Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 juli 2011

Reinfeldt & det iskalla förtrycket

Ett måste att läsa: skrämmande artikel i Aftonbladet idag om hur Regeringen Reinfeldt låter sitt Migrationsverk missköta uppdraget och därmed bidra till den pågående lönedumpningen i det svenska samhället. 

Helt enligt Reinfeldts egen vision om en ny underklass som ska få medelklassen att känna sig lite förmer.

Det har redan gått så långt att den dumme, dumme! svensken nu kan lyxa till det med restaurangbesök till helgen för sina jobbskatteavdrag och låta sig serveras av RÄTTSLÖSA SLAVAR som får 4.500 kronor i månaden för sitt heltidsarbete av den skrupulöse arbetsgivare Fredrik Reinfeldt håller bakom ryggen genom sitt totala, ideologiskt motiverade ointresse av att reglera näringslivet.

Visst är egenföretagande lösningen på alla världens problem! Vi vet ju hur god och altruistisk människan är!

Moderaterna är det mest korrumperade och människofientliga parti som någonsin nått makten i Sverige! De sköter inte sitt jobb, de är inte i närheten!

*****

Migrationsverkets Tobias Billström, paradoxalt nog en invandrarhatare (hur kan en sådan människa få den befattningen?). Se hans mycket störda horoskop här

Notera särskilt hur Månen som substitutascendent placerar utlandets Skytten i tolfte huset för "förlorare" - här är arbetskraftsinvandringen som går rakt i den onde Billströms fälla.

Se förstås också de många tecken på psykopatologi i Fredrik Reinfeldts horoskop som bloggen hittat. Även här leder spåren till 12e huset och dess omen om att "dumpa" pengar eller bygga sitt eget välstånd på andras förluster. 

 
Det slår mig nu att Reinfeldts extremt monetärt inriktade sinne (Månen i 2a huset för monetär ansamling) bygger på principen "den enes bröd är den andres död" - sinnets/Månens härskare Venus (pengar!) ligger nämligen i tolfte huset för "förlorare"! 

Detta är en rent ut sagt äcklig människa!

Bloggen RäddaSverige anlägger ett annat perspektiv - att det är staten som ger ett företagarovänligt land. Men vad kom först? Viljan till privat berikande eller kriminaliteten?

Det privata vinstintresset kommer att betraktas som en sjukdom på jorden om 200 år och vara kriminaliserat alternativt löst genom genförädling av människan.

Astrologiskt vet vi nu vilka zodiaktecken som är de mer brottsbenägna, så en metod vore att planera graviditeterna bättre för att undvika dessa frustrerade och gapiga egenföretagare! Det finns betydligt mer givande sätt att nå mogen individualitet än att avspälka sig och sedan kränga smörja i ett helgalet och obehövligt kretslopp. Om 200 år kommer mänskligheten att åter vara lika lycklig som hon var under samlarstadiet, innan jordbruket (profityrket!) uppfanns.

Du läste profetian här först.
:-)

*****

Låt oss se i datasamlingen av f.n. 1337 horoskop med tidsangivelse vilka som har sinnelaget, den mer eller mindre begärsfyllda Månen i andra ekonomihuset och husets tillfälliga härskare i tolfte.

Gallringen måste ske i två led och jag väljer att manuellt inspektera de 106 som befanns födda med Månen i 2a huset. Vilken som helst planet kan vara tillfällig härskare över ekonomihuset och det går lika fort att granska vart och ett som att ställa en massa separata frågor till det första urvalet.

(Märk att Månen i härskarläge i Kräftan inte har någon disponent utan är sin "egen lyckas smed", vilket inte alltid är så bra eftersom Månen i Vatten lätt hamnar i irrationalitet och dunkla begär.) 

Det vi är intresserade av är vilka som upprepar Reinfeldts pengaplanet Venus i 12e huset för berövanden (dvs. ett andrahus i Vågens eller Oxens tecken).

(106 träffar motsvarar för övrigt 7,9% av hela datamängden, nästan exakt förväntat slumpsnitt, och något annat var inte att vänta.)

  • Alison Moyet - sångerska med några års popularitet på 80-talet. Månen i Lejonet, Solen i Tvillingarna i 12e.
  • Anonymt fall - äldre köksföreståndarinna, bitter över ett ouppfyllt liv. Närde årtionden efter ungdomen oförrätt efter ett groll på danspalatset Nalen med en, enligt henne, ung men väldigt egoistisk stjärnskott vid namn Lill-Babs! Måne/Jupiter i Tvillingarna, Merkurius (och Solen) i Väduren i 12e. Notera hur "linslusen" Väduren hålls fången i 12e - ett liv av avund gentemot det nya ansiktet/Väduren Lill-Babs!
  • Immanuel Kant - Månen i Fiskarna, Jupiter i fall i Stenbocken i 12e. Jfr Kants åsikt om att vi aldrig kan veta vad som finns utanför vårt huvud, aldrig se "tinget i sig" utom genom de inbyggda begrepp som medföljer varje människa i födelsen. Kant hade avsevärda ekonomiska problem i ungdomen. Jag nämner det bara för att Jupiter är en inkomst-signifikator.
  • Leslie 'Nakna Pistolen' Nielsen - skådespelare känd för sin spelade dumhet, passar remarkabelt bra med Månen i "uttryckslösa" Stenbocken och disponenten Saturnus i tolfte huset för "omedvetenhet".
  • Liz Greene - känd västastrolog, Månen i Skytten med Venus (och Jupiter) i Vågen i 12e.
  • Manly P. Hall - översättare och känd forskare i ockultism och den hellenistiska hermetismen. Månen i Vattumannen, Saturnus (och Jupiter) i Skytten i 12e.
  • Martin Borman - Hitlers sekreterare efter Rudolf Hess. Månen i Vattumannen, Saturnus i Skytten i 12e.

Det är uppenbart att ett så specifikt krav som en monetär Måne i 2a och Venus i 12e är att pressa ett så här litet dataunderlag för hårt. Bara astrologiboksförfattaren Liz Green passar INDIREKT in på Reinfeldts mönster och då bara för att Venus råkar befinna sig i 12e förlusthuset och kombineras med andrahusmånens disponent. 

Istället är det uppenbart att Jupiter som sinnets disponent i 12e alls inte ger Reinfeldts simpla penninglystnad: 

ALLA TRE JUPITER I 12E VISAR SIG TILLHÖRA FILOSOFER ELLER STUDENTER AV LIVETS HÖGRE MENING: Kant, Greene och (indirekt) Hall! 

Detta är tänkvärt. Jupiter i meningen "lätt framgång" eller "lätta pengar" tycks inte alls vara drivkraften för en Jupiter i den världsliga förlustens tolfte. Man påminns om att vedisk astrologi kallar detta ett moksha-hus, ett hus där arbete på den andliga befrielsen sker.

Men så sublima nivåer snappas inte upp av basala själar, särskilt inte i en materalistisk era där det hävdas att själen inte ens finns! Så Reinfeldt drivs enbart av hungern efter pengar, har ingen livsfilosofi alls. Jag har resonerat mycket om hans horoskop och hur Venus i 12e också kan antyda rädslan för att förlora minsta lilla korvöre.

Jag hade hoppats att dataunderlaget skulle ha innehållit någon illustrativ parallell till Reinfeldt, men så skedde inte. Det här kanske inte normalt är en kombination av placeringar som leder till framgångsrika människor, Reinfeldt kanske är en ren anomali i min lilla datasamling!



Bonusspaning.

Jag vill peka ut den intressanta omständigheten att Månen i Kräftan som så lätt försjunker till degraderad sinnesnjutning i sensuella andra Ox-huset direkt resulterade i fler problematiska än "normala" horoskop! 

  • Den bisexuella och censurerade poeten Byron. (Jupiter i Oxen i 12e - ännu ett fall av filosofiska böjelser, låt vara dimmiga)
  • Homosexuella sångaren George Michael (Venus/Merkurius i Oxen i 12e - där har vi det monetära, våldsamma bråk med skivbolaget Sony om pengar)
  • Pianisten Glenn Gould, narkotikaberoende (Månen, Mars och Venus i Kräftan - "upptrissat libido" som narkomani, jo men visst!)
  • Dario Fo, dramatiker (Månen och hungriga, överdrivna Rahu i Kräftan)
  • Jack Lemmon, skådespelare med alkoholproblem (Månen + hungrande Rahu i Kräftan)
  • Larry Flynt, tidningsman, vulgära nakenmagasinet Hustler - sköts och invalidiserades (Månen + Jupiter i Kräftan, Saturnus i Oxen i 12e)
  • anonym - son till en satanist och en tidvis sinnessjukförklarad mor, lyckligtvis ett starkt nionde hus och en Sol i tionde!

Kunde heller inte låta bli att notera Hollywoods första extremt högavlönade kvinnliga skådis Julia Roberts och hennes löjligt pekuniära andrahus - i vulgärdramatiserande Lejonet förstås! Här ryms: Månen och BÅDA de ekonomiska välgörarna, Jupiter (lätta pengar) och Venus (pengar)!


Inga kommentarer: