Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 juli 2011

SvD & megafonmentalitet

SvD:s Per Gudmundsson sysslar naturligtvis inte med det journalistiska uppdraget, att informera allmänheten i sakfrågor. Han är bara på plats som politisk chefredaktör för att plugga borgerlighetens patenterat verklighetsfrämmande föreställningsvärld.

Myten, i vilken det är rätt att binda underklassen i statssubventionerade hushållsnära tjänster istället för att som socialdemokratin ge hela folket en chans att höja sin och Sveriges kompetensnivå. Mot Juholts öppna samhälle, med "ståndscirkulation", där söker Gudmundsson stänga dörrarna! Han är utifrån sina åsikter en uppenbart skamlig människa vars horoskop noga måste granskas. Sakta men säkert hjälper oss faktiska fall att komma på god fot med zodiakens zoologiska kreatur!

Tidpunkten är förstås okänd, men låt oss ta den indiska substitutascendenten på största allvar. Låt oss tänka oss att detta faktiskt är Gudmundssons faktiska födelsehimmel, med de ytterligare budskap som kan utläsas då planeter finner sina världsliga avstampspunkter - de tolv husen eller livsområdena:


Jag tänker inte i detalj beskriva varje intryck utan använder det språkbruk och de referenser bloggen ofta återvänt till i det förflutna.

Personlighetens platshållare först, vår substitutascendent Månen.

Sinnelagets Måne är skadad i Stenbocken, den saknar empati. Empatin, modern och hemmet står opposita Kräftan för.

Nu verkar genom Gudmundssons liv emellertid ödet på att försöka lära honom att vara mindre kallsinnig inför de sämst lottade, själv identifierar han sig som synes med stengetterna, makten och världserövrarna. Men med pengarnas planet i ständigt hungrande Kräftan finns åtminstone ett ämne som kan få honom att fundera över massorna (Kräftan = det ansiktslösa folket) och det är att de kan förtjäna sin slant som slavar till överheten/Stenbocken. 

Här uppstår en lerbrun (rent materialistisk) koppling mellan ett dött Jordtecken som för sin blomstring beroende av en arbetande underklass och just samma underklass, illustrerad av Kräftan, som händelsevis också representerar kvinnoyrken som de hushållsnära tjänster Patriarken och Härskaren Stenbocken så gärna knyter till sig. 

Redan i denna mest elementära läsning av zodiaken med Månen i maktidentifikationens Stenbock ser vi hur Gudmundsson tänker...

Men det blir värre, mycket värre!

För närmare besked om exakt hur mycket av sin själ (Månen) Gudmundsson sålt till Djävulen och världen, hur mycket av Månens eller sinnelagets förmåga att reflektera över Solen, livet och meningen med allt, måste vi uppsöka psykets disponent - dvs. Stenbockens planetära härskare Saturnus.

Jag har många gånger kommenterat rättrådighetens planet Saturnus och hur den "föll" ner i inskränkt egocentrism strax efter mordet på Martin Luther King 1968 och sedan passerade genom detta dess absolut minst tillräkneliga läge till en bit in i 1971. 

Ibland har jag fått mothugg från läsare som haft något enstaka gott intryck av en person född detta år och naturligtvis döms inte en hel "subgeneration" ut till sista man. Men vi har här ett släkte på jorden som inte märker hur förfallna in i sin egen subjektivitet de är. Det här ger riktigt dåliga forskare och jag tror forskningsfusk ska knytas till den här objektiva planetens oförmåga att förhålla sig nyktert neutral till individens med nödvändighet partiska perspektiv. 

Gudmundsson härbärgerar alltså ett psyke - ett inre sinne med uppgift att koordinera sina intryck av omvärlden med sina minnesbankar - som på ytan representerar den yttersta opartiskhet (Stenbocken tillhör zodiakens avslutande tredjedel av universalister - de som söker allmängiltiga lösningar) men i själva verket är han bara en personalistisk egocentriker. 

Den här sortens människa kan alltid avföras från dagordningen! Under vissa dagar perioden 1968-71 föddes faktiskt demagoger, informationsförstörare, falska människor. Efter en granskning av sekundära indikationer på himmelen måste Gudmundsson sägas tillhör det här skamliga släktet av människor som varken kan eller vill se vad som bäst gagnar ett land, ett folk eller en enskild sakfråga. 

Han har alltför mycket smörja med sig i bagaget - och med bagage avses såväl attityder medförda från barndomshemmet och skuggor från ett än mer avlägset - hans egna illgärningar i tidigare liv.

Kanske är det därför det här sunkigt materialistiska mellanhavandet mellan överhet och underklass (Stenbock och Kräfta), där båda våningarna försiktigt känner på varandra via Penningen (Venus) som enda koppling, dock utan att den dåliga överheten någonsin kan släppa sina anspråk på att vara ariern (Väduren), den bättre (fast Aries i själva verket är den minst utvecklade!), kanske är det pga. skuggorna från det förflutna, denna sörja är det enda goda som finns att säga om horoskopet.

De andra notabla lovar ännu mindre gott från den här individen som jag frankt talat är glad att inte känna. Det är ingen trevlig person.

Solen i Lejonet ger härsklystnad och med likaledes härsklystna Månen i Stenbocken får vi de allra mest arroganta typerna. Minns också att sinnelagets typ av arrogans bottnar i den fallna Saturnus, som i Väduren närmast representerar ett spädbarns infantila oförmåga - oförmåga! - att förstå vad som händer utanför den subjektiva intressesfären. Människan kan inte tänka utanför sin egen prägling!

Mars i härskarläge i Skorpionen hade ett enorm dåligt rykte i antiken och tyvärr stämmer det med den här bloggens intryck. Jag har mött andra Lejon med samma Mars och de är så svart-vita i sina synsätt att det är lönlöst att föra diskussion med dem, svart-vita och arroganta. Mars är en alarmist och den varslar alltid när dess liv eller privilegier är hotade. 

Sol-Lejonet lever ständigt i uppfattningen om att den är kung så det finns egentligen bara en väg ner för de här typerna. Fast gudarna ska veta att de klänger fast vid sin position i det längste - se schlagergeneralen Björkman och han den där Allsång på Skansen-typen jag redan glömt namnet på!

Om Lejonet har en stor skräck för att tappa befälet blir den uttryckligt patologisk med Mars-Skorpionen och tredubbelt så när Solen stängts inne i det onda åttonde dödshuset där fruktan att förlora i anseende kan stiga till sjukliga nivåer!

Detta Sol-Lejon är så om sig och kring sig, att man bara behöver visualisera Högerpartiet och sedermera Moderaternas konsekventa nej till mänskligare förhållanden för svenskarna under 1900-talet för att förstå att horoskopet tecknar mänsklighetens drägg. Helt ointresserad av något annat än sin egen position i maktspelet och naturligtvis språkrör för den politik som hjälper till att befästa klyftan mellan den urbota underklass Gudmundsson så uppenbart själv kommer från (eller hans föräldrar) och den nya nivå han lyckats etablera sig på. Så här usla är i allmänhet inte horoskop för "de gamla pengarna".

Filosofi saknar Gudmundsson helt, Jupiter ligger skadad i Jungfrun och vad filosofi han nu ändå kan tänkas ha snappat upp sätts den ändå bara direkt i egennyttans tjänst. Jupiter blir här bara intresserad av att maximera vinster, lätta vinster! Notera kopplingen till Marknaden (Merkurius)!

Jungfrun som åkerbrukaren som jobbar för profit är en av bloggens mest genomtröskade zodiakala motiv. Det var så illa tvunget eftersom nazister, brottsdömda, invandrarhatare, ateistiska Humanist-språkrör och moderater tycktes gå att samla i samma grupp av fördömda varelser. Vi har att göra med människor SOM VILL DISKRIMIERA, vill ha åtskillnad. Människor som inte klarar (på sin nuvarande evolutionsnivå) att tänka INKLUDERANDE. (Det är just detta som utmärker socialdemokrati, den representerar en socialt mer mogen typ av människa.)

*****

För att summera och vidareutveckla något. Genom att känna in oss kan vi genom Lejonet och Skorpionen känna den fullständigt okommunicerbara plakatpolitiker som jag i andra sammanhang brukat kalla för en dramadrottning. Inga nyanser, ingen intellektuell sensibilitet, bara ett "jag (eller min åsiktsriktning) har rätt". Det är sådana här horoskop som fordom i härskarposition brukade sluta med huvudet halshugget. De är alltför låsta i sina attityder för att kunna reformeras. Det går inte att lära den här hunden sitta på ett nytt sätt.

På den subjektiva, psykologiska sidan, vittnar en saturnisk Stenbock om en lika inflexibel och kategorisk natur, fast nu något mer tänkande än de rent instinktiva Lejonen och Skorpionerna. Dock är subjektivismen från en Saturnus i Väduren i det privatistiska fjärde huset skrämmande begränsande skygglappar och tar bort allt det goda som från tid till annan finns att säga även om en skadad Måne i Stenbocken. 

Detta är inte bara ett totalt barn av världen, utan också en människa som inte har andlig mognad nog att backa ens ett steg och analysera sin egen analys, hur den har uppstått och varifrån virket till fuskbygget hämtades.

SvD:s politiska chefredaktör är med andra ord en intellektuell katastrof.

Efter att ha sett Svenska Näringsliv göra årets intellektuella magplask i deklarationen om att humaniora inte lönar sig tillräckligt väl börjar man nu undra hur långt upp den intellektuella rötan i Sverige går. 

Leds det här landet av pengastarka idioter som i det enkla folkets ögon söker dum- eller onödigförklara filosofi, religion, astrologi och de andra redskap som skulle kunna få befolkningen att vässa sinnena till den grad att de till genomskådar maktens män, ser att kejsarna inte har några kläder på sig?

Vad vi verkar ha i högre positioner är bullies, bufflar, som tagit sig upp pga. extrem makthunger och nu söker täppa till den väg till ståndscirkulation som socialdemokratin under sina goda år (före högermannen och materialisten Göran Persson) öppnade för envar. Vi har med andra ord ONDARE människor i maktposition än någonsin tidigare i modern svensk historia.

Varifrån kom de? Med marknadsliberalismen förstås. Västerlandet, som Murdoch-skandalen visar, har aldrig varit så genomkorrupt som i dessa "yttersta tider". 

Jag gissar att västerlänningen inte reder ut det här. Det finns ingen väg tillbaka för en hel civilisation när den trillat ner i värderelativismens och sekularismens svarta hål. Hur ska massan kunna formas om på kort tid när toppen är så genomrutten? Naturlagarna tillåter inte sådana mirakler.

Någon annan nation eller t.o.m. civilisation kommer att föra stafettpinnen vidare, en entitet som naturligtvis inte värderar individualiteten och den yttrandefrihet som i väst ändå bara är pladder, lika högt. 

Västs frihet korrumperade individerna, de kunde inte hantera sin egen "design for life"... Gudmundsson kan få exemplifiera det här experimentet som gick tokgalet lika väl som någon annan.


Bonusspaning

Jag söker genom horoskopsamlingen på 5.100 personer på jakt efter följande hårt sållande kriterium: de födda under Saturnus passage genom Väduren (inskränkt subjektivism), under Solens passage genom dominanta Lejonet och bara den grupp av lejonen där psyket/Månen svarar mot maktstrukturer utifrån det omogna egocentriska perspektivet (Saturnus fallen i Väduren).

Bara sex utöver Gudmundsson har flugit in på undertecknads radar, och i något fall minns jag inte ens varför jag noterade födelsedagen.

  • Helena Rivière; 17.8.1940 - skrämmande obegåvad (m)-debattör på Newsmill
  • Brian de Palma; 11.9.1940 - storslagen auteur, om man inte tar positionen att han är en nolla, en copycat som stulit hela sin storhet från Hitchcock - Månen i Stenbocken indikerar som sagt en benägenhet att "importera världen" utan att själv fördjupa eller omforma materialet nämnvärt! Man registrerar och återskapar klichémässigt eller strukturellt.
  • Linda Gray;12.9.1940, skådespelare, "Linda" i tv-serien Dallas.
  • Anders Mildner; 5.9.1968 - krönikör i SvD, tänka sig. Dock skyhögt högre intellektuell skärpa (*) än hans kollega:
  • Per Gudmundson;25.8.1969
  • Jamie Gold;25.8.1969 - pokerproffs (girigheten!)
  • Sofia Källgren;17.8.1970 - söt och harmlös sångerska


* Mildner föddes året innan men här spelar inte "småaktiga" Jungfrun samma roll. Han har istället den avundsvärda konjunktionen mellan Solen och Jupiter i Lejonet (!) och den måste sägas uppväga Månens tendens att falla tillbaka på inskränkta perspektiv eller värderingar.


Inga kommentarer: