Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 juli 2011

Supergonorré - naturens svar på dekadens?

[Obs. Långt inlägg, 1.500 ord]

Gonorréinfektionen kan skapa hand- och vristsvullnad
om den sprider sig i blodomloppet och ger vidsträcka reaktioner.
Bildkredit: Susan Lindsley/CDC


Först HIV. Mänskligheten lärde sig inget om skillnaden mellan "bruka" och "vara slav under" sina biologiska kroppars dunkla drifter.

Nu höjer Naturen insatsen genom nästa steg: antibiotikaresistent gonorré. (Expr)

Fascinerande nog ligger nyheten inom samma tidsfönster som boken om sexsurfarbetende hos den del av mänskligheten som har tillgång till internet (DN).

Enligt en källa publicerades det nya fyndet den 8 jul. Här är den amerikanska rapporten. DN-rubriken och SvD:s dito om ett "svenskt fynd" synes dubbelt felaktig, från den svensk-norska (!) studien är bara en av en serie som alla pekat i samma riktning.

Vi kan i likhet med (den falska) pandemideklarationen tagga ett nytt hälsofenomen med ett horoskop för en viss dag, och även om DN rapporterar den försigkomne svenske forskarens uttalande redan den 7e förändrar inte det horoskopet - båda dagarna ser Månen (den sjukliga irrationella själen) passera genom den fysiska hygienens tecken Jungfrun! Jag föredrar midnatt (UT) för dygnet då rapporten tillkännages eftersom Månens sammangående med Saturnus är talande!



*****

Fotografiet av den inflammerade handen och vristen är naturligtvis inte vald av en slump. Dvs, jag fascinerades över "äckelfaktorn" innan jag gjort horoskopet. Men vad annat vänta sig från Kosmos än en skadad hand när horoskopet ser Månen (vätskeflöden) hamna under den onda Saturnus våld och detta i Jungfruns tecken, tecknet som råder över händerna!?

De antika grekiska stoikerna, som var totala fatalister, talade här om en sympatisvängning i Världssjälen - allt ner i minsta detalj koordineras till sina uttryck. Naturligtvis måste även det astrologiska presentationsskiktet reagera med sagda resultat!

I gårdagens halvt genomförda studie av 16 adhd-horoskop utifrån hypotesen att koncentrationsstörningar kan ha att göra med en något påtvingad relation mellan den flyktiga Merkurius och den långsamma och, åtminstone för snabba Merkurius, hämmande Saturnus, gjorde jag ett potentiellt intressant fynd.

Sannolikheten för en ömsesidig reception - att härskarna över två tecken ömsesidigt gästar den andres hemmatecken - är ett horoskop på trettio. På bara 16 horoskop borde 0,53 "receptioner" ha hittats, dvs. ingen alls eller en, beroende på hur man avrundar.

I själva verket hade tre adhd-drabbade den här särdeles starka knytningen mellan "intellektuell merkurisk rörlighet" och "bromsklossen" Saturnus. Testet skriker efter en uppföljning, men indikerar att koncentrationsstörningarna med adhd, verkligen kan ha att göra med att Merkurius i praktiken värjer sig från att hålla fokus enligt Saturnus diktat!

Varför jag summerar den observationen här, beror på att "receptionen" ibland förvånar med sina negativa resultat, trots att gammal astrologisk teori håller före att den illustrerar "stärkta band" mellan husen (tecknen)! Det finns inget sätt i världen att anse att den promiskuösa, gonorréspridande delen av mänskligheten representerar något gott, dessa är bara apor som råkat kliva upp till människans skapelseordning, och det är därför intressanta att ställa sig frågan vad den ömsesidiga receptionen i ovanstående horoskop representerar.

Vi har redan sett Månen - härskaren till den fallna, irrationella själens eget tecken Kräftan - befinna sig i kroppskulturens och den personliga hygienens eget tecken Jungfrun. Den här månplaceringen visade sig överrepresenterad i en studie av 80 invandrarfientliga horoskop och logiken var redan då glasklar: dessa människor har vurpat på Jungfruns tema, den om att hålla den egna närmiljön "fri från bakterier".

För vissa obegåvade människor är invandrare inget annat än skadedjur eller "gräshoppor" (sagt av denna Sverigedemokrat), en variant på fobiska fixeringar vid bakerier och virus! Hans horoskop uppvisar för övrigt den föga inbjudande kombinationen i Jungfruns tecken av Solen skadad av hatiska Mars och vulgära demonen Drakhuvudet! (Solen är inte tillräckligt nära Mars för att lyckas "bränna" bort dess vilja till ont.)



Dessutom attackeras denne Thomas Karlséns Sol av Saturnus, en annan illgärningsman. Solen är alltså under angrepp från tre illgärningsmän! Jag vill också föreslå en fallen Måne i hatiska Skorpionen för rasisten. Detta psyke fullbordar intrycket av en illvillig och låg mentalitet, när man besinnar att Mars skadad av Drakhuvudet och Saturnus är satt att disponera över detta psyke! Jord och Vatten i dess genuint nazistiska bruna sörja - en låg människa som dömer folk efter deras fysiska kroppar.

Ska vi tala om sjukdom personifierad, målar Världssjälen ut ren ohyra det dygn Karlsén föddes. Inte undra på att han gömmer sig bakom nazisympatier som nedvärderar andra - han står inte ut med att lyssna inåt och höra hur långt ner i den nihilistiska gudsförnekande gyttjan han själv sjunkit. Han ÄR gonorré, hela han eftersom han inte visat någon tendens att överträffa den lågt satta ribban för det här dygnet.

*****


Gonorréhoroskopet visar att psykets Måne i Jungfrun just indikerar en diskriminerande i den dubbla bemärkelsen urskiljande och åtskiljande blick för olikheter mellan företeelser, där Jungfrun tycks driven att etikettera det ena som önskvärd och det andra som skräp. Jungfruns härskare Merkurius har det problemet att den bara kan fungera genom dikotomisering, genom hårklyvning.

Merkurius saknar den "högre intelligensen" som förmår se komplexa sammanhang. Allt den gör är att bena ut saker mer och mer tills hela känslan för ett sammanhang gått förlorad. Jungfrun kan med all rätt känna sig isolerad och ha hela världen mot sig. Hon skapar själv den upplevelsen genom att inte sammanfoga utan enbart separera allt och alla från varandra!

Tankarna går till Jungfruns symbolik där i Babylon tecknet kallades "Plogfåran" vilket direkt påminner om den vanliga avbildningen av Jungfrun som en ung kvinna med sädesax i handen, en som kultiverar marken - en praktiker, en materialist som först och främst söker avkastning på det egna arbetet med sin åkerlott.

Härav (som ofta påpekat) Fredrik Reinfeldts löjeväckande fixering vid privatistisk angelägenhet bara om den egna plånboken: han har sökt förgifta svenska folket med ett så privatistiskt budskap att vi förväntades blunda för att han - och vi! - stjäl från de fattiga och svaga för att kortsiktigt kunna konsumera lite mer för egen del.

Den mannens kriminella hjärna borde opereras bort och ställas inför rätta! Han har praktiserat en slags skenbart sanerad form av främlingshatande renlighetsiver men riktat sitt Jungfrukomplex på de sjuka och långtidsarbetslösa - säkerligen i hans världsbild också "gräshoppor" som går hårt åt Jungfruns åkerfält och decimerar hennes skörd, dvs. den extremt egoistiska människans tendens att bara tjäna sitt egenintresse!

Minns också att två studier i följd av brottsdömda horoskop visar att Månen i Jungfrun ligger antingen på första eller andra plats. Det är samma låga mentalitet som skapar kriminalitet som den som yttrar sig i bakterieskräck eller främlingsfientlighet.

*****

Och, som sagt, motivet går i dagen ännu en gång i larmhoroskopet för det superresistenta gonorréviruset!

Kan man begära mer av astrologin? Den är fantastiskt deskriptiv trots dess "förvetenskapliga" position i mänsklighetens historia.

"Antibiotika" vill jag placera under Saturnus, medicinen bort egentligen tjäna som "gränsdragare" och "blockerare" för viruset.

"Virus" tillhör helt klart Vattnets tecken Kräftan, tillika symbol för organiskt, "svampigt" liv.

Här är medicinala och torrläggande Saturnus ineffektiv i hygienhysterins tecken Jungfrun eftersom ROTEN TILL DET ONDA är Merkurius i Kräftans lidelsefulla Vatten!

Den ömsesidiga receptionen tycks bara knyta dessa två motiv enormt starkt till varandra, men lidelsen (Rajas) i det ständigt begärande Vattenelementet omintetgör försöken till "sanning" i Jungfruns "plogfåra" (läs: könsmynning, slida). I själva verket är det en katt-och-råtta-lek där Vattnet hela tiden befruktar den torra Jungfru-jorden och omintetför Saturnus försök att bygga barriärer (kontrollera via anti-bio-tika = anti bios = anti-livet).

Kräftans tecken påminner oss om dess latinska namn Cancer och hur även det sjuka livet (bios) fiffigt muterar för att få fortsätta leva som det vill. Den nya supergonorrén är ett problem för den redan sjuka delen av mänskligheten, den som köpt den sekulära världsbild som säljer allt, precis allt, genom sex.

Närmast mytiskt anger nyheterna en "japansk prostituerad" som "mynningen" till den nya obesegbara formen av könssjukdom! Är det manga-serierna som muterat?

Dessa lösa tankar bara bekräftar den gamla Platons tankar: Vi lever i en fiktion. Även den förtroendeingivande doktorn/biologen i hans vita laboratorierock är bara en fantasi. Den verkliga verkligheten är istället idédriven, och astrologin kan förutsäga vilken typ av dröm olika människor är disponerade att drömma. Båda de ovanstående horoskopen beskriver den fallna själens typ av delirium: den fysikalistiska eller biologistiska fantasin.

Och vi vet vem som ligger bakom den. Det är Djävulen själv. Jordklotets rådare har bara pengar och sex för att hålla själarna sovande och trofasta. När Reinfeldt kallade det soffliggande och tärande segmentet av svenska folket för "sovande", är sanningen den motsatta, som alltid när Satans språkrör är i farten. De lade sig troligen på soffan för att de genomskådat Lögnen.

Lögnen i vår tid handlar bl.a. om att 35-åringen är optimal i varje tänkbar syssla, okvalificerad som komplex. Reinfeldts system, dvs. marknadsekonomin, förkastar folk som sopor tidigare än i något annat samhällssystem sedan slaveriets dagar.

Oj oj oj, vad "moderater" kommer att få betala tillbaka i kommande liv för den ideologiskt baserade livslögn de praktiserade i detta.

Där har vi de verkliga bakteriespridarna, Nya Moderaterna. Och vem kan förvånas över att också deras horoskop och partiledarens stämmer överens med den studie i virussjukdom vi granskat här? Att moderaterna är vilda smittspridare märks inte minst på den rundgång som i det horoskopet råder mellan jagisk passion (Väduren) och passionerade och begärande infektionstecknet Kräftan! Och allt inbäddad bakom den privategoistiska Jungfruns rollspel. Det sjukaste horoskopet i mannaminne!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara påpeka att du missat att lägga ut "gonorréhoroskopet".
S

Seaward sa...

Det har du rätt i! :-) Härmed åtgärdat.