Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 1 juli 2011

Radioprofilen & den sataniska driften

Det förvånar inte alls att hitta den pedofila radioprofilens namn på nätet. Av alla de radioröster jag uppsnappat i etern genom åren är detta den människa som alltid givit mig "the creeps". En vämjeligt inställsam "jag är kompis med dig"-ton och en bottenlöst vulgär mentalitet. Underklass i ordets alla bemärkelser.


Den som så önskar kan lätt hitta mannens namn och här vill jag bara peka på att kartan är färglagd utifrån två skilda tankegångar.

Med en Chandra lagna-ascendent får vi Månen - det enkla folkets planet - placerad som gränssnitt ut mot etervågorna eller Luftelementet, samtidigt som Solen i Tvillingarna står i snacksalighetens och mediernas tecken Tvillingarna. Dessvärre är Tvillingarna också ett tecken som tenderar att fastna på en tolvårings mognad, och jag har noterat mer än ett Tvillinghoroskop med, om inte pedofila böjelser så väl en tendens att krypa ner i åldrarna i den takt de själva åldras! 

Själv Måne-på-Tvillingascendenten känner jag samma tendens, jag relaterar inte längre väl till de jämnåriga som börjat fastna i stereotypa mönster eftersom Tvillingarnas styrka just ligger i Sattva guna, rörlighet/ombytlighet och en obekymrad upplevelse av att vara i lärdomsfasen (vilket naturligtvis alla hela tiden är - med mindre man drar ner rullgardinen).

Men radioprofilen har problem med sin drift, avsevärda problem. Mars i Fiskarna förklarar plötsligt varför jag upplevt honom "intimslibbig" och alls inte trevlig att lyssna till - Mars angriper Tvillingarna på exakt det sätt som vi ofta hittat hos desinformatörer och dubbelnaturer. Att både Fiskarna och Tvillingarna i sig är duala tecken har jag påpekat som en försvårande omständighet i samband med någon annan av de många mer eller mindre störda fall den här kombinationen tycks resultera i.

Dessutom lyckas Mars långa 210-gradersaspekt också introducera dunkla drifter i Vågens tecken - illustrerat genom Vattnets grönfärgade dränkning av även en del av Vågens höga och klart blå rationalitet. Här har vi mannen med en dold agenda, dolda instinkter - och ett munväder för att dölja avsikterna. Detta är precis vad jag hört i radion i alla år!

Oppositionen mellan Skorpionen (Vatten) och Oxen (Jord) är istället färgad för att påminna om den sinnligt-materialistiska bindningen via Vattentecken i ett Jordhus och Jordtecken i ett Vattenhus. Det här är då den sataniska axeln som i Chandra lagna-horoskopet kommer att definiera hans uppgång (och fall). Eftersom det lunära psykets disponent Saturnus ligger i Skorpionen får vi dessutom en variant på det sociala utstötningssyndromet. Döms mannen blir det inte svårt att se läsarten: Vattuman-kollektivet stöter bort det svarta fåret Skorpionen.

Ett väldigt olyckligt horoskop. Frågan är hur andra runt de här dagarna haft det i sina liv...

Av ~5100 horoskop visar sig bara tre utöver den åtalade födda med Solen i Tvillingarna, Månen i Vattumannen och den i det här läget besvärande måndisponenten Saturnus i Skorpionen. De är:

Anna Lindh, mördad politiker.

Anonym - en person från de avlägsna skolåren jag noterat för kvinnan ifråga fascinerade mig totalt med sin hungriga blick (hon såg ständigt kåt ut för att tala rak svenska) och påfallande ful-snygg, båda groda och bländande skönhet i samma person - ett mycket ovanligt utseende. Hon visar sig vara född samma dag som den åtalade - som för övrigt också har något grodliknande över sig!. Och samma födelsedag gäller även gäller för den sista träffen:

Jennifer Saunders, manusförfattarinnan till tv-komedin om Absolutely Fabulous. Båda de kvinnliga karaktärerna (där Saunders själv spelar den ena) är mer än lovligt dekadenta, och det här påminner om tanken att man ska välja ett yrke där man legitimt kan leva ut mer udda dispositioner. Då kan man slippa hamna snett som radioprofilen! Han kanske skulle ha blivit manlig porrartist istället....

Anna Lindhs födelse delar alltså Sol, Måne och Saturnus, men den kritiska Mars befann sig hos henne i annat tecken - tyvärr "fallen" i Kräftan. Med födelsetiden 22.25 som en anonym kommentator sänt till bloggen resulterar en Skyttascendent - med det förödande resultatet att Anna Linds fallna attentatsplanet hamnar i åttonde dödshuset, och även liemannen Saturnus ligger ont till, i tolfte. 

Man kan "tweaka" tolkningen hit och dit med många vediska specialregler men med facit i hand tycks vissa placeringar ändå lysa tydligt och tillsammans ge en bild om något olyckligt. Likt Mona Sahlin vars ledarskapsdrömmar fick ett snabbt och snöpligt slut föddes även Anna Lindh då en Sol i Luft just skulle till att sjunka i väster, dödens väderstreck. Det är ganska många dunkla budskap på den himlen... 

Att hon var älskad och uppskattad under de år hon fick kan nog i hög grad tillskrivas det faktum att Skyttascendentens disponent är joviala Jupiter tronande i Jungfrun på karriärhöjden (tionde). "Den sataniska axeln" eller bindning vid sinnesvärlden löper här mellan 6e (fiender) och 12e (förluster), onda hus, men mindre världsligt framträdande än om de som i den åtalade radioprofilens Chandra lagna-horoskop skulle definiera hela honom (genom hörnhusplaceringar). 

Nu är ett Chandra lagna-horoskop vad det är, ett fattigare substitut då klockslaget saknas. Men det är ändå en chans på tre, dvs. en viss sannolikhet att den sataniska axeln faktiskt ligger antingen vertikalt (1a/7e) eller horisontellt (4e/10e). Då skulle den smutsiga lustan troligen ta över och det var kanske så den anonyma tonårskvinnan i skolan var född. Jennifer Saunders också, kantänkas, men då med förbehållet att hon lyckats distansera sig från sina impulser och skriva över dem på två fiktiva sunkkvinnor!


Om händelsen i medierna:

AB, Expr



Tillägg 111006

Efter domen tittade jag på hur stjärnhimlen dagen för övergreppet såg ut och hur det påverkade ovanstående horoskop. Mycket intressant "press" på födelsehoroskopet vid den tiden.


Inga kommentarer: