Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 juli 2011

Mer om invandrarfientlighet i astrologin

 
Stilfoto, tintat som om
året var 1939...
(från politikerns hemsida)

För den som saknar kontext till rubriken, se först dessa två inlägg:

Icke-rasistiska (zodiak-)tecken

40 nazister 1859-1922

*****


Ämnet har vilat sedan det efter flera undersökningar stod klart vilka två instinktiva måntecken som hade närmast till invandrarfientlighet, revirets tecken Kräftan och den allmänt diskriminerande och definierande Jungfrun.

Men när jag nu ser ovanstående danske minister, så lik en arisk pojke i Hitlerjugend, och läser hans töntiga svar, "So sue us!" till EU-kritiken mot deras nya snåla gränser, då är det dags för en ny snabbkoll på temat främlingsfientlighet.

Det är förunderligt hur rätt associationerna kan gå. Peter Christensens soltecken är Väduren, samma som Adolf Hitlers, och hans psyke/sinne är den i sammanhanget nu skrämmande förutsägbara Månen i Jungfrun!

Man kan påminna sig tidigare reflektioner över Jungfrun som hon som brukar sin lilla åkerlott - det stadium när mänskligheten först började tänka i äganderätt och vinst för sin egen del. Här brakar egoismen loss bortom rim och reson om också övriga horoskopet håller en allmänt primitiv nivå. 

Att Jungfrun sysslar med "kultur" är bara att glömma i det här fallet, Venstre-mannen är en mörkerman, helt klart. Här glider han distinkt in i "stödpartiet" Dansk Folkeparti. Jag sparar horoskopet under kategorin rasism/främlingsfientlighet. 

Många gånger är människor svartare i psyket än de vill erkänna för sig själva, de ser inte hur de beter sig eftersom de inte kan distansera sig och flyga högt i luften över sina liv och inspektera vemodet som är de själva!




Jämför gärna hans båda materialistiska oppositioner mellan Jord och Vatten med det danska nationalhoroskopet. Jag har i annat sammanhang kommenterat att 29.59 Lejonascendent naturligtvis ska vara en tidig Jungfruascendent för danskarna!

Tänk efter! Sjukt materialistiska och jobbar dubbla jobb för att kunna konsumera så mycket det går av livets guldkant (höga skatter på lyxartiklar i det landet). Precis den sorts nyttiga idioter Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt inte förstår varför inte hela svenska folket vill bli...

Särskilt intressant är parallellen mellan danska horoskopets och skattepolitikerns sataniska axel: Oxen/"min jord/mina pengar" och Skorpionen/avund eller missunnsamhet. 

(Intressant nog har Sveriges Anders Borg också denna snåla "sitta-på-pengarna"-axel, och det har fällts en och annan politisk sarkasm om mannens påfallande paranoia, vilken kostat utsatta delar Sveriges befolkning onödigt lidande. Ja, Borgs sataniska axel är faktiskt skyldig till att människor tagit livet av sig i desperation över Moderaternas omänskliga penningkåta politik! Vad ska Borg säga inför Rådet när den dagen kommer...?)

Reglerna för bloggens etiketter skiftar med vädret! Här sätter jag "rationalism" eftersom den ytterst viktiga soldisponenten Mars också angriper psyket, vilket binder "aggressiv mentalitet" (Mars i Luft) till Jungfrun och gör Jordtecknet ovanligt snålt och tillslutet - de nya snåla danska gränserna!

*****

Om den danske tuffingen till EU, se AB.
SvD:s variant.

Inga kommentarer: