Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 augusti 2011

Fjordmanhoroskopet - extrem lögnare

Fjordman "kommer ut" i eget namn i Verdens Gang och horoskopet är naturligtvis högintressant. Bloggens läsare har sett de flera "sjukdomar" han lider av tidigare och det intressanta är mest hur de kombinerats med den katastrofala effekten att vi här har en sann missbrukare av kommunikation. (Den här bloggen är mycket skeptisk till yttrandefrihet - västerlänningen är inte mogen denna.)

Genom att ersätta den okända födelsetimman med Månen/psyket som en inhoppare för ascendenten ("det näst bästa"), ges bloggaren det mest kommunikativa sinnelaget, Tvillingarna. Men det är en brunmurrig kommunikation, för nu hamnar Merkurius i Jordtecknet Oxen och i 12e huset för ting man gör till sin egen förlust.


Tolfte är också exilens hus (och Fjordman går nu under jorden, medveten om vad han ställt till med), och Solen i Oxen understryker det dolska "bakom ridåerna"-draget i den giftspridning han ägnat sig åt på nätet. Han har faktiskt studerat i Kairo och kan arabiska, mycket typiskt det skriftspråkliga Tvillingarna som detta år också innehåll formsäkerhetens Saturnus.

Oxen innehåller tyvärr den straffade Draksvansen och bildar "den sataniska axeln" med Skorpionen i fiendens sjätte hus mittemot. För en extra ondsint och illvillig natur befinner sig Draksvansen också i närheten av fixstjärnan Algol, Satans huvud enligt den judiska astrologin. Det skiljer cirka 5° mellan Draksvansen och Algol, en tillåten avvikelse enligt senantika tänkare.

Här skönjs en tydligt demoniserande natur eftersom så denna mängd Vatten i ett horoskop lätt ger missbrukartyper. Bloggen har sett sex-, piller- och alkoholmissbruk florera bland människor med båda Ljusen i Vatten, men här har vi nu en intressant variant, pga. det viktiga sinnet i kommunikativ Luft: missbruk av tankar och ord!

Och det är inte vilka tankar som helst, utan förgiftade, falska och skeva tankar. Mars är en illvillig planet och här förstärks den av "maximeraren" Jupiter innan den går till angrepp mot psykets Måne i Luft. Ett klassiskt exempel på ett helt infekterat känsloliv som övergår i desinformation och lögnpropaganda. 

Mobbarföreningen Vetenskap och Folkbildning har åtskilliga smutskastare med lika kraftfulla problem i sina horoskop, och bloggen har uppmärksammat flera parodiskt religionshatande svenskar som på Newsmill försöker lura andra att de är "historiker" och har ett neutralt "religionskritiskt" förhållningssätt till ämnet. De är ren röta, och jag förstår ärligt talat inte varför Newsmill inte bryr sig om att kontrollera texterna. Det måste betyda att Newsmill själva drivs av mindre begåvat folk.

Och sist men inte minst, detta gräsliga dissociationsfenomen (inte minst uttryckt genom hans fega anonyma alias) och övermått av utgjutelsens ibland helt patologiska Vattenelement, leder till en akut brist på Eld. Eld som krävs för kärlek, värme och att gilla sina medmänniskor!

Han till och med ser ut som jag föreställde mig - en kall fisk, inte olik svenske dubbelmördaren Anders Eklund i "grundtonen". (Eklund: både Sol och Måne i Vatten + sataniska axeln.)





Se även DN, SvD, Expr, AB

Se även: Fjordmans astrologiska paralleller.


Tillägg 110807. 

Om någon påminner sig Anders Ekbergs kverulerande i fängelse över dålig mat, visar Fjordman prov på samma gnällspiksmentalitet, så typisk för Vattenelementets ständiga utgjutelser. Enligt Expressen behandlades han som en mördare under polisförhören. Här kan kan speciellt påminna om hans Mars i Fiskarna - martyrskapets patologi!

Den antike filosofen Herakleitos sade: "Den torra själen är den bästa."

9 kommentarer:

Rhi sa...

Tack för att du gräver fram murvlarna. Intressanta fynd du gör!!

Seaward sa...

Tack. Den enda invändningen man kan ha är att astrologin inte är idiotsäker: några klarar att hantera mötet mellan den rena höga Luften och den dåliga Fuktiga Luften (demoners och onda andars hemvist enligt antikt synsätt), andra gör det inte utan blir mentalt infekterade.

Anonym sa...

Skulle vara intressant med en mer seriös astrologisk analys. Men du är så affekterad att man själv börjar undra över fördelarna med tryckfrihet. Ser du verkligen inte hur du projicerar egenskaper på andra ("elaka, skeva tankar" osv) som du själv publicerar och det i samma andetag?? "Gilla sina medmänniskor", hallå??

Jag hade inte brytt mig om du inte gav astrologin -- ditt eget hantverk, men inte bara ditt! -- ett dåligt namn genom hur du tillåter dig att bära dig åt. Har du inten mäster som kan ta dig i örat?

Pappan (med bloggen Pappans murslev)

Robert sa...

Hoppas för i helvete att du kan försörja dig själv på denna dynga och inte belastar soc.

Seaward sa...

Om dig Pappan har vi redan talat tillräckligt. Dina besök med långa mellanrum är enbart för att klaga på språkbruk. Märklig grinolle du är som inte märker att dina problem med andras attityd sitter i ditt eget organ för perception.

Hade du verkligen följt bloggen med ett mått av uppmärksamhet hade du sett att det med jämna mellanrum produceras solida fynd. De lite mer lösliga inläggen bygger alla på empirisk grund. Vet du ens vad empirisk är?

Seaward sa...

Till allmänhetens kännedom. "Pappan" vill av någon anledning inte framträda under eget namn på sin blogg.

Det finns åtskilliga punkter i inlägget ovan som tyder på att hans angrepp just kan förklaras via Fjordmans ömma punkt "dissociationstendensen" som särar instinkt från rationalitet (Vatten/Luft) - jag kritiserar t.ex. Fjordmannen just för att enbart uppträda anonymt på nätet!

Pappan, sänd gärna över en mer exakt födelseuppgift än "född ungefär då Marilyn Monroe dog" (1962) ska du få se på seriös och avslöjande astrologi! (Notera hans identifikation med en kvinna, eller rättare sagt, hennes död. Lite freakigt? Skriv upp det.)

Kanske kan en bekymmersam månplacering förklara varför det du upplever som texternas "karaktärsmord" bekymrar dig så? Helt klart har du störningar i Vatten-elementet och då Marilyn dog i sideriska Kräftan 1962 är vi redan en bra bit på väg mot förståelse av din kverulans.

Den renodlade harmens tecken som soltecken har bloggen bekymrat sig över för dess oförmåga att se verkligheten för vad den är utan filtrering och färgning. En sublunär Sol, en fallen intelligens. Detta skulle perfekt förklara det idoga arbete med att definiera själen du bedriver på din blogg.

Lycka till i det arbetet, men bespara kommentarfältet exakt samma kverulans var gång du har vägarna förbi. Intressera dig för astrologin och sluta låtsas! (Jag misstänker den fula Saturnus i opposition mot en Kräft-Sol sommaren 1962 som basen för en viss monomani och fixering på ytans formaliteter.)

Anonym sa...

Kommentar till kommentatorerna: Nu har Siwert redan svarat förvisso men jag blir rosenrasande på denna imbecilla mentalitet som kan tecknas som en neddragen rullgardin. Jag har följt denna blogg sedan starten (i princip) och vad Siwert gör är att skruva isär ryska dockor. Han lyfter av lager efter lager och beskriver det dessutom. Och vad nästan alla kommentatorer missar är att läsa bloggens grundpelare i högerflanken. Tyvärr. Astrologin är enkom ett förklaringsverktyg: tydligast är väl liknelsen mellan om horoskopet tillhör domaren eller brottslingen!

För att ytterligare förstärka det hela och blotta mig själv litet: jag har ascendenten i lejonet och fick precis (!) reda på en gammal flammas födelseklockslag, vilket ger henne ascendenten i skorpionen. Gissa hur vår relation var!? (I övrigt är våra solar/månar speglar)...

Mvh/R.C.

Anonym sa...

Lustigt att detta inlägg och efterföljande diskussison ägde rum just den 5:e augusti - Marilyn Monroes dödsdag... :-)
S

Seaward sa...

MM:s dödsdag: Det kanske ligger något i det antika system som såg en förborgad mening t.o.m. i den enskilda zodiakala graden!
:-)

(Detta var ett logiskt feltänk men jag kunde inte låta bli... Med siderisk zodiak motsvarar naturligtvis samma kalenderdag olika gradtal i olika århundraden!)