indiska astrologins Merkurius, Buddhi eller just intelligens. Detta är en logisk typ av intelligens och när den här bloggen tidigare talar om Intelligens med stort I, då är det egentligen ogrumlad kognitiv kapacitet - Solen själv! - jag har talat om. Ett rent medvetande som ser och intuitivt förstår.

Poängen med psykologen Hardin är således att vi har en rasorienterad elitism implicit i hans argumentation, av definitivt intresse i vår granskning av Fjordmans astrologiska "släktingar"!

Sen kom den otrevliga upptäckten. Svenska aktrisen Lina Englund är född ett månvarv innan Fjordman. Jag mindes inte vem det var eller vad hon gjort och googlade till att börja med på en bild för att friska upp minnet.

Då hamnar jag rakt på ett forum för unga europeiska rasister, som under ärendemeningen "klassificera svenska skådespelerskan Lina Englund" diskuterar hennes grad av renrasighet genom en nomenklatura som inte står astrologins efter!

Då mindes jag plötsligt den enda roll jag sett henne i, det var i "Vinterviken" där ju faktiskt ämnet var svensk rasism! (Killen som gillade henne var invandrare.)

Det tredje fallet ska nog betraktas på det antika sättet: ur gudarnas perspektiv är inte ego en intressant faktor. Den egofixerade är en så fördunklad människa att man kan bortse från henne eller honom. 

Astrologin visar istället att samma astrologiska teman breder ut sig och några hamnar på förövarens sida medan andra blir utsatta för samma tematik, offer om man så vill. 

Vad som avgör huruvida man blir en villig agent för den ondska som ligger i tiden eller föremål för den, har jag inte nått astrologisk färdighet att säkert förutsäga. Kanske går det inte, kanske är det ett val andesjälen gör redan på planeringsstadiet, innan själen gör entré i tid och rum. 

(Se hypnosregressionisten Michael Newtons böcker för remarkabla berättelser ur hypnotiserade klienter om hur livet fortsätter på andra sidan och själarna i viss mån väljer var och när de ska stiga ner i livets ström (Platons "döda" grotta - denna värld.)

Man ser inte mer än den värld man är förprogrammerad att se. Alla ser inte lika mycket ("g" är i själva verket bara en fråga om hur mycket parasiterande astrologiska komplex som stjäl energi i onödiga resonemang om t.ex. "raser"). 

En del, som Fjordman, är så psykiskt förgiftade att de inte ser rätt, inte använder korrekt sätt att klassificera sina intryck. De kan vara intelligenta enligt tester men likväl på ett sjukligt sätt - sjuka attityder märks inte i intelligenstest! 

Förgiftade människor befinner sig mitt inne i sin egen distorderade upplevelse. Medierna har äntligen fattat detta och "yttrandefriheten" på nätet kommer att begränsas något oerhört i framtiden. 

Mänskligheten är inte redo sin egen hjärna så länge de samtidigt sitter fast i inskränkta biologiska perspektiv. Biologerna, dagens gurus och sanningssägare, är delskyldiga i den växande rasismen eftersom de alla är ateister och söker legitimera den patenterade lögnen att vi bara är en biologisk varelse. Anders Breiviks extrema Eld/Luft-horoskop visar tvärtom att en del drivs helt från idévärlden, i vilken det också finns alla möjligheter till "felkopplingar" (fanatism).

Den gamla termen "det kriminella sinnet" gäller verkligen för män som Anders Breivik och Fjordman, båda har Månen (sinnet) attackerad av samtliga tre illgärningsmän: Mars, Saturnus och endera av de två månnoderna!

Samtidigt har tidigare inlägg granskat en större mängd individer med samma grundläggande störningar som Anders Breiviks och funnit att inte ens tre illgärningsman i attack mot psyket MÅSTE resultera i sinnessjukdom. Men det som framkommit är ändå gåtfullt.

Idag använder en litet antal psykologer astrologin (i C-G Jungs efterföljd), men den dag man seriöst börjar forska i ämnet (på det sätt som den här bloggen föreslagit), då kommer tveklöst "psykologiska komplex" att framträda på ett nytt sätt. Då kommer vi att förstå vad antikens tänkare menade med onda andar, vilka kan ta över svaga naturer.

Horoskopet är inte människan, men det visar vilka krafter som människan meriterat sig att födas inom. Uppenbarligen för att lära sig något - till och med genom att liv som en banal rasist. 

En sådan människa kan vara så ofattbart obegåvad att hon till och med får en guldstjärna i himmelen för att hon faktiskt tränade på konceptet "hygien", låt vara att hon hamnade i närheten av tanken om rashygien och inte ens i sitt liv kom i närheten av att förstå skogen för de enskilda träden, att förstå ett koncept och dess tillämpbarhet i ett större sammanhang. 

Rasister och ateister är mänsklighetens mest obegåvade varelser, men de är på väg att lösa upp sin frusna eller förvrängda intelligens, de också.

Skrämmande med rasforumet jag råkade hitta är dock att det befolkas av äldre tonåringar eller de strax över tjugo och de sitter och fördjupar sig i en fullständigt fiktiv världsbild! Här bygger de i övre tonåren färdigt sin vuxenmentalitet, sitt konceptuella ramverk. De är redan "skadat gods" och samhället kommer inte enkelt att kunna rehabilitera dem. De, och inte andra, har gjort sig till undermänniskor. De har blivit precis det epitet de sökt pådyvla andra.

Inga kommentarer: