Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 juli 2011

Pedofilanklagade norrmannens horoskop


Kom till pappa, pojkar

Den pedofilanklagade ex-politikern i Norge påminner ännu en gång om att manlig homosexualitet tycks uppstå genom det manliga tecknet Lejonet! (Se nyliga "Pedofilpiloten".) Men förstås bara under förutsättning att det ser pyrt ut på åtskilliga sätt på födelsehimlen.



Birkedal, ska sägas först, nekar till alla anklagelser (Expr). Bland annat att han filmat en ung pojke i duschen. Dolda inrättningar som badhus eller duschkabiner kan med fördel placeras under horoskopets 12e hus, som naturligen korresponderar med Vattentecknet Fiskarna, tecknet där människan tvår sig ren från världens synder eller skitar ner sig ännu värre! (Jag ser Kräftans fjärde hus som tidvatten, Skorpionens åttonde som stillastående bakvatten medan Fiskarnas tolfte står för rinnande vatten.)

Manssläktets tecken Lejonet är som synes överhopas att illavarslande signaler men i samband med badhusanklagelserna är det intressant att omoralens och olyckans Mars befinner sig bland all mansorienterad energi och riktar sin uppeldade (och fult lystna) blick mot Solen - Lejonets och manssläktets signifikator - som just här slappnar av i badhuset Fiskarna! 

Ett Eld/Vatten-krig uppstår som vi känner igen som "sensationalism" - totalt torsk på sinnesstimulans. Eftersom Lejonet och Solen är ögonens signifikatorer är det inte svårt att lägga ihop två plus två. 

Anklagelserna mot den här homosexuella pedofilen innefattar också tillverkning av porrfilm, dvs. visuella hjälpmedel för att sensationalisten ska kunna hålla missbruket av sinnesupplevelser på maxnivå.

Men det här höggradigt degraderade Lejonet innehåller som sagt mer elände. Här hittas värdtecknets härskare Solens naturliga fiende Saturnus. Den är kylig och moralisk, men kan själv förfalla till patologiska förbrytelser när det planetära sällskapet är riktigt dåligt. 

Och dåligt sällskap är man i om kompisarna i tecknet heter Mars och den hungriga demonen Drakhuvudet! Här är troligen ett av fallen där den naturligt goda Jupiter faller in i leken bidrar med sin expansionsförmåga till att göra de andra tusen gånger slibbigare och mer otäcka än de var från början!

Och det stannar inte inom Lejonet, utan Saturnus kastar sitt långa öga mot sinnliga sinnet i fysiska Oxen så att vi dels har en emotionell narkomani via Eld/Vatten-kriget men också en förråande kamp mellan ett hungrande rovlejon (alls inget nobelt Lejon här!) och den föga kultiverade Mån-Oxen (finns kultur i människan kommer den från annat håll än Månen i Oxen, denna indikation säger i sig bara att man identifierar sig hårt med livets njutningar).

Den hungrande demonen Rahu (Drakhuvudet) måste här sägas göra maximal skada eftersom den likt Jupiter har en förstärkande inverkan på allt den nuddar.  Och via Saturnus angriper således alla dessa tre illgärningsmän norrmannens psyke. 

Han får de rasistiska norska Kongo-mördarna från häromåret att förblekna i perversion. Men det måste förstås sägas, planeterna är inte lokala de bildar sina mönster över hela mänskligheten. Vissa själar kommer att plocka upp och uttrycka de allra värsta sidorna, som tydligen här. 

Dessutom ser mannen inte frisk ut, vilket för tankarna till antikens funderingar över om den kropp vi har på utsidan faktiskt är ett exakt uttryck för vilken själ som finns på insidan... Att så att säga den kosmiska rättvisan redan här signalerar vilken status själen har vid födelsen. 

Nu kan en människa alltid bättre sig under livet, och det är på den punkten rasbiologin så fullständigt tappade greppet om livets fördolda sidor.

Ibland glimtar grisen i mig fram...


Det här är ett av de sjukaste horoskop jag sett på länge, och man undrar just hur andra födda runt samma tid hanterade samma planetplaceringar...

Jag hittar drygt 50 personer födda 1980 i horoskopsamlingen - vid 30 är det bara nonsenskändisar som lyckats nå kändisskap - journalister och popsångare. Nobelpristagarna droppar in senare i livet, när nonsensfolket redan gjort sitt och grånat bort.

Men det är ändå rätt intressant att i årets början hitta följande tre personer som jag uppskattar för deras otroliga förmåga att drypa av sarkasm: den geniala aktrisen Zooey Deschanel, Christina Ricci (gjorde lilla flickan i Familjen Addams) samt journalisten Maria Brander som jag singlade ut i min lilla granskning av elaka svenska skribenter!

Är det norrmannens perversa planeter vi ser här också, fast med lite annan (och hälsosammare) inriktning?

Notabelt är att Saturnus är retrograd i Jungfrun i början av året, så dessa tre är inte det allra mest urspårade som kommer att följa...
I maj 1980, backande Saturnus nu tillbaka i Lejonet, föds det ultimata brottsoffret: Jaycee Lee Dugard, flickan som kidnappades vid 11 och hölls som sexslav i 18 år. Det horoskopet har inspekterats tidigare.

Den 22/5 föddes likaledes avhandlade Lucy Gordon i England, en kommande aktris med dålig mental balans som begick självmord.

Två dagar senare har vi en av dem som arresterades för Londonbomberna 2006 och ytterligare ett dygn senare en av dem som deltog i den misslyckade terrorplanen mot Jyllands-Posten...

Enda horoskop jag sparat från följande månad är ett omskrivet våldtäktsoffer som bodde i 11 olika fosterhem under sin uppväxt.  Samma månad också Kajsa Ekis Ekman, engagerad mot pornografi och övervåld mot kvinnor.

Runt övergången juni/juli lämnar Mars Lejonet vilket lättar på trycket och i slutet av juli slår Saturnus följe med Mars i Jungfrun. Krisen är över.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Siwert!

Nu är det andra fallet på kort tid. Det finns faktiskt ett uttryck för homosexuella pedofiler: pederaster. Märkligt, men så är det. Det dyker upp många onda öden på denna blogg. Då kan jag inte låta bli att fundera i termer av Karma och 'pay back time'.
_ _ _

M.v.h. /R.C.

Anonym sa...

Norrmannen föddes ju 22/3 enl horoskopet, alltså inte samma dag som Lucy Gordon.
S

Seaward sa...

RC, så heter ordet, ja. Jag har slagit upp det för länge sedan, men glömt det.

Jag studerar gärna extrema livsöden på bloggen eftersom det skulle ta 1000 år att försöka se de astrologiska ominas uttryck genom välanpassade människor med perfekt intetsägande blandningar på himmelen. :-) Din karma-tanke förstår jag inte, finner den lite väl ospecifik. _Allt_ är "gärningar" och allt kommer åter oavsett sakens natur.

S, du har rätt, jag får stryka det stycket. Jag har numera betydligt sämre syn än när jag började blogga för 2½ år sedan. Bara efter en kort stund vid datorn tröttar ögonen och det blir fler och mer felläsningar.

Anonym sa...

Glasögondags...?