Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 juli 2011

Tom Hanks & Julia Roberts. Inte sant.

Tom Hanks har skrivit manus och plöjt ner 260 miljoner i en film som folk inte vill se (AB).

Det såg säkert bra ut på pappret. Men kanske är både Tom Hanks och Julia Roberts utnötta och överåriga ansikten nu. Senast jag såg något med honom var den makalöst tråkiga Da Vinci-koden och det senaste med henne var också ett sömnpiller, någon patetisk spionhistoria från 2009 om ett storföretag som försöker stjäla receptet till hårschampo från konkurrenten! 

Fatta hur lågt väst sjunkit när Marknadskapitalismen inte ens ifrågasätts för dess brott mot människorna och t.o.m. får tjäna som arenan för fabricerad spänning! Men hur spännande är det att konstruera en spionrulle runt en schampoflaska! Luktar det inte produktplacering lång väg? (Borde kollas upp.)

I sin roll som spion såg Julia Roberts bara trött och sliten ut. Hon har inte benstomme för att göra ungdomliga roller hur länge som helst, och något annat kan hon inte pga. den stenhårda casting hon varit utsatt för. Min bästa gissning är att hon likt Greta Garbo lämnar branschen inom kort. Jag kan inte se henne göra några karaktärsroller som äldre dam.

Men jag förstår hur den sluga och materialistiska Tom Hanks såg på saken - han är spindeln i nätets innersta krets på kartan här under.  Vi vet redan att Månen i härskarläge i Kräftan har ett oändligt behov att mätta sin mage, en klassisk position för affärsmannen som letar möjligheter till storkovan dygnet runt.




Genom att lägga ut Julia Roberts på ytan (den yttre planetkretsen) och låta henne fronta eller agera som ansiktet för sitt dyra filmprojekt hoppades han på muchos dineros i kassan. 

Hon har ju varit något av en pengamagnet tidigare med sin ofattbart rikedomsansamlande kombination av kvinnlighet (Månen), publiktycke (Månen), Venus (skönhet/pengar) och Jupiter (gigantiska och lättförtjänade rikedomar). 

Tom Hanks, själv en Lejonascendent med öga för stora satsningar har mjölkat de billigaste sätten att tjäna pengar tidigare - vem sympatiserar inte med en förståndshandikappad?

Och vem (i USA) känner inte patriotismen svalla när astronauterna mot alla odds kommer tillbaka vid liv. Listan på säkra kort kan göras lång...

Men nu har han redan för genren gråtmild sentimentalitet använt Meg Ryan två gånger om (Sömnlös i Seattle och Du har mejl) och ingen av dem har blivit yngre. 

För att göra den mest grovhyvlade astrologiska tolkning som tänkas kan, vill jag föreslå att det är begränsaren Saturnus som satt käppar i hjulet för hans senaste filmprojekt. Den passerar sedan 9/9 2009 genom Jungfruns tecken, vilket vi i världen har sett genom en oerhört privatistisk och snål vind.

En del har drabbats hårdare än andra av den kärva avmagraren - genom dess passage genom Fredrik Reinfeldts Jungfruascendent har hans lycka vänt och folk börjar nu se att han tar livet av stora delar av Sverige och dess beprövade välfärdsmodell med sin vädjan till den privatism och monetära egennytta som det här tecknet bland många andra bättre sidor tyvärr också står för. Saturnus sätter alltså punkt och ifrågasätter alla med planeter i Jungfrun under några år.

Och effekterna stannar inte vid Jungfrun. För med den långsamma och tunga Saturnus ska resultat märkas även i de tecken Den Långsamme aspekterar. Och så faller det sig att Tom Hanks för närvarande utsätts för Saturnus vediska 60-gradersaspekt, han föddes nämligen med en Saturnus i Skorpionen som opponerar sig pengarnas planet Venus i härskarläge i Oxen. 

Eftersom Saturnus och Venus är planetära vänner har han tidigare i livet uppvisat en i mina ögon besvärande politisk korrekt näsa för "säkra" filmprojekt som alla haft förutsättningar, ja haft som enda ambition, att nå en stor publik och dra in pengar. 

Om jag nämnt att kvinnor med den långsamma Saturnus i aspekt mot skönhetens Venus tycks bevara sin ungdomlighet långt upp i åren, måste det sägas om Tom Hanks att han gick från gänglig pojke till gubbe i ett enda steg! Iakttagelsen och varaktig ungdomlighet gäller också män.

Men nu aspekterar således åldermannen Saturnus sitt eget natala läge och stryper hela den sataniska axel som enbart koncentrerat sig på materiella ting! Tiden har kommit för Tom Hanks att börja djupna och inte tramsa runt och leka med tanken på att återförena ABBA som ett lukrativt projekt (skräpnyhet i någon skräptidning nyligen).

Julia Robert har också ett inflytande från Saturnus i sitt liv för närvarande eftersom hon föddes med den i Fiskarna. Hon genomgår således just nu 2½ år med en Saturnus i opposition till det natala läget och i teorin bör detta innebära kännbara dröjsmål, förväntat flyt som uteblir eller andra effekter längsmed Saturnus linjer.


1 kommentar:

Anonym sa...

vilket dravel