Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 juli 2011

Horoskop för terrordådet i Oslo

[Tillägg. Ett i någon mån obsolet inlägg i skenet av de fortsatta avslöjandena om bombdramat och massmordet i Norge. Det tycks nu ha varit de goda socialdemokratiska värderingarna som fått högerextremisten att tappa förståndet. Se även analysen av hans vurpade typ av individualism.]



Norge, sedan unionsupplösningen med Sverige en stolt Lejonnation. Stöddig. Lejonets Sol i tionde huset för prestige och anseende inför världen. Men i ett rätt träigt, psykologiskt primitivt tecken. Naturtillgångarnas Oxe tycktes också förebåda landets oljefyndigheter och exploatering!

Folkmentaliteten i nationalhoroskopet av år 1906 är så extremt materialistisk och konsumtionshungrig att oljefyndigheterna måste ha varit svaret på denna djupa hunger i folksjälen: Månen i härskarläge i Kräftan. Men Månen står i tolfte huset för omedvetna dispositioner och svenskarna hånade länge norrmännen som lallande töntar. (Månen i Kräftan vandrar faktiskt runt lite i sin egen skyddade fantasivärld!) Allt det där ändrades med oljan. 

Mars i Vågen i tredje mentalitetshuset är en ganska bra placering, påminner mig om landets roll i fredsfrågor. Positionen är paradoxal: krigaren Mars blir här en aktivist för frågor av "Vågen" typ - dvs. balans- eller fredsfrågor. Norge har ett väldigt harmoniskt språk! Det "sjunger" vackrare än svenskan.

Till skillnad från den materialistiska och konsumtionslystna norska pöbeln har landet som sådant ett intressant nionde hur för engagemang i frågor utanför landets gränser. Också ett hus som tecknar religion och filosofi. 

Båda välgörarna står här, att jämföra med den beklämmande låghet som syns i t.ex. det svenska nationalhoroskopet och som gör Sveriges syn på högre utbildning till ett globalt skämt. Bara i Sverige kan den sk skeptikerrörelsen bestå av halvt patologiska religionshatare, som jag förstår håller motsvarande förbund i Norge en betydligt högre intellektuell nivå och har ett trevligare tonläge i sin argumentation än de rabiata svenska Humanisterna (socialt missanpassade datatekniker, många av dem).


*****

Den yttre planetkretsen illustrerar den första bomben i Oslo, 15.26. Vågens tecken steg lokalt, och tangerade intressant nog landets medfödda olycksplanet, samtidigt som den transiterande Jupiter i Väduren sjönk i väster och tangerade något av en överladdad period. Infogad i Norges horoskop aktiverar den transiterande oppositionen 3e kommunikationshuset och 9e huset för utlandet.

En svart månad för Norge eftersom Solen i irrationalitetens och den inskränkta nationalismens tecken Kräftan motsvarar landets tolfte hus för förluster och motgångar. 

Dagens särskilda motgång kanske kan ses av transiterande Solens transiterande disponent som igår och idag passerar den förlustens naturliga tecken Fiskarna, tillika en martyr och ett vittne om obehagliga sanningar om samhällets (eller världens) olycksbarn. Man undrar vilken grupp som tar på sig ansvaret för illdådet och vad som kommer att anges som motiv.

Horoskopet antyder att det faktiskt rör sig om marginaliserade människor som far illa av den västerländska kulturen. Dagens rörelser på himmelen markerar distinkt underklass på alla sätt och vis. Se min egen upplevelse av inskränkt svensk byråkrati häromdagen under snarlika planeter.

Mundant är det intressant att det solära (spektakulära) skeendet inträffar just som Månen på sin färd från öst till väst når in i det onda åttonde huset för gamla grämelser och oförrätter. Detta är naturligen Skorpionens hussektor, platsen där förtrytsamheten stängs inne och det dödande giftet koncentreras. Solens månadslånga passage genom Kräftan "förklaras" således just som bomben detonerade av ett sinne (Månen) lokaliserad till hämndlystnadens hus.

Transiterande olycksplaneten Mars har en dålig period när den rör sig genom Oxen som nyligen och under 1½ år kommer att rymma den södra månnoden för utdelningen av straff. Den "kapade" Draksvansen anses följden av att norra månnoden, Drakhuvudet, uppvisat en obalanserad girighet. 

Den "sataniska axeln" representerar materialismens helvete, och även om inte Norge har både Oxe och Skorpion aktiverade i opposition, tycks terrorbomben nästan medvetet tajmad med olycks-Mars samgående med Draksvansen i nationalhoroskopets tionde hus för Prestige. Eller, i det här fallet snarare tappad prestige till följd av det påfallande bestraffningsbudskap som under en kort tid detta dygn låg i tionde huset. 

Som synes har Mars/Draksvansen i sin mundana medsols rörelse också genom kartan just klivit in i statushuset, precis som Månen i onda åttonde dödshuset.

Det här är ett nytt sätt att se på mundana horoskop, men brittiske mästerastrologen Charles Carter diskuterade på 1940-talet zodiaken ur planeternas skenbara medsols vandring över himmelen och passage genom husen. Några rader ur hans "Essays on the Foundations of Astrology", påminner om de tankehärvor av filosofisk och metafysisk art (den västerländske) astrologen i sin praktik måste involvera sig i:

...Again, the 12th house is said to correspond with Pisces and, therefore, is said to rule limitations, self-undoing, imprisonment, betrayal, secret enemies, and so forth. Yet is it the sector wherein the Sun and planets come into full sight after the obscuration of the night! One might speculate as to this contradiction. Does it symbolise the conflict between Spirit and the world?

Han följer i sina funderingar inte upp den typ av mönster jag här noterar, att planeternas världsliga rörelse tycks trigga husen där de stängs. Kanske är det här bara ett slumpmässigt fenomen.

Hela resonemanget är dessutom främmande för indisk astrologi där man istället studerar en entitets öden och äventyr utifrån dess rörelse genom ett kretslopp av planetära cykler och först därefter söker planetära rörelser i tiden för extra precision. Se inlägget om tidningskungen Rupert Murdoch och hur skandalen landade på hans axlar just som en cykel i olycksplaneten Mars tecken satte igång.

*****
Om bomberna i Oslo:


Tillägg. 

Jag läser nu det som hittills har skrivits i pressen, och det kanske inte var en slump att jag på rätt lösa grunder ville lyfta fram olja i Norges stolt svansviftande Ox-Sol (jordens skatter): "Enligt vad polisen uppger för Dagbladet var attacken riktad mot Olje- och energidepartementet." (DN)


Tillägg 2.

Se också nyskrivna Den norske premiärministerns horoskop.


Tillägg 3.

En amerikan har enligt New York Times fångat upp en första kommuniké och översatt från arabiskan:

A terror group, Ansar al-Jihad al-Alami, or the Helpers of the Global Jihad, issued a statement claiming responsibility for the attack, according to Will McCants, a terrorism analyst at C.N.A., a research institute that studies terrorism. The message said the attack was a response to Norwegian forces’ presence in Afghanistan and to unspecified insults to the Prophet Muhammad. 

Inte oljerelaterat således, om man inte kopplar Norge till USA och dess ständiga närvaro där det finns oljetillgångar. Här en sajt jag hittade.


Inga kommentarer: