Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 juli 2011

Kaosnatt i Huvudstaden (Huvud under vatten)

Ännu ett i raden av inlägg Dagens Nyheter i efterhand raderat från sin Twingly-länkfunktion.

"För att vi ska länka till din blogg så krävs det att ditt inlägg och din blogg är relevant för artikeln du bloggat om."

Notera hur DN förbehåller sig rätten att censurera hela bloggar som förefaller handla om annat än deras artikel. Vilket bekvämt sätt att avvisa ett inlägg utan att ens behöva sätta sig in i det. Vilket bekvämt sätt att t.ex. censurera hela ämnesområden - astrologi, filosofi, samtidskommentarer maskerade som satir, eller vad du vill!

DN har nått det intellektuella haveriets gräns. Fåkunniga moderatorer ges myndighet att styra blogglänkarna precis utifrån eget tycke och smak. Censur och svensk dårskap av år 2011.

Här är horoskopet för småtimmarna den 20 juli 2011, natten stockholmspolisen kallade kaotisk med bland annat en urspårad mordbrännare som hotade att bränna ner Gamla Stan (DN, SvD).


Nätterna är korta sommartid, så vid soluppgången cirka klockan fyra har staden sett både Oxen och Tvillingarnas tecken stiga i öster. Jag sätter här, något godtyckligt, tiden till klockan ett för en Oxe i öster.

Inte utan skäl eftersom vi nu har olycks- och eldplaneten Mars på väg in mot perfekt konjunktion med Draksvansen. Den "sataniska axeln" som lyssnar för mycket mot jorden och dess mörka andar har varit förhöjd en tid. 

Men detta är bara en del av bakgrundsfonden, motivet står fast under en längre period. Fler indikationer behövs för att förstå varför polisen upplevde just den här natten så kaotisk. I antiken användes komplexa scheman för planeter dag- och nattbeteenden, vilka jag helt ignorerar här för att istället plocka en lättare poäng.

Jag menar att bloggens studium av det diffusa och svårförutsägbara mötet mellan det omedvetna och irrationella Vattnet och det konceptskapande, tänkande Luftelementet hade en brytpunkt i natt. 

Nu, under dagen, har psyket (Månen) lämnat Vattumannen (Luft). Men under natten hade vi det intressanta förhållandet att Solen - som borde teckna klarsyn och intelligens - sjunkit ner i Vattenelementet under sin passage genom de inre anfäktelsernas tecken Kräftan. 

Samtidigt flyttar Kräftans härskare Månen - återspeglaren av solljuset - upp i det mentala Luftelementet. Detta skapar i värsta fall "griller i hjärnan". 

En enkel illustration räcker: Moderaternas ledare Fredrik Reinfeldt har samma huvud under Vatten, Solen i Kräftan, och försöker på samma sätt mentalisera kring sina i grunden irrationella attityder till människor genom en Måne i Luft. Han är av dem som försöker rationalisera och få i grunden vansinniga påhitt att framstå som vettiga!

Tyvärr befinner sig disponenten till hans Mån-Våg (Venus) återigen sjunken ner i ett mörkt vattendjup (12e huset) och hans ideologi är frankt talat fullständigt verklighetsfrämmande. Hans svammel om "det sovande folket" är bara hans egen psykopatologi, ett hån mot mänskligheten där den slavar under den orättfärdiga marknadskapitalismen som inte bryr sig om människan överhuvudtaget! 

På samma sätt tycks den gripne 27-åringen ha "sprungit läck" under denna natt i svårförenliga Vattnets och Luftens tecken och haft någon troligen ideologiskt motiverad plan bakom att "bränna stan".

En del borde helt enkelt inte få röra sig i det fria under vissa perioder och än mindre bli politiker (i vissa av sina många liv).

*****


Noterat i horoskopsamlingen med Sol-Kräfta/Mån-Vattuman (nattens "störda" position):

  • Illie Nastase - tennisspelaren med det vansinnigt eldfängda temparamentet (en av Björn Borgs ärkefiender).
  • Percy Shelley (1792) - ateistisk författare, dog ung
  • Robin Williams - slagfärdige komikern som fick ett mentalt sammanbrott efter genombrottet med "Mork & Mindy" och var institutionaliserad en tid
  • Steve Carell - komikern ("40 Year Old Virgin", m.m.)
  • Matt LeBlanc - skådis (Inte något minnesvärt sedan gladtokige Joey i "Friends")
  • Gillian Anderson - skådis ("X-Files" - överseriös typ!)

...och så en helt normal (?) typ:
  • Charles Townes - Nobelpristagare i fysik 1964

Det är inte utan man utifrån de här träffarna från de 1300+ horoskop jag har klockslag på, börjar ana en liten trend,,, Här dominerar "knasiga/kul typer" - som i de flesta fall rusat dit där udda existenser hittar hem: skådespeleriets inbillade världar! En mycket bättre arena än politiken om man vill leva ut sina udda inre föreställningar.

Frågan om vilka roller skådespelare väljer att göra belyser astrologins nomenklatur. Steve Carells fyrtioåriga oskuld hade förvisso en helt förvriden världsbild innan han kom med i ett grabbgäng och började bli socialiserad! Satt kvar i ett pojkrum och levde via fantasifigurer. I rollfiguren uttrycker han väl olika tvångsföreställningar.

I en annan roll Carell uppenbarligen fattat tycke för spelar han en man som enkelt uttryckt "hör röster". Det är Gud som beordrar honom att bygga en ark eftersom en ny syndaflod är på väg. I det här fallet får man anknyta till vad jag tidigare sagt om att unika fall av "höra röster från under vattnet" kan indikera klärvoajans eller rättare kläraudiens (se Arthur Guirdham på bloggen) - Steve Carells rollgestalt får nämligen rätt!



Tillägg. 

Timmarna framåt soluppgången, med Tvillingarna stigande i öster, fördjupar störningen mellan Luft och Vatten då Luftascendentens disponent Merkurius befinner sig i Kräftan. Se också inläggen om Julian Assange för paranoida tendenser och gränsen Tvillingarna/Kräftan.

Inga kommentarer: