Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 juli 2011

Ont må med ont förgöras (Syndafall över Danmark)

Så långt den här spaningen sträckte sig, kommer tidpunkten för syndafallet som dränkte Köpenhavn inte närmare än Politikens uppgift, publicerad kl. 20.06, om att staden under några få timmar dränkts. Vid nyhetens publicering stiger ännu syndens tecken Skorpion över Köpbenhamns östra horisont och har gjort så ända sedan ganska exakt klockan 18.00.

Detta är dubbelt intressant eftersom nationalstaten Danmark har vattnets planet Månen fallen i Skorpionens tecken och gårdagens Måne befann sig i harmonisk samsvängning i sitt lidelsefullt vätskande tecken Kräftan. 

Är det så här Guds ödesmakter precisionsbombar orättfärdighetens näste? Jag menar, den främlingsfientlighet som numera är en del av Danmarks redan från början förgiftade nationalsjäl, kan ju inte för evigt undsklippa utan ett eller annat knäpp på näsan från han på våningen ovanför.

Om jag förstår rätt sökte makterna också sanera skånerötan. Men hårdare måste den unge guden i Herakles efterföljd ligga i om han ska spola stallarna rena i den där landsändan, infesterad av lokalperspektivets brist på blick för den kommande globala Människan. (Vattumannens tidsålder är inte detsamma som EU, Vattumannen är en mänsklighet=en ideologi!)


Notabelt nådde Skorpionens olycksplanet sin femtonde och maximalt effektiva grad runt sextiden igår kväll, och opponerade under några timmar Köpenhamns östra horisont, dess eget hemmatecken ur "skadat" läge i Oxen. Svag men maximalt stark att bevisa sin grundläggande karaktärsbrist i detta tecken.

Naturligtvis är inte detta någon fullständig prognos. Jag betvivlar att någon astrolog hade kunnat förutsäga en trivial syndaflod.

Samtidigt hemma i Stockholm, avskärmad från världsnyheterna och helt fokuserad på miniräknaren, fullbordade jag en enklare statistisk undersökning av vilket - om något - av zodiaktecknen som är mest predisponerat till den gudlösa ateismen. Resultatet kan ses här.

Det danska nationalhoroskopet här.

Om syndafallet i AB, DN, SvD



Inga kommentarer: