Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 juli 2011

Spelar födelsetimman någon roll?



Amy Winehouse hittades död under eftermiddagen, just som den sataniska, sinnesfixerade (sinnesmissbrukande!), axeln i horoskopet nådde sin exakta kulmen. (AB, Expr, DN, SvD).

Hennes livs drama med droger och alkohol överskuggades emellertid av det norska massmordet som uppenbarligen också utlöstes av denna intensifiering av Världssjälens illamående. Och symptomen visar sig i västerlandet, av någon anledning.

Helt klart har dock astrologin i dessa tydliga inträffanden fått ytterligare en viktig bekräftelse.

Västerlandet svek en kunskap som börjat byggas upp redan av de gamla sumererna och vad har vi idag? Sekulära galningar utan någon hållpunkt i tillvaron. Förstörda människor drivna vind för våg av Rovkapitalismens härjningar av deras psyken. Marknadsliberalismens fullständiga svek mot mänskligheten.

Svenskt Näringsliv som - otajmat till tusen - förklarade filosofin vara "olönsam". 

Västerlandet är på väg ner för räkning och en bättre modell för mänsklig samexistens på väg in. Håll ut.

*****

Rubrikens fråga återknyter till astrologisk teori. Amy Winehouses födelse är mig veterligen inte känd. Jag har inte lyckats hitta den på nätet. Födelsehoroskopet - den inre planetkretsen - är därför ställd för midnatt, när psykets Måne bara har några timmar kvar i dess fallna läge i Skorpionen. Oddsen är därför lovande för att sångerskan istället var född under den följande, mer livsbejakande Mån-Skytten.

Men dödsfallet inträffar likväl när den sataniska axeln står exakt Mars-Oxe 29° och överdosens Drakhuvud i 29° Skorpionen (yttre kretsen) - alltjämt i akut kontakt med Amy Winehouses psykiska position (Månen) när hennes födelsedygn just påbörjades.

Hennes faktiska födelsetid måste därför ha varit tidigt på dygnet, eller också är astrologins symboliska verklighet viktigare än den den faktiska verkligheten i det vi kallar tiden.

Se vidare filosofen Platon om planeterna - gudarna - som faktorer som var och en äger och alstrar sin egen tid.

Vilken tid tillhör du?


Tillägg 110725

För rapporterad död plockade jag bara en tid som kom rakt ur huvudet - 16.00 - som en av flera tidpunkter som alla kunde stämma in med pressens då ganska lösa "eftermiddag".

Utifrån en av AB:s ständigt lika diffusa rewrites på utländskt material såg jag en indikation på att 16.00 verkligen kunde stämma. Och detta bekräftas av tmz, vars text är otvetydig:
Scotland Yard also said, "Police were called by London Ambulance Service to a house in Camden Square NW1 shortly before 16.05 hours on Saturday 23 July, following reports of a woman found deceased."
Poängen här, som alltid, är - människans intuition är något märkligt. Fler av våra fantasier och lösa infall kan ha en verklighetsbas än vi anar. Vi är dock alla en del av Världssjälen enligt antikt tänkande, och den som inte insisterar på att vara så igengrötat av självupptagenhet kan få tillgång till nivåer av denna Själ mänsklighetens låga kryp inte ens tror existerar. Ja, de tror inte ens en själ i någon form finns. Och så må det bara för dem. Då dör de som den fattigdom de alltid varit i sina liv.


 
Tillägg 230731

Ofta tittar celebriteters klockslag fram förr eller senare. Winehouse fick två inlägg 2011, och vid kontroll visar sig födelsetiden (från modern) ha dykt upp efter hennes död. Tidpunkten 22.25 skymtar till på flera ställen på bloggen i sammanställningar av olika sökningar, tidigast i december 2015 (i efterhand ett långt och rätt ointressant inlägg):

Hur märkvärdig är egentligen Solen i den goda karmans sektor?

Oxen i öster bekräftar hinduernas varning för denna komfortsökande ascendent för nu lyfts den olyckliga konjunktionen Venus och Mars fram som kanske viktigaste tolkningspunkt. Venus, här "versksam illgörare" ger med Mars i Jord "brinnande begär" eller hedonism.

 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte du ändra bakgrundsfärg? Folk över +50 har nog väldigt svårt att läsa.
Lena

Seaward sa...

Du vet väl att man kan öka storleken på text i alla webbläsaren?

Både Internet Explorer och Firefox är t.ex. så smarta att de minns vilka webbplatser där man valde att plussa på textstorleken en smula (Ctrl + "+").

Seaward sa...

PS. Alls inte illa menat Lena, men din kommentar illustrerar i sig en astrologisk princip.

Den inkommer en dag då Solen passerar Kräftan (Vatten) och Kräftans Måne befinner sig i konjunktion med "förstärkaren" Jupiter i Väduren (Eld).

Den här bloggen betecknar mötet mellan Eld och Vatten som "sensationalism", tendensen att överreagera på (eller kräva orimligt mycket) sinnesintryck.

Motgift: mer fokus på den intellektuella delen av människosjälen, den som bearbetar inkommande material, mindre fokus på sinnesdata som sådana.

(Jag är själv över femtio och har dålig syn även med läsglasögon, men väljer att inte fästa mig vid kroppens degeneration över tid.)

Än mer intressant, Amy Winehouse föddes, levde och dog under extrem "sensationalism" i sitt horoskop - ämnet passar perfekt just under detta inlägg! Livet är gåtfullt. Meningsfullhet uppstår ur precis allting.

Anonym sa...

Amy Winehouse dog vid 27 års ålder, liksom så många andra talangfulla människor... Du har säkert hört om "Club 27".
Astrologiskt sett - finns det någon periodicitet som gör att det uppstår en "kritisk period" vid ca 27 år? Eller är det en egenhet hos vissa "kreativa" horoskop? Alternativt - finns det "kritiska" perioder i allas horoskop, men att det slår hårdare om man är försvagad av hektiskt leverne?
Tack för en intressant blogg!

Seaward sa...

Den astrologiska trenden nu är att överge Uranus, Neptunus och Pluto - ingen av dem är synlig för blotta ögot. Den ursprungliga hellenistiska astrologin är på väg att tas till heder igen i väst, och i Indien har ämnet alltid hetat Joytish - vetenskapen om ljusen (de synliga ljusprickarna på himmelen). Därmed försvinner en massa planetära cykler som kunnat åberopas tidigare och Amy med flera som dog vid 27 gjorde det innan Saturnus, den bistre, hunnit fullborda ett helt varv (c 29½ år).

Så vad kan 27 bero på? Är till att börja med Club27 något annat än ett mediapåfund, en handfull kändisar av tusentals artister som just råkat dö unga? Där har du min åsikt.

Men faktum är - och det ser du om du tittar på kartan - att din fråga redan är besvarad. Månnoderna har en egen cykel på 18½ år. På knappa 28 år hinner den här cykeln skruva sig 1½ varv (baklänges) genom zodiaken. Det är just därför ritade en röd linje mellan Drakhuvudet och Draksvansen för att påminna om den här cykeln.

Tyvärr struntade jag i månnoderna under många år så jag är själv nybörjare på den punkten, men observerar noga alla horoskop för att den vägen förstå bättre. Mina långa texter om norska massakern innehåller också observationer av månnoderna. Se där hur Norges horoskop och massmördarens förenas just genom noderna (och i matchande tecken).

Men det krävs hundra och åter hundra observationer för att ens börja formulera någon teori, och "förmörkelsepunkterna" har studerats ända sedan det gammalbabyloniska riket, så nog finns material om noderna att läsa på nätet.

Tack för kommentaren!

Anonym sa...

På AstroDatabank finns hennes horoskop med klockslag.
Hon föddes klockan 22:25 i Enfield den 14 september 1983. Uppgiftslämnaren är hennes mamma. Kika gärna in där på hennes horoskop.
Hon hade sin måne i Skytten, ASC i Oxen och Solen i Lejonet.