Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 juli 2011

Lejonet - typisk generalsprofil?


Hjälten & Skurken

Serbien kan äntligen göra ett avslut, säger tidningarna (DN, SvD). Den återstående hett eftertraktade krigsförbrytaren Goran Hadzic har gripits.

Mannens horoskop illustrerar perfekt varför de antika stjärnskådarna snart måste ha börjat fatta misstankar om röda Mars och den långsamma Saturnus. Så onda var de här planeterna i det babyloniska schemat att den här kulturen hellre rangordnade planeterna efter graden av ondska än efter tiden det tog för dem att avlägga ett varv runt zodiaken. Mars placerades allra ytterst, till och med före i Saturnus.

(Traditionen har sedan ändrat den här turordningen och Saturnus kom snart att klassificeras som den "stora illgöraren" och Mars som "den lilla".)

Den vediska astrologins sparsmakade aspektschema till trots, lyckas båda illgärningsmännen här angripa det naturligen dominanta chefstecknet Lejonet. Bloggen har sett folk bli mördare för mindre! Så uppenbarligen blir det "brott mot hela mänskligheten" när ett Lejon - som söker det storslagna - spårar ut på sin livsväg.




Till jämförelse: Amerikanska utbytesstudenten Amanda Knox som under drogpåverkan skar halsen av sin europeiska rumskamrat. Knox föddes 1987, ett fullt Saturnusvarv efter Hadzic. 

Det är hugget som stucket vilken av Mars placeringar som är värst, serbens segt trubbiga Mars i Oxen eller  eller "Foxy Knox" brända konjunktion med Sol + Mars i livets tecken Lejonet. 

(Mars i Oxen hittas i svenska nationalhoroskopet, en oändligt attitydlåst och antiintellektuell placering - minns släpigheten och vårdslösheten i Mona Sahlins språk, hon hade Mars + sinnelagets Måne i Oxen. Hon retade gallfeber på de flesta, just därför att Månen symboliserar den obildade massan som inte lyssnar på sakinnehåll utan bara går på känsla. Och Mars är en irrationsskapare.)
En sökning efter horoskop snarlika serbens i min samling av 5.100 födelsedatum av alla de slag, gjordes enligt följande kriterier:

xp = so; //Vedic aspects:
ma90 := ma.90.xp & xp.<.ma;
ma210 := ma.150.xp & ma.<.xp;
sa.sco & so.leo & (ma90 | ma210 | so.180.ma | ma.leo)

Som bas för urvalet den hemska Saturnus-Skorpionens attack mot Sol-Lejonet (döden angriper livet!) samt vilken som helst av Mars huvudsakliga vediska aspekter mot soltecknet. (Den ömsesidiga receptionen kan inte förekomma om ena planeten, här Solen, är hemma i sitt eget tecken.)
  • Denis Leary;18.8.1957 - skådespelare, en gång extremt ettrig ståuppare
  • Carole Bouqet;18.8.1957 - skådespelare, kylig Bond-brud (roll som mordisk hämnerska!)
  • Stephen Fry;24.8.1957 - skådespelare, homosexuell
  • Christer Björkman;25.8.1957, "schlagergeneral", homosexuell
  • Gloria Estefan;1.9.1957, latinsångerska, dog nästan i våldsam bilkrasch
  • Berit Kroon;4.9.1957, synsk person
  • Rachel Ward;12.9.1957, skådespelare, kyliga roller (Saturnus > Solen!)
  • Mika Boorem;18.8.1987, skådespelare
  • Maryna Linchuk;4.9.1987, fotomodell, uppmärksammade Miss Dior Cherie-reklamen 2008
  • Amanda Knox 'Foxy Knoxy';9.9.1987, kylig mörderska

Det är uppenbart att kombinationerna inte ger någon tydlig mördartrend, även om två av 11 (serben och Knox) är intressant nog. Att två homosexuella Lejon resulterar, födda bara timmar från varandra, har kommenterats tidigare. 

Gloria Estefan var så nära döden man kunde komma när hennes turnébuss (om jag minns rätt) kraschade våldsamt. Hon låg hospitaliserade och förlamad i många månader men återhämtade sig. Det här påminner om svårigheten att avgöra om man är förövare eller offer för olyckor! 

Denis Leary (til vänster på motaget överst) har jag spontant irriterat mig på för hans förmåga att stänka harmsna blickar om sig i tid och otid. Han verkar inte lycklig (vilket naturligtvis en Saturnus mot glädjens Sol förklarar). Han har dock haft en del märkbara biroller i Hollywood. 

Jag minns särskilt den kuvade polisen i nyinspelningen av The Thomas Crown Affair med Pierce Brosnan som överklassbedragaren. I den rollen muttrar Leary klassfixerade repliker om honom andra likt honom som de små människorna. Thomas Leary har Månen i Oxen. Jfr. Jesus-citatet om massorna: "Ni är jordens salt" - Månen styr sältan bland smakerna. 

Oxen absorberar vätska och anses för detta förtjänstfulla arbete "upphöjd". Dvs. Månen kommer till ro i Oxen och beter sig inte lika patologiskt som när den rör sig genom Vattentecknen. 

Hos Denis Leary är alla planeter som borde skänka glädje utslagna. Solen hämmad av Saturnus, Venus fallen i nyttoinriktade Jungfrun och Jupiter (stor framgång) också i Jungfrun men nu hållen för att vara "skadad" enligt den hellenistiska astrologin (neutralt placerad i Jungfrun enligt indierna). 

Nu förstår jag varför han utstrålar en sådan total glädjelöshet i alla de roller jag sett med honom. Han står så att säga på "brottsoffersidan" snarare än på "mördarsidan". Mycket riktigt involverade han sig djupt för brandmännen som tappert kämpade efter 11 september-dramat och fick några minuter i soffan hos David Letterman för detta. Nu blev han istället för svullet patriotisk för att tilltala en icke-amerikan. 

Nej, det är bara Stephen Fry jag kan tycka är en hygglig skådespelare av ovanstående, Rachel Ward var vacker som en gudinna men hade inte mycket till register, och Bond-bruden var en katastrof (har inte sett henne i någon annan roll). 

Sol-Lejon dras till dramatik, men Saturnus är och förblir Solens fiende och det verkar som om "den svarta solen" lägger sordin på den riktiga Solen. Dag och Natt, Liv och Död, tycks frysa uttrycken. Se särskilt den sorgliga svenska schlagergeneralen, fast i ett psykologiskt, könsrelaterat komplex han inte under hela sitt liv kommer att kunna genomskåda.


Inga kommentarer: