Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 augusti 2011

Arga Oxen är aktiv (Om transiter)

[Efter en lättsam start övergår inlägget till en teknisk diskussion av Reinfeldts och Borgs onda öde såsom varslat av de antika spökplaneterna Rahu och Ketu (norra och södra månnoden). För den som missat deras avsevärda problem, se Expr, DN, SvD.]


"Ännu en bonde ihjälstångad", säger Expressen. Som potentiellt forskningsämne skulle man ju kunna återvända till frågan när södra månnoden så småningom lämnat kreaturets zodiaktecken och summera hur många bönder som drabbades av oväntad och dödlig aggressivitet hos tjur och ko.

Den södra månnoden gick in i Oxens tecken i juni i år och kommer att förbli där till den 23 december 2012. Södra noden indikeras i indisk astrologi av en avskuren draksvans, symboliserande straffet för den överträdelse i formen av hybris som den norra månnoden (drakhuvudet) gjorde sig skyldig till lite tidigare i berättelsen.

Så människan har nu fått djuren mot sig också i dessa yttersta tider? Ja, med tanke på hur köttindustrin beter sig verkar det rimligt att de demoniska noderna nu kanaliseras genom människans föda under detta 1½ år!

*****

Även människor med planeter i Oxen kan tänkas bete sig irrationellt under denna tid när månnoderna långsamt sveper genom Oxen/Skorpionen. Jag föreställer mig att noderna fungerar som förstoringsglas för de medfödda planeterna, men ta mig inte på orden! Rahu och Ketu är de jag har minst erfarenhet av.

Men ta gårdagens placering, cirka 27°18' under tidiga eftermiddagen, då Reinfeldt och Borg räddade ansiktet genom att dra tillbaka det femte jobbskatteavdraget med hänvisning till omvärldens skakiga ekonomi.

Detta skedde den sista dagen Solen i transit löpte genom Reinfeldts soltecken, den lunära Kräftan och just som Månen gjorde entré i jupiteriska Fiskarna.

I Reinfeldts horoskop ligger den giriga norra månnoden tillsammans med "lätta pengarnas" Jupiter i pengarnas tecken Oxen och därtill - ve och fasa! - i nionde huset för den höga filosofiska målsättningen. 

Ord är överflödiga för den här mannens nivå på tänkandet, hans livsfilosofi... Det är ett brott mot allt förnuft att någon med så låga ideal kan nå en sådan maktposition! Uppenbarligen har svenskarna tjänat ihop till en spegelbild av deras egen mentalitet, ungefär som när de felfördelade (från Versailles-freden) tyskarna fick sin Hitler, en man som lovade dem upprättelse...

Enligt indisk teori verkar transiter på födelsehoroskopets hus när de passerar genom dem, men extra tydligt när huset sammanfaller med planetens härskartecken eller tecken för upphöjelse. Fast de Fouw & Svoboda inte nämner det i sin förträffliga bok "Light on Life" bör det omvända gälla: samma planet verkar till det sämre för husets del under passage genom sina fiendetecken samt tecknet för sitt fall. Även husen som aspekteras av planeten går igång i linje med husets potential i födelsehoroskopet.

Denna metod gäller först och främst de stora ödespenslarna Saturnus och Jupiter. Redan ovanstående korta regler ger en mängd hus att hålla reda på. Här krävs förstås ett äkta horoskop med känd födelsetid och en djup kännedom om hur hög potential vart och ett av de tolv husen har. Ödet finns med från födelsen, och transiterna är en fuskmetod för att ta reda på när "tiden är liden". (Den kompletta metoden involverar planetära cykler - dasas.)

Författarparet nämner inte ens månnoderna fast också de är långsamma och därmed tunga "ödespenslar". Från Norge-horoskopet, dess planetära cykler och transiter vid tiden för massmordet sommaren 2011, kom jag dock till slutsatsen att månnoderna var aktiva i skyn och att "födelsehoroskopet såg dem". Författarna nämner flera exempel på indiskt tänkande som beaktar en dubbelriktad verkan mellan födelsehoroskop och det som "ligger i tiden".

Enligt samma resonemang kunde man alltså ha förutsagt att Fredrik Reinfeldt skulle hamna i blåsväder f.o.m. första veckan i juni i år då södra månnoden nådde fram till Oxens 30e och sista grad, där han för övrigt har sin materialistiska filosofi: Jupiter i Oxen.

Jag vet inte hur petig med dagar eller veckor man kan vara här, det handlar dock om 1½ år av en den "bestraffade" södra noden i samma materialistiska tecken där Reinfeldts hade sin sjukliga girighet (norra noden) vid födelsen.

Men ett tecken på precisionen är påminnelsen i SvD (länk ovan) att Reinfeldt inte en enda gång nämnde mantrat jobbskatteavdrag i sitt tal under Almedalsvecken den 4 juni - detta är två dagar före "den avklippta draksvansen" nådde hans kritiska karriärpunkt med den hybrisartade kombinationen av Rahu och Jupiter i pengarnas tecken!


För enkelhets skull kan man konstatera att det bara dröjde från juni till augusti innan Ödet tvingade honom till offentlig avbön om jobbskatteavdragsfilosofin, detta vederstyggliga instrument som han och Anders Borg låtsats ha varit metoden för att skapa mer jobb men som i själva verket bara varit en metod att öka klassklyftor och föra över mer pengar till de som har det gott ställt på bekostnad av andra som mer och mer permanentas i utanförskap.

Det är uppenbart att Reinfeldts medfödda kombination av "lätta pengar" och överdriftens/hybrisens Rahu är fullständigt på tok för mycket. Mannen är en vettvilling i sin ekonomiska självförljugenhet. Och nu var tiden för "bestraffaren" Ketu att sätta stopp för hans ekonomiska filosofi... Astrologin stämmer här perfekt med verkligheten.

"Bestraffaren" Ketu har naturligtvis också den stora och globala implikationen för Reinfeldt eftersom hans "lätta pengar" (Jupiter) befinner sig i nionde huset för utlandet. När Ketu kommer på besök och stör hans egna orättfärdiga ideologi behöver han bara skylla på "nionde huset", dvs. omvärldssituationen! (Se DN-länken ovan, Reinfeldt i action pekandes finger mot andra länders ledare!)

*****

Jag kan inte avgöra huruvida gårdagens tillkännagivande om att nästa jobbskatteavdrag läggs på is ska kopplas till Solens och Månens positioner under eftermiddagen. 

Men det är frestande: Solen i Reinfeldts 11e hus för ideal liknar mycket hans 9e för filosofi: ren materialism tecknas även från Solen i Kräftan eftersom 11e är 2a ekonomihuset räknat från 10e karriärhuset och Solen står för fullhet - utan "irriterande" inskränkningar från t.ex. ansvarstagandets Saturnus.

Den senare anser Reinfeldt vara sin fiende genom att ha den i onda sjätte huset - här stämmer Reinfeldt på pricken in på min test av drygt 50 moderata politiker av vilka inte en enda var född i Stenbocken, Saturnus tecken, tecknet som tar ansvar! Reinfeldt älskar oreglerad marknadsekonomi, dvs. en jupiterisk filosofi som inte bryr sig om solidaritet med andra eller ansvar överhuvudtaget!

När Månen under gårdagen går in i Fiskarna är det med andra ord som Solens disponent Månen nu själv kommer att disponeras av Jupiter, en Jupiter som för närvarande står under kontroll av "Bestraffaren" Ketu! 

Och vad händer då? Ja inga besked om fler frivola jobbskatteavdrag i varje fall!

Hade jag kunnat förutsäga dagen för Moderaternas (regeringens) kursändring utifrån Ketus passage genom Reinfeldts expansiva nionde hus (1½ år lång passage), preciserat till Kräftans period (Solens passage för berättelsen om att få max ut av sitt arbete) och kanske t.o.m. en av dagarna då Månen återknöt till sin disponent Jupiter (dvs. Månens passage genom Skytten eller Fiskarna)?

Naturligtvis inte! Men en yrkesastrolog, avlönad för att noga följa sin herre (eller dam), att på helhet engagera sig i dennes alla problem och frågor och analysera himmelen i enlighet med dessa, hade kanske kunna hitta de "bästa" dagarna för att gå ut med meddelandet att staten måste hålla hårdare i sina finanser. Och detta skulle då ha varit just bl.a. gårdagen, då Reinfeldt och Borg lade sig på sin allra mest bekymrade min och meddelade folket hur ansvarsfulla de är som slutar snedbalansera samhället ännu mer!

*****

Anders Borgs födelsetid är inte känd, men han har Månen i Oxen vid midnatt och jag har i föregående inlägg argumenterat för en födelse före klockan 15.00.

Månen är en så viktig planet att också Borg måste vara lika berörd av nodernas passage genom den sataniska axeln dessa 1½ år. Mänsklighetens själva materiella substrat står nu och skakar - det är vi äntligen fattar att vi skadat naturens balans, vi gick denna sommar in i extremvädrets tid även i Sverige och detta förstås för att nationen har olycksplaneten Mars i Oxen och dessutom i det onda dödshuset. Och det handlar om pengar och trygghet - som vanligt i det här ofilosofiska och materialistiska landet.

Men eftersom Borgs horoskop saknar tid och en ersättningsascendent baserad på Månen (Chandra lagna) inte duger mycket till, går det inte att meningsfullt diskutera hur nodernas transit påverkan hans hus/livsområden. Tillämpar man samma resonemang som jag gjorde i Norge-horoskopet där medfödda Saturnus från Vattumannen "fick syn" ena noden då den kröp in i Skorpionen, gäller samma för Borg. 

Här är det istället olycks- och turbulensplaneten Mars som i Vattumannen ständigt attackerar Anders Borgs psyke, med effekten att hans tamasiska tecken är mer skitnödiga än någon människa borde behöva utsättas för. I föregående inlägg kallade jag hans horoskop lätt paranoiskt och då inte i ordets ursprungliga bemärkelse (översinnligt medvetande) utan som vi numera förstår det, hysteriskt anspänd och hör missljud överallt. Allt är en källa till att frysa situationen. En så oexpansiv människa, Solen i Skytten till trots!

Borgs medfödda Mars attackerar således psyket (Månen) i Oxen och det blir naturligtvis inte bättre när tiden kom (i juni) då "bestraffaren" Ketu nådde Oxen. Både Borgs och Reinfeldts medfödda storkors i Mörkrets kvalitet vaknar nu till liv. och Reinfeldts kanske mer än Borgs eftersom han bär på hybrisens brännmärke, Drakhuvudet Ketu invid lätta pengarnas Jupiter.

Inse, den här moderatregeringen har totalt havererat och Reinfeldt straffas nu av ödet för sin orimliga monetära filosofi där det skulle ge fler jobb åt att straffa ut långtidsarbetelösa i jobb utan lön, jobb som skulle uppkomma genom att ge skattelättnader åt dem som redan hade nog!

Detta är en sinnesjuk plan värdig en doktor Mabuse, och ödet låt Reinfeldt vingla runt i sin halvdant intränade statsmannaroll. Men nu gäller vägs ände, enligt stjärnorna.

*****

Tillägg.

Lustigt nog har jag redan förutsagt dessa turer, men inte via planeternas transiter utan genom den kinesiska astrologins helt avvikande system. Där får man "färdiga svar" att applicera på frågorna och innan jag förutspådde Reinfeldts elände under höstkvartalet (hoppfullt uttryckt som regeringens upplösning), noterade jag att Reinfeldts sommar skulle utmärkas av fördoldhet bakom en stram gränsdragning. 

Här kan jag bara tillägga att kinesernas system är kusligt - för vad detta omen talar om på ren bokstavsnivå är just ekonomiskt snåla gränsdragningar! "Att leva sparsamt för att klara i sig om tiderna blir ännu värre." Om Reinfeldt praktiserar den snåla gränsdragningen under sommaren gör han i det läget rätt, säger den kinesiska visheten. 

Men då jag inte är Reinfeldts hovastrolog (och aldrig skulle vilja bli det), lade jag ner för lite möda på prognosen och missade den uppenbara kopplingen till det aviserade jobbskatteavdraget. Helt enkelt för att det var en prognos för sommarkvartalet då regeringen hade stängt...

Samtidigt kan ju vi konstatera att Reinfeldt därmed ger upp sin egen myt om att jobbskatteavdrag skulle få Sverige på fötter och minska arbetslösheten. Hela hans arbetslinje var en enda korkad ideologisk dagdröm. Men det är så typiskt Solen i Vattentecknen: de fantiserar för mycket för att ha så här ansvarsfulla poster. Låt dem bli konstnärer eller VA-konstruktörer som håller vattnet rent och rinnande. Sol-Skorpionerna har också en sjusärdeles förmåga att kamma hem Nobelpris i litteratur...fast det är bestämt konstnärskap det med.

9 kommentarer:

Anonym sa...

https://www.flashback.org/t1627606

Kan det astrologiskt utrönas huruvida pojken ljuger eller talar sanning?

Seaward sa...

Givet exakt födelsetid - ja, troligen. Jag gör emellertid inte "önskningar" på den här bloggen.

Anonym sa...

Hej!

Skiljer det sig så mycket mellan programmen, eller kan det bero på min inställning? Den 23 december ligger Ketu i mitt program (Kairon 3.6 för Mac) opposit Algol [Algol 02 19' 09" / Ketu 01 36' 52"] medan den södra månnoden övergår i Väduren först den 14 januari 2013 klockan 13.14 (jag har petkollat). Eller har du bara 'snabbcheckat' och gjort ett överslag?

Jag har valt Sidereal Zodiac, using Anayamsa [sic!] Geocentric Calculation Lahiri (Robert Hand)

Mvh/R.C.

Seaward sa...

Din uppgift stämmer med programmet ZET. Jag tryckte ut några års planetära rörelser med programmet ASTROLOG ("Sideriska ingresser" i bloggens högerspalt). Det var denna uppgift jag konsulterade.

Vid närmare granskning visar sig ASTROLOG ge två sätt att beräkna noderna på och grundinställningen var "Mean Node". ZET och din programvara använder istället "True Node".

Men som jag sade i texter är noderna det jag kan minst om. Det här blir ett utmärkt tillfälle att läsa på lite mer. Det finns uppenbarligen två "skolor" i frågan om hur noderna beräknas!

Seaward sa...

http://www.mollysastrology.com/astrology-tutorials/true-node-mean-node-north-node

Den här korta beskrivningen av skillnaden mellan den antika "Mean Node" och den moderna, überprecisa "True Node" följs av 71 läsarkommenterar (som jag inte gått igenom). Här lär det finnas argument för och mot båda typerna misstänker jag...

Seaward sa...

Molly's Astrology innehåller en artikel som i mina ögon är en massa svammel om nodernas ockulta betydelse. De liknar i hennes berättelser överhuvudtaget inte den indiska traditionen. De många kommentarerna tillförde ämnet ingenting.

MEAN NODES rekommenderas på detta indiska forum:

http://www.indiadivine.org/audarya/vedic-astrology-jyotisha/293732-true-mean-rahu.html

Jag skulle välja denna metod om det inte var för att ZET inte har den enkla, antika typen av nodberäkning (retrograd genomsnittsrörelse). Första dåliga saken med det programmet...

Den antika enkla metoden (Mean Nodes) knyter an kusligt väl till Maya-kalenderns omstart vid midvinter 2012... Det här måste studeras mer.

Anonym sa...

Tack för informationen!! Molly (tropisk) påpekar dock något jag har blivit kallsvettig över tidigare: att noderna ibland med True Node-beräkning INTE är retrograda, "vilket de ju alltid är". I min inbilskhet trodde jag att något ej stod rätt till då Rahu & Ketu saknade R för retrograd på vissa kartor i Kairon. Tanken slog mig också vad gäller Mayakalendern, även om differensen i så fall tycks vara två dygn. Men likväl ställer det enligt mitt förmenande till en hel del i tolkningen i förhållande till den/det som horoskopet ställs för. Lite som de 80% som är lyckligt ovetande om sitt korrekta soltecken... Det kanske är en för grav jämförelse, men i vissa fall hamnar ju axeln då (beroende på läsart) i två separata lägen. Prekärt. (Å andra sidan köper jag ju lätt 12 x 30° i matrikeln vilket renderar vanskligheter som man börjar titta på den verkliga stjärnhimlen - så jag har nog besvarat min egen oro här och faller till föga för ditt förhållningssätt med Mean Node!) Skall kolla mina inställningar...

Mvh/R.C.

Seaward sa...

Jag kan bara inflika att indisk tradition ju betraktar Rahu och Ketu som helt passiva - de kastar inga aspekter och blir aktiva bara i kombination med en planet. Eftersom indisk astrologin inte är "decimalhysterisk" utan tänker symboliskt, innebär detta att nod och planet anses kombinerade så länge de delar tecken.

När noden hamnar i ett helt annat tecken, är det förstås ett gyllene tillfälle att testa respektive världsbild (för detta handlar om en skiljelinje mellan det artistiska och det teknokratiska sinnelaget även inom astrologin).

Jfr de gamla förkristna babyloniska horoskopen, vars beräknare inte ens brydde sig om att ange gradtal för alla planeter, "Venus i början av Väduren", och bara angav gradtal för Sol och Måne.

Uppenbarligen hade antikens stjärnskådare ögonen öppna för större helheter än de den "merkuriska" mikrometermänniskan längre kan uppfatta. Vi tror vi är mer precisa men har glömt vad vi tittar på! (Och där avslöjade jag min position i frågan om konst vs. teknokrati...)

Seaward sa...

PS. PC-användare med ZET: programmet har val av True/Mean Node - det finns under Settings / General Settings.

Jag glömde leta där, de flesta inställningar görs på sidorna som visas vid dubbelklick på programytan.