Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 juli 2011

Timbro, samma låga division...

Kort efter Svenskt Näringslivs fabulöst verklighetsfrämmande kritik mot den "olönsamma" humaniora kommer nästa praktlögn från de sataniska dyrkarna av Penningen per se

Nu är någon erbarmlig sate från "tankesmedjan" Timbro som kallar sig projektledare som försöker vinkla ett amerikanskt material till att även svenskar "på marginalen" (läs: fattiga) har något att vinna på amerikansk nyliberalism (AB).

Nog för att jag nyligen formulerade en bloggrubrik, "Svenskt Näringsliv: Lär av Amerika", men att Timbro så väl praktiserar satanism, dvs. likt Djävulen vänder alla utsagor bakfram och ger Lögn tillbaka, det imponerar! 

(Diabolos = att slunga ifrån sig. Att Satan också vänder allt bakfram ligger underförstått i traditionen.)

Egentligen finns det inga skäl att ta artikeln på allvar, genom Guds Försyn (förutvetande) har den här sorgliga projektledaren redan från början taggats som opålitlig som synden själv. 

Han föddes under namnet Lerulf! 

En gång till så alla är med: Ler-ulv, en ulv av lera, en falsk fan som söker snärja andra i materialismens träsk, få också dem att sälja sin själ till Djävulen för lite Judaspengar? 

(Se hur 30% av svenskarna bedrog sina landsmän för parodiska fickpengar från Reinfeldt, tvärlurade eftersom det är ett mycket litet fåtal som skrattar åt dumheten hos medelklassmoderaterna.)

Vågar vi räkna med att namnet Lerulv korresponderar med en motsvarande nivåsänkning på himmelen vid dagen för hans födelse? Kanske ett vadande i den materialistiska gyttja som Jord och Vatten, sammanrörda, leder till?

Skriv upp det!


Poetisk rättvisa kallas sådant här! Antikens uppmärksamma människor upptäckte att Ödet verkligen återberättar våra liv, projicerade mot himlavalvet. Det är förstås vi, människorna, som använder vår egen INTELLIGENS, för att upptäcka att så förhåller sig.

Astrologin bekräftar Platon, den verklighet många tror är objektivt given, är i själva verket en idé! Och idén som ovanstående "himmel" synliggör är den av en fattig, fallen, idésvag stackare. En så kallad materialist.

Månen med Venus i Stenbocken för en blind, lagisk tilltro till penningen som yttersta makt och mening med livet. Solen i Fiskarna leder ibland till fullständiga blindgångare eftersom de har Solen/intelligensen sänkt ner under Vatten, dvs. sätter sig sublunära snarare än himmelska mål. Inte bara bidrar de inte med något reellt för mänskligheten, ibland är de också sirener från havet som lockar ärbara själar till att underprestera. 

Den "upphöjda" Venus i Fiskarna bör beaktas här, varför sägs Afrodite "renodlad" i just Fiskarna? I något sammanhang har jag föreslagit att det är här syndaren rentvår sig, men traditionen om sirenerna som lockar sjömän med en inre tomhet och sinnlig hunger att kasta sig ner i havet, berättar om en annan sida av Venus.

Den här lerulven har långtifrån någon upphöjd Venus - i någondera bemärkelsen - utan en jordbrun och materialistiskt orienterad kärlek. Kopplad till sinnelagets Måne är det för pengar (Venus) hans hjärta klappar, särskilt som Stenbockens disponent står involverad i något av det fulaste drama som tänkas kan. 

Fredrik Reinfeldts privategoistiska Jungfruascendent återkommer här som basen för Timbro-mannens hela underliggande attityd bakom det penningfixerade psyket: Mån- och Venusdisponenten Saturnus är en naturlig illgärningsman men ska som penningens disponent betraktas neutralt. 

Neutral är däremot inte den andra illgärningsmannen Mars, som via delat tecken angriper psykets och penningens disponent! Och detta alltså i privategoismens tecken Jungfrun. Det är samma katastrofplanet (Mars) som stiger i öster när Olyckan Reinfeldt drabbade Sverige. 

Vilka var svenskarnas synd för att de i den utsträckning som skedde 2006 skulle ta emot Fan själv med öppna armar? Förstod de inte att den inkarnerade djävulen genast skulle börja bryta sönder ett gott (om än inte särskilt spännande) samhällssystem och introducera den amerikanska misären i Sverige? 

Svenskarna - i synnerhet i Stockholmstrakten - är dumma som kor. Alla söker de hålla sig väl med den verkligt penningstinna eliten genom att strypa sin egen tankeförmåga och ersätta med ja-sägarmentaliteten. För att fullborda livslögnen söker de därtill konsumera så dyra framgångsmarkörer de någonsin kan. "Living the dream." 

Sanningen är att medelklassen, nästefter samhällets svagaste skikt, blir nästa offer för den råa marknadskapitalist Djävulens springpojkar Reinfeldt och Ler-Ulven saluför. 

Det rovkapitalistiska systemet bygger på att allt färre genererar allt mer vinst och att allt fler hamnar i en spiral som rör sig i motsatt riktning. Det förunderliga är hur självförljugenheten göra att man tror på detta system in i det längsta! Rovkapitalismen är en tidsinställd bomb eftersom den polariserar samhället. Den är helt enkelt falsk redan som teori.

*****

Notera också de tre horoskopen för Svenskt Näringslivs primära representanter i samband med årets intellektuella magplask, humanioradebatten som ytterst var ett klantigt försök att kanalisera svenskens tankar än mer mot enbart Penningen, och polarisera nyttigt yrkeskunnande mot "värdelös", högre intellektualitet. 

Alla tre rösterna från SN röjde det degraderande Jordelementet som alltid, när det tar över, leder till en brist på ideal, en prosaisk och ointressant psykologi och en skrämmande fixering vid enbart det materiella, det praktiska. 

Tyvärr utgör Jord hela 25% av astrologins grundläggande "färgschema" och det betyder att mänskligheten alltid kommer att slåss mot den andliga dödhet som landets nuvarande statsminister så skrämmande uppvisar med sin Persona i Jord och rollspelets herre (krämaren Merkurius) sjunken i ett Vattenhus.

Timbro-mannen behövde vi inte ens studera till hans lekamen, ödet varnade för honom redan genom namnet Ler-ulv. Och horoskopet säger exakt samma sak.

*****

Se också dagen då väst kastades in under Satans välde: borgarnas stormning av Bastiljen. Här dog religionen, och diverse perversioner som passerat för "upplysthet" introducerades i väst. En rent imbecill överbetoning av Jord och Vatten i horoskopet för den dagen. 

Vi talar om stora evolutionära och devolutionära rörelser här, och det finns naturligtvis fler milstolpar på det sluttande planet som lett fram till detta västerland, med dess fullständiga besatthet av materia och allt sämre förmåga att planera för mänsklighetens framtid. En definitiv spik i kistan var när vårdagjämningens precession öppnade för 2000 år i Fiskarnas (Vatten-)tecken. Det skedde på 200-talet.

Som jag ser det, kan bara en födelsetimma i Eld eller Luft rädda en sådan födelse och ibland inte ens det - borgarpöbeln påbörjade sin marsch mot Bastiljen med vandraren Tvillingarna stigande över Paris östra horisont. 

Själar som återföds sådana här dygn blir med få undantag "nyttiga idioter", dussinmänniskor som tidigt i sina liv naglas fast i samhällsmaskineriet och mer eller mindre trofast utför sina plikter ett liv. "Ingen ära, inget klander", sade de gamla kineserna om dussinmänniskans lott.

Och inse: Marknaden vill ha dig till dussinmänniska. Så smörjer du, enkla medelklassare, deras hjul. Du tror kanske att villaköpet fört dig någonstans i livet och det har det - men bara geografiskt och i din föreställning. Allt du gjort är att kämpat dig till några årtionden av pseudoliv som du måste betala tillbaka i ett annat liv.

I ett tredje liv kanske du slutligen börjar producera något originellt, något av bestående värde för mänskligheten. 

Dessa är spelreglerna för själars evolution, det har jag från välinformerade källor.

Under tiden kan man försiktigt börja bekanta sig med den dystre västfilosofen Schopenhauers insikt om livet som blind vilja till mer av samma vara. Han anade inte hur snärjda i ekorrhjulet borgarna skulle vara lite längre fram i Europas historia!


Schopenhauer var visserligen homosexuell, men det må vara honom förlåtet givet hur svårt det är att pricka in alla rätt i en omgång av livets spel. Det intressanta här är att se hans födelsehimmel dominerad av illuminerad Luft, inspirerat tänkande!

Det går inte att vara dränkt i gyttja och samtidigt tro att man vet vad man håller på med. Schopenhauer ÄGDE övervåningen (den supralunära sfären), och kunde därför se. Platon hade med glädje välkomnat honom som en perfekt filosof-konung, och det är förunderligt att se Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström komma Schopenhauers himmel så nära men sedan stupa på det för vilket hans hjärta (Solen) klappade!

Jag blir lätt tagen av att upptäckte den astrologiska tonarten hos denne mäktige tänkare (låt vara att han fick sin inspiration från de indiska filosofierna) efter att bara några dagar tidigare grovt felbrubricerat en artikel om själsprojektioner (animus/anima) och redogjort för en egen som kom till mig i drömmen i skepnaden av Cindy Crawford. Studera gärna hennes och Schopenhauers himmel, i synnerhet det 9e huset för högre medvetandefakulteter. 

Nu börjar vi tala astrologi på en nivå som fullständigt lämnar den verklighetsbeskrivning Sverige satt sig, trots att Solen med Jupiter i Vattumannen ser så bra ut i nationalhoroskopet av 1974. Problemet med svenskarna var och är att man underblåser det mediokra i folksjälen (Folkkynnets Måne baserad på Oxens materialism och monetära fixering). 

Den härskande socialdemokratin stympade Maslows behovstrappa och i Sverige, under socialdemokratin såväl som under den borgerliga rövarregeringen som stjäl från de fattiga för att ge åt de rikare existerar inget självförverkligande bortom de materiella basbehoven. 

Här flyttas istället Penningen bara upp stegvis på pyramiden och byter ytliga attribut. Vi går från IKEA-möbler till möbler från Dyra Butiksgatan. Maslows tanke om vidgade vyer inträffar aldrig i Sverige, folket slutar utvecklas andligt (penumatiskt) redan i den orala fasen (Oxen = mun, att konsumera)!

Är det därför tre teknikdoktorer som förfasar sig över humanistiska ämnen låter som efterblivna tioåringar när de skriver årets absolut mest pinsamma debattartikel i samma anda (penuma) som dessförinnan Svenskt Näringsliv? 

Se dessa tecken i tiden och vet att det här landet är svårt sjukt. Här sitter t.ex. undertecknad och har inte kommit på en anställningsintervju på två år eftersom rekryterare naturligtvis inte håller högre nivå än de tragikomiska horoskop - med undantag av Schopenhauers - vi här berört. 

Det krävs karaktärsstyrka att vara normalbegåvad i ett land av lilleputtar som alla tror de är stora hundar! Jag sätter min lit till att Nya Socialdemokraterna - vars födelse jag identifierade med marknadsliberala Mona Sahlins avgång - kommer att realisera det löfte om nytt och högre luftrum som detta horoskop tecknade. Att Ödet hör bön visar också det slutliga valet av Håkan Juholt. Luften återfanns i rikt mått även där.

Svensken måste bli en idémänniska. Nationalhoroskopets Sol och Jupiter i Vattumannen (Luft) tycks ännu inte ha genomsyrat folkdjupet (Månen). Men när så sker kommer hon lättare att identifiera den reinfeldtska privategoismens deprimerande anlete, hur det än söker sminka sig - och undvika det.



Inga kommentarer: